konto usunięte
2014-12-01, 0:25
A to wszystko dzięki naszej agencji kosmicznej !!!!
konto usunięte
2014-12-01, 1:18
@up
to jest pewne, że ludzkość do takich rzeczy musi niestety jeszcze dojrzeć. Przede wszystkim zniszczyć podziały religijne, polityczne i społeczne. Demokrację zmienić na ustrój idealny: technokrację globalną. Długa i ciężka droga przed nami, o ile nie zniszczymy się sami za ten czas.
Polecam "Interstellar" Nolana, jak ktoś jeszcze nie widział.
ja tam przyszłość Ziemian widzę raczej jakoś tak:
konto usunięte
2014-12-01, 9:10
McMenel bo ewolucja jest teorią. Każdy wykształcony człek związany z biologią Ci to powie bez względu na wyznanie.
McMenel, jak już ktoś tutaj napisał, ewolucja jest teorią, czy Twojemu jakże oświeconemu i wolnemu od wszelakich dennych religii umysłowi się to podoba, czy nie. Gdyby teoria ta była jedyną słuszną, już dawno ludzie stokroć inteligentniejsi od Ciebie i ode mnie udowodniliby, że tak jest. Niestety jest zbyt dużo luk i niejasności, których za naszego życia ludzkość raczej nie zdąży rozwiązać.
W 1899 r szef amerykańskiego urzędu patentowego Charles Duell powiedział: "Wszystko co można wynaleźć, zostało już wynalezione" Myślę, że to was wszystkich przekona do tego, że ludzkość dąży do samodoskonalenia i bycia potężniejszym, mądrzejszym i technologicznie doskonałym. To jedna strona medalu.... Człowiek ma tez drugą nature. Jest zawistny i jak bedzie chciał zdobyc to co da mu niezależnosc to posłuży sie innym człowiekiem. stąd pytanie: Czy szybciej będziemy wariatami kosmicznymi czy znów będziemy latać z bronią w brudnych okopach.