podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Jak to mówią, cztery zera na masce, piąte za kierownicą, mógł sobie kupić jakiś normalny samochód, a nie starego złoma żeby się lansować że ma Audi.
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
Kilka tysi za silniczek do wycieraczek? To ile to auto kosztuje? Ponad mln?
A jak się komutator wytarł przez te 30 lat ?
Aż coś mi się przypomniało, może też wiewiórka nap🤬lała gniazdo wredne zwierzę xD
zobacz sobie cennik silniczków wycieraczek w np. Mitsubishi
komutator vs szczotka - co ma mniejszą wytrzymałość na ścieranie?
spieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).
podpis użytkownika
Sadistig bafi i óczyspieszę z wytłumaczeniem. Silniczek od wycieraczek, to silnik prądu stałego komutatorowy, a taki wymaga szczotek, W tym zapewne 30 letnim aucie szczotki się już prawdopodobnie zużyły więc wymontuj silniczek, kup szczotki np. od rozrusznika malucha (ważne, żeby miały gruby kabelek, bo z cienkim to będą działały, jak na filmiku i na koniec przepali się kabelek) doszlifuj i zamontuj. Będą śmigały jak nowe - serwis oczywiście będzie chciał sprzedać nowy silnik do wycieraczek za kilka tysi (sprawdziłem i tak właśnie było).