Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:44
konto usunięte 2014-02-07, 12:34 4
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 13:17
haha dobre pokazuje jacy ludzie sa tępi i zawsze płacą za coś czego nie ma
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 15:01 74
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 17:27
@dnr
Największym minusem Bitcoina jest właśnie to że nikt go nie kontroluje.
Gdy dolar za dużo kosztuje to go dodrukują, gdy za mało kosztuje to go skupują.

A co zrobisz z bitcoinem? Faktycznie nie jest on pieniądzem, ponieważ nie posiada stabilnej wartości jaką posiada np. polski złoty.

Jest to raczej coś na zasadzie inwestycji jak np. akcje, obligacje.
Zgłoś
Mr.Drwalu 2014-02-07, 17:31 23
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 17:35
@up

Wiesz co to Hiperinflacja? Albo deflacja? Musi ci to coś?

Jak uchronisz przed tym bitcoina, jeśli nikt go nie kontroluje jego emisji?
Zgłoś
Mr.Drwalu 2014-02-07, 17:46 8
Dobra, dobra gościu.
Wystarczy mi to co napisałeś.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 17:50
Mr.Hardistic,
Dzięki za merytoryczną odpowiedź na moje pytanie.

PS. A i poczytaj sobie, wiedza nie boli:

[ Komentarz dodany przez: Mr.Hardistic: 2014-02-08, 15:12 ]
Tobie radzę byś przeczytał owy podręcznik jeszcze raz.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 18:00 11
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-07, 18:04 2
Mo właśnie o tym mówię - bitcoin nie jest pieniądzem, bo nie możesz być pewny, że za kilka dni kupisz za niego tą samą ilość towaru.

Podstawą pieniądza jest gwarant jego stabilności w obiegu - przy bitcoinie, nikt za tą stabilność kursu nikt nie ręczy.
Dlatego jest jedynie inwestycją
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 10:16 6
Dobra co mi gwarantuje stabilność złotówki? Rząd? Rząd mi gwarantuje , że podatek ze mnie zedrze i tyle
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 11:25 5
Bitcoina jest określona ilość i ta ilość się nie zwiększa. Rośnie trudność wydobycia przez co rośnie jego cena.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 13:00 13
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 19:30
@karamon Gdyby ludzie nie byli tego pewni to przenieśliby się na handel wymienny. Sam płacisz w PLN, a nie w bitcoinie prawda?

Przykładem może być np. Zimbabwe, gdzie galopująca hiperinflacja ich rodzimej waluty zmusiła do wprowadzenia dolara amerykańskiego, który jest walutą stabilną.

Zgadzam się że banki narodowe czy centralne nie powinny tego kontrolować - uważam, że to właśnie państwo powinno mieć bezpośrednie prawo do emisji pieniądza, a zamiast zadłużenia drukować pieniądze, które miałyby oparcie w majątku państwowym.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem