konto usunięte
2012-03-17, 19:29
@ Tumislav Tak i problemem nie są Polacy. Ale Polacy antysemici, Polacy idioci, Polacy złodzieje (polityka, urzędy). I nie stawiam znaku równości pomiędzy nimi. Problemem nie są Ż__zi. Problemem są sami Polacy w Polsce, którzy wykorzystują urzędy do bogacenia się... Ile korupcji jest, to się w głowie nie mieści... Popatrz na II RP. Polacy - a nie nikt inny - nie potrafili się dobrze zorganizować. Kultura żyła (m.in. dzięki Ż__om, ich piosenki śpiewał Bodo, Fogg). Nauka się rozwijała, choć powoli. Ale wojskowi lubili się bawić, hulać. Skoro ze zniszczonego kraju Hitler postawił w 6 lat najlepszą armię w Europie, to ine stać byłoby na to Polaków? Pewnie, że mogli to zrobić. Ale zajmowali się kłóceniem z sobą, antysemityzmem również (zobacz motywy zabójstwa Narutowicza, nawoływania, że służy masonom, czy Ż__om), przepychankami. Niestety teraz jest podobnie. Zamiast zająć się organizacją i pracą, to się drą Polacy między sobą i szukają kozłów ofiarnych. Ja nie widzę Ż__ów, ktorzy mi robią krzywdę. Ja widzę Polaków, którzy mają pogardę dla swego kraju i nie wahają się nakładać na nich podatków, wymuszać łapówki. Znam taki przypadek z jednej ze wsi (podczas zbierania materiałów dowiedziałem się o takiej historii sprzed kilku lat): urzędniczka zmieniła wytyczoną drogę. Poprowadziła ją przez środek działek. Ludzie zrzucili się na łapówkę. Droga w planach wróciła na dawne miejsce, z planów przedwojennych... To nie była Ż__ówka. To była Polka, która ograniała swoich rodaków...
Jak ja się cieszę, że nie jestem Ż__em...
konto usunięte
2012-03-17, 20:13
Nie znam się, to się wypowiem:
Wypowiedź wyrwana z kontekstu. Tak czy siak babka się zamotała w zeznaniach. Pewnie chodziło jej o to, że ludzie już przywykli to masowych mordów Ż__ów. I tu jest błąd, bo każda śmierć, zbrodnia na tych ludziach, były przeżywane emocjonalnie, ale nie ujawniane były te uczucia, aby nie stracić własnego życia.
konto usunięte
2012-03-18, 0:23
Velture, to co napisałes to klamstwo oswiecimskie i podlega postawieniu zarzutów przez prokuratora.
ta profesor nadaje się tylko do pieca w Oświęcimiu ^^