W związku z tym, że wielu sadoli stoi przed wyborem studiów wrzucam małą pomoc w wyborze, oczywiście z przymrużeniem oka. Sam nie do końca mogę się z tym zgodzić, jako student budownictwa twierdzę, że czasy gdy kierunek techniczny gwarantowały nieźle płatną pracę mineły i ciężko je porównać z medycyną która jest jednak znacznie trudniejsza a i humaniści są potrzebni i nie dziwię się, że wybrali te powszechnie wyśmiewane kierunki np. filozofię, psychologię czy socjologię, sam bym chciał to studiować ale kierowałem się rozsądkiem przy wyborze a dokształcenie się z w.w kierunków traktuje jako hobby.
Pozdrawiam
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-07-14, 13:25
HAHAHAHA a właścicielawi największych firm są ludzie, którzy rzucili szkołę... więc tak czy siak większość będzie pracować dla kogoś.
konto usunięte
2013-07-14, 13:29
@up
pocieszasz się ziąąą? Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że drugim Billem Gatesem nie będziesz... co najwyżej internetowym samopocieszaczem
konto usunięte
2013-07-14, 13:50
Budownictwo studiujesz Ty, nauki o żywności zapewne jakaś znajoma, bioinżynierię jakiś kumpel i dlatego jest na górze...
Akurat mam nieco znajomych po budownictwie i jakoś wspominają to jako wieczne chlanie a nie ciężkie studia, tak że sory?
No ta nauki o żywności takie trudne... Wyryć nieco tabel na pamięć i takie to skomplikowane.
konto usunięte
2013-07-14, 13:55
konto usunięte
2013-07-14, 14:08
konto usunięte
2013-07-14, 14:35
Humanista czy nie ale po Polsku pisać powinno się umieć. No, chyba, że jest się z "rybołóstwa”.
No na pewno nauka o żywności jest wyżej niż inżynieria środowiska. 90% ludzi myśli, że inżynieria środowiska to to samo co ochrona środowiska
konto usunięte
2013-07-14, 20:50
whereIsMyGoat, to nie jest lista mojego autorstwa, jest z kwejka, swoje zdanie wyraziłem na początku, dla mnie też nauki o żywności na równi z medycyną to śmiech na sali. W ogóle medycyna powinna być na samej górze.
Oczywiście, że można chlać i studiować budownictwo, tyle, że to będzie studiowanie n-ty raz pierwszego roku, to akurat jest taki kierunek, że trzeba dość regularnie pracować bo w projektach lub kolokwiach nie da się lać wody, musi być konkret no ale wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma, nieprawdaż? studia znajomych zawsze są łatwiejsze niż nasze.
A gdzie zaszczytna Europeistyka z UMCS?
a Lotnictwo i Budowa Maszyn? ;>
konto usunięte
2013-07-14, 21:12
^up jako inżynierskie
konto usunięte
2013-07-14, 21:19
Jakoś też nie jestem fanem durnych, leniwych i roszczeniowych pseudohumanistów, ale ten "ranking" to pisał jakiś cymbał, który myśli, że właśnie ucapił Bozię za nogi, bo dostał się na inżynierię czegośtam.
Ciekawa jest pozycja matematyki i fizyki, widocznie głąb sądzi, że matematyka kończy się na całkowaniu przez części i mnożeniu jednej macierzy przez drugą, a fizyka na powtórce z liceum.
Cytat:
Humanista czy nie ale po Polsku pisać powinno się umieć. No, chyba, że jest się z "rybołóstwa”.
Przymiotnik "polski" piszemy z małej, chyba że jest na początku zdania.
Średni pułap pozdrawia.