Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 32 minuty temu
Dla niezdecydowanych maturzystów...
konto usunięte • 2013-07-14, 12:44
W związku z tym, że wielu sadoli stoi przed wyborem studiów wrzucam małą pomoc w wyborze, oczywiście z przymrużeniem oka. Sam nie do końca mogę się z tym zgodzić, jako student budownictwa twierdzę, że czasy gdy kierunek techniczny gwarantowały nieźle płatną pracę mineły i ciężko je porównać z medycyną która jest jednak znacznie trudniejsza a i humaniści są potrzebni i nie dziwię się, że wybrali te powszechnie wyśmiewane kierunki np. filozofię, psychologię czy socjologię, sam bym chciał to studiować ale kierowałem się rozsądkiem przy wyborze a dokształcenie się z w.w kierunków traktuje jako hobby.

Pozdrawiam
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-14, 13:25
HAHAHAHA a właścicielawi największych firm są ludzie, którzy rzucili szkołę... więc tak czy siak większość będzie pracować dla kogoś.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 13:29 45
@up

pocieszasz się ziąąą? Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że drugim Billem Gatesem nie będziesz... co najwyżej internetowym samopocieszaczem
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 13:50 6
Budownictwo studiujesz Ty, nauki o żywności zapewne jakaś znajoma, bioinżynierię jakiś kumpel i dlatego jest na górze...
Akurat mam nieco znajomych po budownictwie i jakoś wspominają to jako wieczne chlanie a nie ciężkie studia, tak że sory?

No ta nauki o żywności takie trudne... Wyryć nieco tabel na pamięć i takie to skomplikowane.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 13:55 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 14:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 14:35 6
Zgłoś
Miecz 2013-07-14, 14:50
Humanista czy nie ale po Polsku pisać powinno się umieć. No, chyba, że jest się z "rybołóstwa”.
Zgłoś
MichaU 2013-07-14, 16:45 2
No na pewno nauka o żywności jest wyżej niż inżynieria środowiska. 90% ludzi myśli, że inżynieria środowiska to to samo co ochrona środowiska
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 20:50
whereIsMyGoat, to nie jest lista mojego autorstwa, jest z kwejka, swoje zdanie wyraziłem na początku, dla mnie też nauki o żywności na równi z medycyną to śmiech na sali. W ogóle medycyna powinna być na samej górze.
Oczywiście, że można chlać i studiować budownictwo, tyle, że to będzie studiowanie n-ty raz pierwszego roku, to akurat jest taki kierunek, że trzeba dość regularnie pracować bo w projektach lub kolokwiach nie da się lać wody, musi być konkret no ale wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma, nieprawdaż? studia znajomych zawsze są łatwiejsze niż nasze.
Zgłoś
Gruby Brzuch 2013-07-14, 20:57 2
A gdzie zaszczytna Europeistyka z UMCS?
Zgłoś
MrYeni 2013-07-14, 21:11 2
a Lotnictwo i Budowa Maszyn? ;>
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 21:12
^up jako inżynierskie
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-14, 21:19 3
Jakoś też nie jestem fanem durnych, leniwych i roszczeniowych pseudohumanistów, ale ten "ranking" to pisał jakiś cymbał, który myśli, że właśnie ucapił Bozię za nogi, bo dostał się na inżynierię czegośtam.
Ciekawa jest pozycja matematyki i fizyki, widocznie głąb sądzi, że matematyka kończy się na całkowaniu przez części i mnożeniu jednej macierzy przez drugą, a fizyka na powtórce z liceum.
Zgłoś
Światłocień 2013-07-15, 13:14
Cytat:

Humanista czy nie ale po Polsku pisać powinno się umieć. No, chyba, że jest się z "rybołóstwa”.

Przymiotnik "polski" piszemy z małej, chyba że jest na początku zdania.

Średni pułap pozdrawia.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem