Nie wiem jak bardzo trzeba być ograniczonym i stronniczym żeby wypowiedzieć tak durne słowa.
konto usunięte
2012-03-17, 17:22
@ Velture - skąd bierzesz takie pierdoły, że najwięcej Rumunów zginęło w obozach... Rumuni byli sprzymierzeni z Hitlerem. Chyba, że chodzi Ci o Cyganów... ale ich zginęło mniej niż Ż__ów. Na jakie dane się powołujesz, czy po prostu ssałeś sobie palca i na to wpadłeś?
konto usunięte
2012-03-17, 17:26
Cytat:
artur_sz13 napisał/a:
Cytat:
Według Youtuba to Barbara Engelking Boni- żona ministra Boniego (PO)
Ciekawe czy żoneczka Boniego wie, że do programu zaprosiła ją TW Stokrotka, która na polecenie esbecji dała mu dupy
HA HA HA
Chyba najlepsza rzecz jakiej do tej pory dowiedziałem się czytając to forum. Pokaż mi źródło tej informacji jak będzie wiarygodne postawie ci z 10 piw nawet.
konto usunięte
2012-03-17, 17:32
Piosenki: Umówiłem się z nią na dziewiątą; Sex appeal; Tylko we Lwowie; Ach jak przyjemnie; Ach śpij kochanie; Już taki jestem zimny drań; Miłość ci wszystko wybaczy. Scenariusze do takich przedwojennych filmów, jak: Piętro wyżej; Królowa Przedmieścia; Włóczęgi, Paweł i Gaweł, Zakazane piosenki, Hallo Szpicbródka, Nikodem Dyzma. Książki czy wiersze: Kaczka dziwaczka; Akademia Pana Kleksa; Lokomotywa; Rzepka;
To Emmanuel Szlechter, Henryk Wars, Julian Tuwim, Jan Brzechwa, Ludwik Starski. To wszystko byli polscy Ż__zi. Jak i wielu innych. Ż__zi, mieszkający w Polsce. Stworzyli kulturę międzywojenną, tak szanowaną i wykonywaną przez artystów polskich, niezależnie od tego, czy byli katolikami, czy Ż__ami. Do tej pory się to ogląda, słucha, śpiewa, czyta, słucha. Wszyscy się na tym wychowywali i to polscy Ż__zi byli mistrzami języka polskiego.
michaelz napisał/a:
Oto co znalazłem na wiki:
Z drugiej strony, cytat na wiki równie dobrze być spreparowany, o czym świadczy dopisek ujęty w klamrach. Niemniej jednak, pani "profesor" - a raczej wyjątkowo wredne cipsko - znana jest ze swoich antypolskich dyrdymałów na żenująco niskim poziomie, dlatego radzę ją po prostu ignorować - przynajmniej do czasu, gdy będzie ją można bezkarnie powiesić na latarni.
Idąc takim tropem myślenia można uważać, że pani profesor jest tępą dzidą. Jeśli myśli, że skoro śmierć Polaków nie była czymś metafizycznym to pewnie byli niewierzący, a wszyscy chyba dobrze wiemy z jaką religią Polacy się utożsamiali i co się dzieje z duszą katolika (idąc tropem religijnym) po śmierci.
Kobieta mówi tylko i wyłącznie o śmierci Ż__ów, nie mówi nic o śmierci Polaków. Mówi, że Ż__zi byli odosobnieni w śmierci. Polacy, którzy byli jej świadkami, współczuli im, jak każdemu człowiekowi albo każdej umierającej istocie. Nie był to dla nich jednak koniec świata. Dla Ż__ów był to armagedon, apokalipsa, najbardziej wstrząsajace wydarzenie w dziejach.
konto usunięte
2012-03-17, 18:04
@michaelz
Rozumiem cie. Tak czy inaczej jeśli uważa śmierć Polaków za coś biologicznego LUB jeśli chodziło jej o pomoc Polaków w więzieniu Ż__ów to jest albo antypolonistką uważającą Polaków za zwierzęta albo egoistyczną antyponistką, która myśli, że wszyscy Polacy byli przeciwko nim.
konto usunięte
2012-03-17, 18:38
@ adiemus36 - Kto kogo wyrzucił na bruk? Zajmowałem się historią, dokumentacją. Nawet wśród wiekowych osób z mojego otoczenia. Nikt nie znał takiego przypadku. Zobacz, ilu Polaków wyrzuca Polaków na bruk. Podaj jakieś fakty, ilu kogo i za co wyrzuciło na bruk, nie zaś wywijasz jakimiś sloganami, które właśnie ze względu na brak poparcia w faktach nazywane są antysemityckimi, jeśli te slogany uderzają w Ż__ów. Wiesz, zawdzięczamy Ż__om więcej niż Ci się wydaje. Zazdrość, niezrozumienie, zawiść - podstawa antysemityzmu. Jak i nieznajomość, stereotypy, uogólnienia - przyczyną złych opinii na temat Polaków za granicą. Podawaj fakty, a nie jakieś wymysły. Znam sytuacje opisane przez Polaków, gdy ktoś doniósł Niemcom o kryjówce Ż__ów, tylko po to, by szukać, czy nie ma tam złota... Doniósł Nazistom. Okupantom, oprawcom, którzy wymordowali tylu wybitnych Polaków. Czy to pochodzenia Ż__owskiego, czy katolików, czy innych. To była zdrada. To byli zdrajcy, i to z jak niskich pobudek. P.S. Łódź nie jest kolebką. Sprawdź znaczenie słowa "kolebka" i zajrzyj do historii...
@cilofan Problemem tak naprawdę nie są Ż__zi jako Ż__zi ale Ż__zi syjoniści. Często jest to mylone.