Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
hellbwoi 2018-04-11, 12:28 2
@up Znaczy też jesteś przeciw 500+ ?
Zgłoś
Konto usunięte 2018-04-11, 12:30
pijesz do mnie !!!!!!

jedno się nie zgadza
te 18
Zgłoś
Konto usunięte 2018-04-11, 12:31 30
Gołębie to są p🤬lone skrzydlate szczury. Wk🤬ia mnie ich dokarmianie.

Jeżeli pijesz do socjalu w postaci 500+ to ja też nie popieram w tej formie. Odpis od podatku to mógłbym zrozumieć. Masz dzieci, inwestujesz odpisujesz. Inwestujesz przecież też w państwo. Jak nie to wyj🤬 te ZUSy i KRUSy.
Zgłoś
janlew 2018-04-11, 12:40
Rosół z gołębia jest spoko.
Zgłoś
russian-roulette 2018-04-11, 13:06 7
Ciekawy temat. Taki na poziomie gimbazy
Zgłoś
nowynick 2018-04-11, 13:12 12

A żeby to tylko o 500+ chodziło...

Samotna matka z trójką dzieci, nigdy nie pracowała. 1500+ należy się jak psu micha plus pewnie ze 1500 od MOPS plus alimenty (nie znam kwoty, ale ściąga od trzech różnych źródeł ) i art. szkolne za darmo. Tyle, że dziewczyna żyje u bogatej siostry w osobnym 5 pokojowym mieszkaniu. Jest to fragment hotelu tak więc ogrzewanie gratis, jedyne wydatki to woda i prąd (chociaż zazwyczaj się nie rozlicza). Żyje jak J🤬A KRÓLOWA mając na życie miesięcznie plu minus tyle co ja po studiach po odliczeniu kredytu hipotecznego i wszystkich opłat. Takich ludzi jest w Polsce masa

Znam gostka, który ma biznes (gastronomia mobilna), zapierdziela z tymi wózkami, jest w stanie wepchnąć taki (ok 100 kg) na pakę trucka po pochylni no i jest... na rencie (no żesz k🤬a mać, czyli on, zdrowy chłop żyje za to co ja wpłacam do budżetu i dorabia sobie w weekendy na piwerko). Przykład dwa, znajoma pracuje w szkole i rozlicza faktury wydane na pomoc dla najuboższych dzieci. To faktura za tornister z pieczątką wulkanizacji, to artykuły szkolne no już tak totalnie po bandzie jeśli chodzi o przeznaczenie (bardziej zabawki niż to co dziecku w szkole potrzebne). Przykład trzy (ta sama ww. szkoła) kobieta przyszła ze łzami w oczach, że ona by chętnie dziecku kupiła te artykuły, ale nie ma za co... założyła osobiście dyrektorka placówki i jeszcze zawiozła ją do sklepu - i to jest jedyny znany mi przypadek gdzie po kilku wyrywkowych kontrolach trzeźwości w tej rodzinie można by pomóc ALE warunek jeden, aktywne poszukiwanie pracy monitorowane przez MOPS.
Zgłoś
~Velture 2018-04-11, 14:24 3
Ja p🤬lę... Wy tu o 500+ p🤬licie a moje pierwsze skojarzenie to te cygany co w życiu ani 1 dnia pracą nie skalali a zap🤬lają na socjalu aż miło bo nawet mieli własna kampanię reklamową aby ich nie szufladkować. C🤬j, że statystycznie tylko 1% z nich ma pracę a 99% tego czegoś żyje za twoje, pana, pani, twoich rodziców, moje, nasze, wasze podatki.

No ale w sumie lepiej narzekać na Polaków, co biorą jakiś socjal i zwiększają przyrost naturalny, niż na tę szarańczę z nadmiarem melaniny w skórze co dla nich praca jest synonimem obrazy.

Lepiej sprowadzić do nas więcej brudu z Afryki, tak jak ci wszyscy nowocześni i postępowi ludzie mówią nam, że powinniśmy bo multikulti jest takie super. Przecież statystyki przestępczości oraz zatrudnienia wśród tych radosnych ubogacaczy kulturowych to jedna wielka ściema zrobiona przez spisek j🤬ych nacjonalistów r🤬ających się w dupy z księżami.

Zgadłem?

I żeby nie było to od razu mówię, że nie jestem za zasiłkami dla wszystkich. Patolę powinno się od razu odciąć od kraniku, dzieci im zabrać i te pieniądze przeznaczyć na dom dziecka czy inny dom rodzinny dla tych dzieci a patola gdzie seba w dresiku chla dzika w plastiku a karyna wali helene po kablach to niech zdychają.

Chodzi mi o normalne rodziny.

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
lm65 2018-04-11, 14:32 5
Barrdzo miły głos
Zgłoś
CoJaTamKurwaWiem 2018-04-11, 15:48 18
Zgłoś
Wiewór 2018-04-11, 15:49 1
Fantastyczny film

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
a2711817 2018-04-11, 18:36 4
KrystekMil napisał/a:

(...) Odpis od podatku to mógłbym zrozumieć. Masz dzieci, inwestujesz odpisujesz. Inwestujesz przecież też w państwo. Jak nie to wyj🤬 te ZUSy i KRUSy.

Przecież tak jest, masz odpis w wysokości:
- 1112,04 zł na 1 i 2 dziecko,
- 2000,04 zł na 3 dziecko,
- 2700 zł na 4 i każde kolejne dziecko.
Więc jeśli masz 4 szkraby w domu i uczciwie pracujesz to rozliczając PITa możesz odliczyć od podatku prawie 7000 zł. Podatek płaci pracodawca w formie zaliczek, więc tę kasę dostaniesz przelewem w formie zwrotu. Taka "trzynastka". Zajebistość tego rozwiązania polega na tym, że musisz pracować i mieć podstawę do odliczenia podatku. Niepracująca patologia nie może z tego skorzystać.
Zgłoś
przeme13 2018-04-11, 20:15 2
a2711817
Dostaniesz 18% od tego, ponieważ tyle wynosi podatek dochodowy.
Zgłoś
Konto usunięte 2018-04-12, 0:30 3
Tu gołębie, w komentarzach +500 polityka, religia, prawo podatkowe. AHHH satistic. Można odetchnąć po cięzkim dniu
Zgłoś
Konto usunięte 2018-04-12, 2:00 3
A może to chodzi o naszych kochanych "sami wiecie kogo"?

Tak płaczecie za 500+, a spójrzmy:

Antypolskie pseudo muzeum polin - 300 milionów.
Zapowiedziana budowa muzeum chasydyzmu za nasze pieniądze.
Zapowiedziana budowa muzeum getta warszawskiego za nasze pieniądze.
(wpiszcie sobie kwotę sami skoro jedynie remont cmentarza ż🤬dowskiego to 100 milionów...).
Za ocalonych przez Polaków podczas II WŚw ż🤬dów, Polska płaci kolejne 250 milionów.
O emeryturach dla takich zbrodniarzy jak Salomon Morel, Wolińska - Fajga Mindla Danielak czy
Stefan MIchnik - Szechter, który ciągle żyje nie wspomnę.

No, dobra.
Jeszcze bezprawne roszczenia ż🤬dowskie wysokości 300 000 000 000 000$ (trzysta miliardów dolarów).
Czyli pięciokrotny budżet Państwa Polskiego.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie