👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:25

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Nerox W GTA V będą. W sumie to typ trochę racji ma, a trochę nie. Bo bądź co bądź czytanie książek w jakiś sposób rozwija, ćwiczy mowę, rozwija słownictwo etc. (przy czym nie mam na myśli "Zmierzchu"). Ale fakt, dobry program dokumentalny, czy edukacyjny da więcej, niż wszystkie tomy HP. Pół piwa dla tego pana.

Książka książce nierówna. Są książki rozrywkowe jak hp i są książki które sprawiają, że człowiek zaczyna myśleć i zastanawiać się. Jak np. nowy wspaniały świat. To samo tyczy się filmów jest masa filmów akcji, ale są też filmy z większym sensem jak np. fanatyk, czy lot nad kukułczym gniazdem.
TommyTheRipper napisał/a:
Musisz czytać na głos, żeby zrozumieć co jest napisane? No to faktycznie musisz czytać więcej...... czytanie książek w jakiś sposób rozwija, ćwiczy mowę, ...

marcinsud napisał/a:
To samo tyczy się filmów jest masa filmów akcji, ale są też filmy z większym sensem jak np. fanatyk, czy lot nad kukułczym gniazdem.
Może to dlatego te filmy są z większym sensem, że np. "Lot nad kukułczym gniazdem" to powieść, a film jest jeno ekranizacją?

Ja mam wrażenie że on gada do siebie... (potwierdza to końcowe ogaaaarnij się)
Do tego wręcz bije od niego energia!
Aczkolwiek z całych mych sił wierzę że że koleś se jaja robi i naprawdę tak nie myśli...
Do tego wręcz bije od niego energia!
Aczkolwiek z całych mych sił wierzę że że koleś se jaja robi i naprawdę tak nie myśli...
Nie wiem skąd mu przyszło do głowy w jednym ciągu pisarzy obok Umberto Eco i J.R.R. Tolkiena, wymienić Paulo Coelho. Równie dobrz mógłby powiedzieć zdanie: "Nie wiem czemu ludzie noszą biżuterie wysadzane diamentami, szmaragadmi, opalami, końskimi kupami, robinami, opalami?". Jak to mówił kiedyś onetowy myśliciel Jasiu Śmietana- "Bez sęsu"
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie