Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:46
🔥 Peszek - teraz popularne
Dlaczego nie powinno się odbierać ludziom kwiatów ;)
konto usunięte • 2010-09-30, 15:46
Z rzadka wrzucam coś na ten portal chociaż jestem tu częstym gościem. Wiem że w kwestii legalizacji (jak i każdej innej) racja jest jak dupa i każdy ma swoją. Myślę jednak, że do wielu przemówi ta animacja. W kilku minutach zawiera cały sens legalizacji. Bo sens przecież jest
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 17:17
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
mokkum44 2010-10-01, 18:26
moim zdaniem legalizacja nie zwiekszyla by mocno liczby palaczy w Polsce. obecnie ten kto pali to ma swoje dojscie i ma prawie kiedy chce tylko ze sie naraza bo to nielegalne a ten co nie pali to poprostu nie pali, tak jak by nie palil papieosow ktore ciezko rzucic. co do uzaleznienia to thc nie uzaleznia fizycznie (jak np alkochol czy heroina) tylko moze lecz nie musi uzaleznic psychicznie a psychicznie to mozna sie nawet uzaleznic od picia kubusia codziennie rano czy spuszczana wody w kiblu.

mieszkam teraz w Hamburgu gdzie maja dobra trawe (wiekszosc z Holandii), a nie taki syf jak u nas, pale czasami codziennie przez kilka tygodni a czasami raz w miesiacu lub rzadziej. nie odczuwam zadnego uzaleznienia jak np od szlug bez ktorych nie wyobrazam sobie funkcjnowac. w robocie rano nie mam kaca nawet jak dzien wczesniej odlece z joitem przy laptopie i pzespie 5 godzin. normalnie funkcjonuje i nie odczuwam zadnych psychicznych zmian.

wszystko jest dla ludzi tylko trzeba umiec z tego korzystac. jestem za legalizacja, rozwiazalo by to napewno wiele problemow...
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 20:14
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 21:10 1
To dorzucę wam muzyczkę co właśnie w radiu usłyszałem.

Zgłoś
sebek143 2010-10-01, 21:34
Ja si e pytam gdzie jest nasza wolność? Zakazują nam wszystko co ludzkie robiąc z nas maszynki robiące pieniądze głupkom z sejmu
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 21:41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 22:27
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-01, 23:05
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 10:20
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 11:22
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 12:20 2
Zgłoś
karol57 2010-10-02, 20:59 1
Jeżeli chodzi o ludzi którzy słysząc słowo Marihuana, rozumieją - narkotyk --> uzależnienie --> śmierć, radzę lekturę http://pl.wikipedia.org/wiki/Marihuana, nawet fajnie się czyta.

Proszę to dla tych co twierdzą, że MJ jest szkodliwa...

Cytat:

Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż:

• bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska
  • nie prowadzą do uzależnienia fizycznego
  • dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek, dotąd nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania i praktycznie jest to niemożliwe.

Owszem jest szkodliwa, ale pod postacią tego gówna co dostajesz od okolicznych dilerów.
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-02, 22:45
masz racje, a przedawkowac to mozna i wode
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-13, 15:42
Włączę się do dyskusji.
Poruszony został wątek tego co bardziej kosztuje państwo.
To prawda, leczenie kosztuje, dosyć dużo. Zwłaszcza tych uzależnionych (chociaż jestem pewien że po legalizacji MJ i tak będzie mniej uzależnionych jak od alkoholu).
Ale ile pieniędzy idzie na walkę z MJ czy innymi narkotykami. Wielokrotnie policja holenderska starała się wytłumaczyć różnice pracy policjantów naszych a ich. Oczywiście ich wyśmiali ignorując bardzo mocne argumenty holendrów.
Sporo pieniędzy szło by na leczenia, ale przy legalizacji, odpowiedniej akcyzie jestem pewien że zwróciłoby się to podwójnie.
Zgłoś
Kadi 2010-10-13, 21:27
dorianxx napisał/a:

Włączę się do dyskusji.
Poruszony został wątek tego co bardziej kosztuje państwo.
To prawda, leczenie kosztuje, dosyć dużo. Zwłaszcza tych uzależnionych (chociaż jestem pewien że po legalizacji MJ i tak będzie mniej uzależnionych jak od alkoholu).

Skoro już odgrzałeś temat, to ja spytam co niby ma tak dużo kosztować, skoro MJ nie powoduje żadnych chorób?

Co do uzależnienia, to też nie rozumiem. Nie ma głodu narkotykowego, więc po prostu 'nie masz - nie palisz' i tyle. Tak jak nie masz prądu - nie siedzisz na kompie. Nic się nie dzieje ("uzależniony" będzie się najwyżej nudził), nie widzę potrzeby leczenia (a już na pewno nie na koszt państwa).
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem