Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Przed chwilą
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-05-31, 2:54 13
Wasz dom krąży wokół jądra ziemi, ziemia krąży wokół słońca, słońce krąży wokół galaktyki (czy też środka jej masy), zaś galaktyki oddalają się od miejsca wielkiego wybuchu. Wszystko jest zależne od tego jaki układ odniesienia przyjmiemy.

Także ameryki nie odkryli, acz fajnie uświadamia jak ważny jest punkt odiesienia
Zgłoś
Ptoon 2013-05-31, 3:14 42
Po muzyce spodziewałem się, że zaraz przeczytam najważniejsze zdanie jakie kiedykolwiek napisano, a tu się okazuje, że ktoś po prostu bardzo przeżył swoje przejście z podstawówki do gimnazjum i zamianę fizyki i astronomii dla dzieci na fizykę i astronomię dla starszych dzieci.
Zgłoś
lyrinx 2013-05-31, 4:32 1
wszystko sie zgadza..tylko proporcje zostaly "troszke" zachwiane...Slonce potrzebuje 220mln lat na okrazenie galaktyki, a Ziemia 365 dni na obrot wokol slonca.

Nigdy tez nie slyszalem zeby Slonce bylo centrum galaktyki, no chyba ze 26 tysiecy lat swietlnych od centrum galaktyki mozna pominac..
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 4:44 200
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Irenvelle 2013-05-31, 6:06 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 6:36
zajebista muza
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 7:20 2
Ciekawe czy jak zeskocze z 20 pietra to tez zaczne sie krecic... hmm... ide
Zgłoś
tepad.no 2013-05-31, 8:43
Pobiłem rekord prędkości, ostatnio jechałem samochodem 220km/s... ehm.... oczywiście względem centrum galaktyki. Wczoraj biegłem 30km/s... względem Słońca. No i jako galaktyka lecimy też z jakąś tam prędkością, tylko względem czego?
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 8:44 5
Super pseudonaukowy bełkot. Rozwaliła mnie ta "niewidzialna energia".
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 9:56
@Smutas jest cos takiego jak Ciemna energia ale to nie to o czym on mowi.
@tepad.no galaktyki oddalaja sie od miejsca w ktorym mial byc wielki wybuch. nie tyle co sobie leca to jeszcze przyspieszaja non-stop. poczytaj troche to moze jakos obliczysz z jaka predkoscia dzisiaj twoj mocz zlatywal do kibla
Zgłoś
Toddler 2013-05-31, 10:06 1
spirala na czubku głowy! oO
Zgłoś
longlong7 2013-05-31, 10:32
oczywiście że krąży wokół słońca, ale ruchem spiralnym
Zgłoś
konto usunięte 2013-05-31, 10:50
Może jest to racja może nie .
Zgłoś
Moby_Dick 2013-05-31, 10:52 5
Filmik ściemnia, a ziemia jest Płaska!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem