podpis użytkownika
Gallia est omnis divisa in partes tresQuarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
podpis użytkownika
Ola gringoLekarz może odmówić powołując się na klauzulę sumienia, tak samo jak farmaceuta.
Ksiądz może odmówić pogrzebu bo zmarły nie chodził regularnie do spowiedzi.
Ale dop🤬lmy się do typka co nie chciał pedalskich ulotek wydrukować...
Dziękuję ci kochana Platformo Obywatelska!
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Na stacji benzynowej facet mówi, że jest Żydem więc odmawia sprzedawania wieprzowych niekoszernych kanapek. Idziesz na targ a ukrainiec ci mówi, że on nie obsługuje Polaków. Idziesz do knajpy a tam kartka na drzwiach "obcokrajowcy wchodzą wejściem dla służby". W sklepie spożywczym znowu nie obsługują narodowców.
Oczywiście jak na państwo prawa przystało są równi i równiejsi. Mitologia chrześcijańska jest uprzywilejowana. Lekarz może nie wystawić recepty na antykoncepcję. Może odmówić legalnego skrobania. A aptekarz może nie sprzedawać leków. I to jest podobno zgodne z prawem.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.-Ernest Hemingway
I dobrze, że przegrał. Wyobrażacie sobie jak będzie funkcjonować kraj gdzie wszędzie czegoś się komuś odmawia przez uprzedzenia?
Na stacji benzynowej facet mówi, że jest Żydem więc odmawia sprzedawania wieprzowych niekoszernych kanapek. Idziesz na targ a ukrainiec ci mówi, że on nie obsługuje Polaków. Idziesz do knajpy a tam kartka na drzwiach "obcokrajowcy wchodzą wejściem dla służby". W sklepie spożywczym znowu nie obsługują narodowców.
Oczywiście jak na państwo prawa przystało są równi i równiejsi. Mitologia chrześcijańska jest uprzywilejowana. Lekarz może nie wystawić recepty na antykoncepcję. Może odmówić legalnego skrobania. A aptekarz może nie sprzedawać leków. I to jest podobno zgodne z prawem.
Zgadzam się w 100%
Co następne? Może do domu mam ich wpuszczać? Moja drukarnia i moja sprawa z kim dobijam targu, a komu każe wyjść.
W katolickim kraju, katolik został ukarany za to że nie chce oferować usług propagującym sodomię. Czy to jest żart???
Panie Ziobro bierz się pan za te sądy i to jak najszybciej. Najlepiej to każdego kto miał rodziców w aparacie PRL, lub sam do niego należał, won z sądów Rzeczypospolitej!

A co do całej sprawy, to już spór ideowy.
podpis użytkownika
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.

A tak serio to co to za biznesmen co świadczy usługi wg własnych przekonań? To jakby żyd nie dawał kredytu katolikowi czy Amerykanin nie opylał czołgów ISIS (tudzież znana z miłości do muzułmanów Japonia nie eksportowała tam Toyot w ilości hurtowej). Można się lubić czy nie ale biznes to biznes...

"Kto, zajmując się zawodowo świadczeniem usług, żąda i pobiera za świadczenie zapłatę wyższą od obowiązującej albo umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia świadczenia, do którego jest obowiązany,podlega karze grzywny."
C🤬j ze zbokami i innymi odmieńcami. Już parę razy miałem do czynienia z podobnymi akcjami: taksówkarz w kulki leciał, baba
w kebsie przyżydziła na mięsku itd... aaa i moje ulubione "za pół godziny zamykamy, już nie obsłużę". W takim wypadku leję na takich i więcej tam nie przychodzę.
Natomiast, spotkałem się już z drukarniami "dedykowanymi", gdzie drukują tylko określone treści (co mi jasno wytłumaczyli i mieli w regulaminie), czyli żadnych hmmm "kobiecych aktów" i "klepsydr" (bo typ był przesądny).