Główna akcja od 1:10
"Wczoraj w Nowej Suchej kierujący ciężarówką celowo zlekceważył sygnalizację świetlną i opadające rogatki na przejeździe kolejowo-drogowym. Wyłamał rogatkę wjazdową, wjeżdżając na przejazd, zatrzymał się na torach i wysiadł z auta bez wzięcia odpowiedzialności za bezpieczeństwo nie tylko osoby, która z nim podróżowała, ale również pasażerów nadjeżdżającego pociągu❗️
Skutki wypadku są ogromne:
7 pasażerów pociągu zostało rannych
ponad 12 milionów złotych będzie kosztować naprawa uszkodzonej infrastruktury i taboru
setki podróżnych nie dotarło na czas lub w ogóle do zaplanowanych miejsc, ponieważ opóźnienia pociągów wyniosły łącznie ponad 3,5 tysiąca minut a kluczowa magistrala kolejowa została zablokowana
Kierowca zrobił wszystko odwrotnie niż podpowiada logika. A wystarczyło po prostu przestrzegać zasad i przepisów i do tragedii by nie doszło.
Sprawca wypadku zostanie obciążony kosztami za uszkodzenie infrastruktury, taboru oraz akcji ratunkowej."
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2024-11-30, 10:35 ]
TłustyManat napisał/a:
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kest
2024-11-27, 17:23
Co za ku*wa debil.. a wystarczylo przejechac dalej, czasu bylo az nadto.
Weźmie kilka dodatkowych kursów i spłaci te 12mln:)
elim
2024-11-27, 17:29
Ten filmik idealnie pokazuje dlaczego na przejazd kolejowy wjeżdża się dopiero jak zgaśnie czerwone światło! Polecam każdemu stosować tę zasadę to dalej zajedziecie.
Ja zapytam tylko czy ukraińczyk?
Kogucik_Bałamucik napisał/a:
Mam nadzieję że będzie spłacał te straty, do końca swojego debilnego żywota.
Czyli na jego miejscu lepiej już od razu przejść na emeryturę.
Tak, to jest debil. Tatusia oszukasz, mamusie oszukasz, ale życia nie oszukasz, szczególnie jak jesteś debil
on powinien mieć dożywotnio odebrane prawo jazdy.
Pewnie kolejny ukr. Swoją drogą ciekawe dlaczego nie zadziałał system hamowania pociągu przy wyłamaniu szlabanu
A wystarczylo cofnac lub druga zlamac
konto usunięte
2024-11-27, 18:38
no i wojtyłowiec narobił problemu..