Główna akcja od 1:10
"Wczoraj w Nowej Suchej kierujący ciężarówką celowo zlekceważył sygnalizację świetlną i opadające rogatki na przejeździe kolejowo-drogowym. Wyłamał rogatkę wjazdową, wjeżdżając na przejazd, zatrzymał się na torach i wysiadł z auta bez wzięcia odpowiedzialności za bezpieczeństwo nie tylko osoby, która z nim podróżowała, ale również pasażerów nadjeżdżającego pociągu❗️
Skutki wypadku są ogromne:
7 pasażerów pociągu zostało rannych
ponad 12 milionów złotych będzie kosztować naprawa uszkodzonej infrastruktury i taboru
setki podróżnych nie dotarło na czas lub w ogóle do zaplanowanych miejsc, ponieważ opóźnienia pociągów wyniosły łącznie ponad 3,5 tysiąca minut a kluczowa magistrala kolejowa została zablokowana
Kierowca zrobił wszystko odwrotnie niż podpowiada logika. A wystarczyło po prostu przestrzegać zasad i przepisów i do tragedii by nie doszło.
Sprawca wypadku zostanie obciążony kosztami za uszkodzenie infrastruktury, taboru oraz akcji ratunkowej."
[ Komentarz dodany przez: Angel: 2024-11-30, 10:35 ]
TłustyManat napisał/a:
psyhepl napisał/a:
Że niby on chciał żeby mu podnieśli ten szlaban? na c🤬j on się tam zatrzymał i gdzieś poszedł? WTF?
Ta....
kest
2024-11-27, 17:23
Co za ku*wa debil.. a wystarczylo przejechac dalej, czasu bylo az nadto.
Weźmie kilka dodatkowych kursów i spłaci te 12mln:)
usni napisał/a:
wyłamanie rogatki < rozj🤬ie auta, pociągu, narażenie pasażerów i obsługi pociągu
gość się do końca życia nie wypłaci...
Nie wiem czy mu coś zrobią.... w tym wypadku to tylko modlić się żeby nie mieć nic na siebie przepisane co by komornik mógł zajac . Do więzienie nie pójdzie bo kasy nikt nie odzyska . W polsce trochę to dziwne bo możesz być bankrutem narobić długo czyt. Pewien piosenkarz z jedynym sluszyn kolorem wg naszych wschodnich braci włosów . Narobił milionowych długów został bankrutem i co .... I gowno buduje se wille gdzieś w polsce za parę milionów.... a ile osób zakończyło żywot przez takich ludzi ? Temu orzekną niepoczytalność i skończy się że zapłaci państwo bo będzie niewypłacalny. A jak pójdzie do więzienie to koniec końców ani kasy a on se będzie dalej żył i nie płacił. Wiem tego siw czytać nie da ale mam na to whj🤬e tak jak na wszystko inne ma patologia .

domyśleć się o co mi chodziło. A pozatym to wina Tuska.
elim
2024-11-27, 17:29
Ten filmik idealnie pokazuje dlaczego na przejazd kolejowy wjeżdża się dopiero jak zgaśnie czerwone światło! Polecam każdemu stosować tę zasadę to dalej zajedziecie.
Ja zapytam tylko czy ukraińczyk?
To, że przejechał na czerwonym to trudnoi, zawsze sie znajdzie taki, któremu coś sie wydaje, ale jak zrobił jopę, totrzeba było jechać. Szlabany są plastikowe, i się wypinają, nawet lakieru by nie zadrapał. Mandat 1000 zł za przejazd + naprawa szlabanu. Tu wyj🤬 w kosmos ludzi i sprzęt.
Zajebisty typ na chyj macha przecież k🤬a się pociąg nie zatrzymie
Kogucik_Bałamucik napisał/a:
Mam nadzieję że będzie spłacał te straty, do końca swojego debilnego żywota.
Czyli na jego miejscu lepiej już od razu przejść na emeryturę.
Tak, to jest debil. Tatusia oszukasz, mamusie oszukasz, ale życia nie oszukasz, szczególnie jak jesteś debil
on powinien mieć dożywotnio odebrane prawo jazdy.
Pewnie kolejny ukr. Swoją drogą ciekawe dlaczego nie zadziałał system hamowania pociągu przy wyłamaniu szlabanu
Naprawdę nie wiem jak wielkim debilem trzeba być żeby czegoś takiego dokonać
Jeśli typ ma dzieci to kwalifikuje się to do usunięcia całej rodziny z życia publicznego bo jeśli przekazał tak sp🤬olone geny to wcześniej czy później jego rodzinka też kogoś będzie próbowała zabić. Wszystkich na dożywocie do psychiatryka na oddział zamknięty
A wystarczylo cofnac lub druga zlamac
T................y
2024-11-27, 18:38
no i wojtyłowiec narobił problemu..