👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Pracuje z Ukraińcami... blisko 70% zakładu to oni. Takie filmy to czysta propaganda. Każdego dnia do mojej firmy zatrudnia się 3-5 z nich i zwalnia Polaków. Nigdy nikt mi nie wmówi, że Ukrainiec to nasz sprzymierzeniec itd. Oni w dupie maja tą wojnę niczym się nie przejmują. Najgorsze jest to, że jako Polak muszę uważać na każde słowo, które wypowiadam w ich obecności bo te ścierwa gotowe są stadem rzucić się na człowieka. Nie, nie jestem za Rosjanami tak samo jak nigdy nie będę za Niemcem. Nie po to mój pradziadek tłukł ich, żebym teraz bratał się z tym czymś...
Obawiam się tylko tego, że nasz kraj zaleje niepohamowana fala uchodźców. I jak tu żyć, gdzie w imię zasady: "na twoje miejsce przyjdzie Ukrainiec", nie można nawet zgłosić sprzeciwu.
Obawiam się tylko tego, że nasz kraj zaleje niepohamowana fala uchodźców. I jak tu żyć, gdzie w imię zasady: "na twoje miejsce przyjdzie Ukrainiec", nie można nawet zgłosić sprzeciwu.

Ja mając kontakt w ukraińcami odnosiłem wielokrotnie wrażenie, że mają poczucie, że "im się należy" niczym nie poparte poczucie wyższości czy coś, wiadomo każdy jest inny, ale ja też nie mam o nich dobrego zdania
Pracuję na co dzień z Ukraińcem w ekipie na rusztowaniach. Sam Pochodzi z Doniecka i służył 6 lat w Wojsku.
Obserwuję go od około miesiąca i widzę w jego oczach kurewski strach i troskę o swój Naród w tym o Rodzine.
Mówiąc szczerze nie jest w najlepszej sytuacji ponieważ w momencie gdyby przekroczył granicę na Ukrainę był by eksportowany prosto na wojnę, więc z Rodziną nie zobaczy się przez najbliższe kilka lat twierdząc po tym jak sytuacja Wojny się rozwija.
Obserwuję go od około miesiąca i widzę w jego oczach kurewski strach i troskę o swój Naród w tym o Rodzine.
Mówiąc szczerze nie jest w najlepszej sytuacji ponieważ w momencie gdyby przekroczył granicę na Ukrainę był by eksportowany prosto na wojnę, więc z Rodziną nie zobaczy się przez najbliższe kilka lat twierdząc po tym jak sytuacja Wojny się rozwija.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie