Czyli czego doświadczają ludzie cierpiący na tę chorobę psychiczną.
Do 0:38 opis filmu.
Angielski wymagany.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-02-01, 1:05
Najgorsze, kiedy taki schizofrenik odmawia leczenia. Otoczeniu ciężko przebywać z osobą u której występują objawy, ale to ona najbardziej się ze sobą męczy.
Generalnie jedyne, czego sobie życzę na całe życie to pełnosprawność psychiczna

.
konto usunięte
2013-02-01, 2:05
Cierpiałem przez dwa lata na nerwicę lękową, co nawet nie jest klasyfikowane jako choroba, a cierpiałem potwornie. Nie potrafię sobie wyobrazic przezywają osoby ze schizofrenią, nerwica w porównaniu z tym to błachostka.
Muzz
2013-02-01, 9:55
A tak działają narkotyki... (najważniejsza część od 6:45

)
konto usunięte
2013-02-01, 10:31
szczerze moja matka tego nigdy chyba nie widziała
Mam takie pytanie do lokalnych, sadisticowych ekspertów (bez obrazy).
Jak ludzie popadają w schizofrenię? Zastanawia mnie to, gdyż dziecko, które się rodzi, nie jest jeszcze schizofrenikiem - bo przecież nie kuma jeszcze wszystkiego. To czy można na to zachorować w dowolnym wieku czy po prostu wraz z procesem dojrzewania, dziecka mózg zaczyna działać inaczej? Tak mnie to zaciekawiło oglądając film, gdyby ktoś miał jakąś sensowną odpowiedź to byłbym wdzięczny.
konto usunięte
2013-02-01, 14:24
@grillowany Nie wiadomo co jest przyczyna zachorowan na schizofrenie. Jest teza, ze powstaje z zaburzenia osobowosci unikajacej, jedni mowia ze z czegos innego.
Jest wiecej przypadkow zachorowan w stosunku procentowym w krajach rozwinietych, to jest fakt. Ale dowolny psychiatra powie tobie, ze na schizofrenie moze zachorowac kazdy.
konto usunięte
2013-02-01, 16:28
@up kolega dobrze prawi. Nie wstydźmy się swoich ułomności psychicznych, mówmy o tym jawnie, będzie wszystkim łatwiej, a i może kiedyś społeczeństwo zacznie tolerować choroby psychiczne i przestanie bać się chorych, a zacznie im współczuć.
Mój brat cioteczny jest chory na schizofremię i okazało się że kiedy spróbował cięższych narkotyków coś się w genach uaktywniła i zachorował w wieku 22 lat...
konto usunięte
2013-02-01, 16:44
omg ktoś wreszcie nagrał mój dzień
Skoro się zwierzamy z problemów ja mam zdiagnozowane skłonności sadystyczne. Co ciekawe urodziłem się całkiem zdrowy, trzy lata temu kiedy zalogowałem się tutaj pojawiły się pierwsze problemy. Obecnie jest coraz gorzej...
Mam kumpla z tą chorobą. Nic śmiesznego, kilka razy próbował się już przez te jazdy zabić. "Gadają" do niego z telewizora, w tramwaju każdy go "zna i o nim mówi". Bierze tak ciężkie leki, które potrafią go wyłączyć na kilka dni. No i częste zastrzyki przez lata w dupę, też nic przyjemnego. Nikomu tego nie życzę.
Faktycznie ciężkie mają życie zwolennicy spiskowych teorii dziejów, w tym zamachu w Smoleńsku. Biedny ten Macierewicz ze spółką, pozostaje tylko współczuć.