Ciekawa wizualizacja zadłużenia USA
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-01-13, 3:17
Macie swój socjalizm i politykę zadłużania się... co roku generujemy kolejne 30 mld złotych dziury budżetowej. Czy naprawdę musimy zbankrutować by ludzie wreszcie dostrzegli że życie na kredyt i z ręką wyciągniętą po pomoc do państwa jest złe.
konto usunięte
2013-01-13, 8:27
nie wydaje mi się by zwykli ludzie się tak zadłużali i tak uważam ze zadłużenia generują giełdy i maklerzy grając wirtualnymi pieniędzmi bo debet milionerów trzeba na kogoś zwalić.
konto usunięte
2013-01-13, 10:03
W Polsce mogła by być podobna wizualizacja tyle że wokół pałacu kultury
konto usunięte
2013-01-13, 10:18
Zadlużenie sieci biedronka wobec klientow

"Moge byc winna grosika?"
konto usunięte
2013-01-13, 10:35
zaraz wypowiedzą wojnę dla całego świata i zadłużenie zniknie:)
Noo a amerykanie chca jeszcze gwiazdy smierci.....
thez
2013-01-13, 10:39
konto usunięte
2013-01-13, 10:45
@up Zadłużenie ma w większości charakter kredytowy, a nie pożyczkowy. Udzielanie kredytu polega na wykreowaniu odpowiedniej ilości pieniądza przez jakąś instytucję bankową (w różnych krajach są one inaczej postrzegane i działają na innych zasadach). Banki udzielając kredytu nie dają pieniędzy, które mają, lecz tworzą pieniądze na rachunku kredytobiorcy. Ten zaś musi je później spłacić na rachunek banku.
konto usunięte
2013-01-13, 11:09
Dług wielki, jak cholera, ale ja patrzę na bankructwo USA (na pewno ono nastąpi w ciągu kilkudziesięciu lat) jak na niesamowitą szansę. Wyobraźcie sobie giełdę - po takich informacjach dobre spółki, na które dług USA nie ma wpływu - chociażby te, których rynek obejmuje Chiny - będą śmiesznie tanie, przez co będzie można zbić niesamowity majątek kupując akcje. Podobna sytuacja była na mniejszą skalę w 2009 roku, kiedy Polska spółka KGHM kosztowała 20 złotych za akcje, chociaż problemy miała niewielkie z rynkiem zbytu - dzisiaj kosztuje bodajże 180 złotych za akcje. Do dzisiaj pluję sobie w twarz, że wcześniej nie zainteresowałem się Buffettem i jego radą "kupu, gdy leje się krew"
konto usunięte
2013-01-13, 11:20
@Damianix
Lekarzom opłaca się prywatna praktyka jak najbardziej tylko nie opłaca się praca na zadupiach bo wszystkie szkolenia masz w dużych miastach