szacun dla tych którzy SĄ POLAKAMI podczas Aktualnych rozbiorów.
Motyw od 2:23 mnie wk🤬ił...
Ale Rosja kiedyś była mala
@jack2100
K🤬a człowieku , ktoś nareszcie k🤬a mądrze napisał bo już mnie c🤬j strzelał od tego debilnego p🤬lenia na podstawie przeczytanych ciekawostek na kwejku jak to wszystko się nie należy Polakom i jak ich z każdej strony krzywdzono i ograbywano. Wielki c🤬j w dupe nacjonalistom , a tobie wielkie piwo! szacun
Wieeem, że filmik oklepany, ale tutaj pasuje:
Koleś niepozorny, Rambo nie przypomina a nak🤬iał nawet może i lepiej. Zastanawiałem się czy sam bym potrafił...
Ponadto polecam Europę Universalis 2...
Konto usunięte
2012-05-14, 14:38
Ale cały czas walczyliśmy, jak trzeba to sie w miare ogarniamy jako naród, teraz by sie nam jakaś rewolucja przydała :O
Mi to zal dupe sciska jak Polska - Taki potezny kraj, mogla tak skonczyc
Konto usunięte
2012-05-14, 19:46
1:30-1:40 - tutaj dopiero faktycznie POLSKA (Litwa miała wewnątrz naszych granic już mniejszy głos) była od morza do morza (mieliśmy wolny dostęp do Morza Czarnego poprzez rzekę Dniepr, dzięki układom handlowym z Imperium Osmańskim), a to dzięki wybitnym rządom króla Stefana Batorego (1571-1586, licząc od panowania Siedmiogrodem - dzisiejsza Rumunia).
Na wszelkie pytania i odpowiedzi z góry - że to z wiki, uprzedzam - starą maturę z historii zdałem na 5!
Hejterzy gońcie się!!
@up
Wcale nie musiała tak skończyć, ale najpierw Radziwiłlowie sprzedali nas Szwedom, a potem Poniatowski, z uwagi na panującą wtedy modę na romantyzm (tak jak dzisiejsza moda na hipsterstwo), czyli "kochajmy się i unikajmy wojen" nie próbował nawet podnieść szabelki na rusków, więc chcąc nie chcąc sprzedał nas carowi i doszło do rozbiorów.