📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
phalaphael napisał/a:
Łatwo jest być patriotą z USA. Na odległość. Znając Polskę z opowieści dziadków czy nawet rodziców. Myślę że też bym dał radę.
I to jest proszę państwa, idealny przykład tak zwanego "polaczka", proponuję by dać temu panu tą "rangę" obok nicku
Jakby był patriotą to by reprezentował Polskę a nie USA.Co najwyżej można powiedzieć, że jest dumny z korzeni, ale jak 90 % obywateli tego kraju
@Młodypoliglota, Champion
Co jak co ale słowianie (a Polacy słowiami są) pochodzą bezpośrednio od ludów azjatyckich. Na przykład z twarzy jestem podobny do kogoś z ludów mongolskich, a znowu moja kumpela wygląda jak typowa japonka (obydwoje rodzice to Polacy, chyba xD)
Co jak co ale słowianie (a Polacy słowiami są) pochodzą bezpośrednio od ludów azjatyckich. Na przykład z twarzy jestem podobny do kogoś z ludów mongolskich, a znowu moja kumpela wygląda jak typowa japonka (obydwoje rodzice to Polacy, chyba xD)
@up nie jestem ekspertem w tych sprawach i może pochodzimy i z Azji ale w jakimś dziwnym mieście mieszkasz skoro rodzice polacy a razem z koleżanką masz azjatyckie rysy twarzy.
Jesteś z Sosnowca?
Jesteś z Sosnowca?
Zajebiste macie pojecie o patriotyzmie. Czyli wedlug niektorych patriotyzm to zapierdzielanie w pracy za 1500 zl ? Bo jak ktos napisal, wtedy oddaj podatki polsce.
To dla waszej wiadomosci idioci. WIeksza czesc polakow pracujacych za granicami wydaje kase w polsce ( na wakacjach, budujac domy , zakladajac firmy)
Wiec wiecej kasy przeznaczyli na podatki , plus jak buduja domy to pomagaj gospodarce i tworza miejsca pracy. Bo musi ktos dowiezc materialy budowalne , bo ktos musi budowac ten dom, wykoczenia itp.
Tym samym wedlug waszego rozumowania bardziej sie przyspozyli Polsce niz wy pracujac za 1500 zl.
To dla waszej wiadomosci idioci. WIeksza czesc polakow pracujacych za granicami wydaje kase w polsce ( na wakacjach, budujac domy , zakladajac firmy)
Wiec wiecej kasy przeznaczyli na podatki , plus jak buduja domy to pomagaj gospodarce i tworza miejsca pracy. Bo musi ktos dowiezc materialy budowalne , bo ktos musi budowac ten dom, wykoczenia itp.
Tym samym wedlug waszego rozumowania bardziej sie przyspozyli Polsce niz wy pracujac za 1500 zl.
łatwo to pisać na sadolu, że dałoby się rade frajerze. Dobrze, że w takie cioty to tylko przed kompem siedzą, bo są jeszcze ludzie odważni, dumni, lojalni, pracowici, i po prostu dobrzy moralnie. A ty giń gadzie który krytykujesz innych samemu nic nie robiąc.
Sanjizz napisał/a:
...jestem ciekaw ilu z nich wróciło by do Polski by w niej żyć i patriotycznie budować ją ku lepszemu ( założe się że 0 )
Założę się, że wielu. Przynajmniej z mojego otoczenia. Praca i życie w Polsce teraz jest zdradą tego kraju.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie