Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 38 minut temu
"Dar od Boga"
KaptajnDżek • 2014-09-04, 17:36
Poziom angielski - podstawowy. Nie chciało mi się tego tłumaczyć ale jeśli będzie trzeba to w komentarzu to zrobię.

Napisałem DAR OD BOGA bo taki jest tytuł.
87 letnia (po lewej) kobieta z Alheimer'em rozpoznaje na 1 dzień przed śmiercią swoją córkę.
Czytając komentarze dowiedziałem się, że chorował kilka lat, bodajże 5. I przez ten czas nie poznawała nikogo.

1 dzień przed śmiercią ?

Przypomina mi się historia kolegi mojej Mamy.
Chory na raka, nieuleczalnie, z przerzutami na WSZYSTKO. Kilkanaście dni w hospicjum, agonia i ból, nie podnosił się z łóżka.
1 dzień przed śmiercią odzyskał siły, pożegnał się z kazdym, kolejnego dnia zmarł.

Przypomina mi się też historia mojego Wujka. Rak płuc.
Kilka dni w łóżku, odleżyny na nogach, szwagier który go golił, bezruch, warzywo, paraliż ust.
1 dzień przed śmiercią wypił kieliszka ze swoim szwagrem, zapalił, pooglądał telewizje, poszedł na spacer.
kolejnego dnia zmarł.

TO nie opowieści z krypty. To nie wiara w Boga. Bo nie wierzę.
Ale k🤬a jest to dziwne , bardzo dziwne.
Gdybym nie miał potwierdzenia, nie pisałbym tego.
Macie na to jakieś tezy ?
Skąd ten czas na pożegnanie ?
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Shock 2014-09-04, 22:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:31
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
erymss 2014-09-04, 22:36
Mama opowiadała, że babcia w hospicjum przed śmiercią spała bardzo głębokim, wydawałoby się zdrowym snem. Pełny oddech, chrapanie itd... Wcześniej to się nie zdarzało. Niedługo potem zmarła.
Zgłoś
białywęgorz 2014-09-04, 22:37
Jest takie coś, co nazywa się efektem placebo. Wgłębiając się dalej można się dowiedzieć, że nawet wiara w siebie może leczyć Bo Jak ktoś nie wierzy, że zostanie wyleczony z raka, to może w ogóle nie zostać wyleczony...
Zgłoś
Assassin93 2014-09-04, 22:40 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:46
Coś w tym jest. U nas na wsi babcie od dawien dawna mówiły, że jak ktoś jest chory i nagle "zdrowieje" to znaczy, że niedługo umrze śmiałam sie dopoki nie zobaczyłam na wlasne oczy
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:47
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:49
To się chyba nazywa "syndromem gasnącej świecy".
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:50
Oczywiście chodziło mi o osoby szczególnie starsze jak w historii Alzheimer czy te, które są już tak słabe, że robia pod siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 22:55
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 23:00 1
@EwelinyStara Cycki?
Zgłoś
Igorekpl 2014-09-04, 23:03 1
Ludzie zazwyczaj przy długotrwałych chorobach tuż przed śmiercią mają chwilową poprawę, nie wiem czym jest to spowodowane ale tak samo było z moją Babcią jak umierała na nowotwór.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-04, 23:12 6
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem