Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
KrisCFC 2016-02-02, 16:01 178
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-02, 16:05 3
niby na kiblu wymyślone a trafne!

Ja też czasami obmyślam nowy plan,
obmysśam nowy plan
wtedy kiedy sram
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-02, 16:11
@up
Nie mow! Gdy siedzisz sobie w kiblu?
Zgłoś
iamthelaw 2016-02-02, 16:27 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
doopa 2016-02-02, 16:43
Zgłoś
KrisCFC 2016-02-02, 16:53 6
iamthelaw napisał/a:

Jak nie płacili powinno się im zabrać mieszkanie, reszta to ryzyko banków.

Zgodzę się z tym, pod warunkiem, że w dniu brania kredytu jego wartość była równa lub mniejsza od wartości owego mieszkania w tym samym dniu, rozwiązanie jak najbardziej sprawiedliwe i nauczka, że kredyty po pierwsze bierze się takie które jest się w stanie spłacić, a po drugie zawsze w walucie, w której zarabiasz.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-02, 17:14 7
ok, chcą byśmy im pomogli? a gdzie jest moja działka z kredytu? dlaczego ja mam go spłacać? gdzie miał gł... dupe jak go brał? wiedział że tak może być, niech se protestuje, ale własną głupotę ;D
Zgłoś
Velterwald 2016-02-02, 17:17
Nie podam żadnych źródeł gdyż powiem tylko to o czym słyszałem lub z czym się zetknąłem.
Niektórzy twierdzą iż banki obwarowały kredyty w złotówkach w taki sposób aby mało kogo było na nie stać, aby zmusić ludzi do brania kredytu we frankach mając w zamyśle późniejsze wywindowanie ceny franka. Jestem w stanie w to uwierzyć albowiem krewny mój chciał kredyt w złotówkach, zarabia 5-6tys. na rękę i (nie wierzyłem, ale to prawda) nie miał zdolności kredytowej więc wziął we frankach. Jak to się skończyło wszyscy wiemy.

Słyszałem, że jakaś niemiecka firma pozwała bank za ten cały bajzel z frankami (problem jest nie tylko u nas) i były duże szanse, że bank przegra. Ale mówię tylko to co słyszałem (same konkrety ) i sam nie wiem co o tym myśleć.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-02, 17:45 1
@up
Głupoty gadasz, np. Pekao SA za Bieleckiego nie przyznawała w ogóle kredytów we frankach. Winni są przede wszystkim oddolnie - doradcy, dla których ważniejszy był własny interes [większa prowizja], niż interes klienta czy banku.
Zgłoś
wwwj 2016-02-02, 18:15 14
@up Winni są ci którzy bawili się we wróżbiarstwo i przewidywali, że frank nie zmieni kursu przez 30 lat i śmieli się w twarz tym, którzy brali krechę w złotówkach. Wiadomo, ze doradcy będą mówić co chcesz usłyszeć, że waluta stabilna i nie zmieni się itp. Trzeba mieć za to własny rozum i jak się nie wie czy nie rozumie jak to wszystko działa przynajmniej w podstawowym stopniu to nie wchodzić w taki kredyt. Co do zdolności kredytowych to mi PKO BP przyznał, 5 lat temu, 70 000 zł kredytu przy zarobkach 1700 - 1900 miesięcznie na rękę, więc nie gadajcie, że się nie dało.
Zgłoś
crazyhavoc 2016-02-02, 18:21 2
jejku, obwiniacie doradcow, tych tamtych... obwiniac nalezy osoby ktore wziely franki bo wiecej i taniej... frankowicze powinni przyjac to na klate i zrozumiec ze to oni zaryzykowali i oni przegrali i pakowac sie z domow ktore ida na licytacje
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-02, 18:24 7
Zgłoś
fieryangel 2016-02-02, 18:31 36
Zgłoś
Riffer 2016-02-02, 18:34 5
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem