Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 39 minut temu
Eutanazja
konto usunięte • 2012-08-17, 22:10
Z rodziną i w domowym zaciszu, jesteś za, czy przeciw ?

Wiem że stary materiał ale szukałem i ni ch..ja nie znalazłem
jeśli było, to tagował to ktoś z zespołem "Maćka"
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 11:38
Najgorsze jest to że o życiu takiego człowieka decydują najwyżsi w hierarichi kościoła żyjący w luksusie... Ludziom ze złotymi pierścieniami i łańcuchami na sobie nie przyjdzie do głowy że życie nie zawsze jest pięknym darem
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 12:03
Już nie bądźcie tak za tą eutanazją, bo jak Tuski zobaczą to wprowadzą obligatoryjną eutanazje w pierwszym dniu po skończeniu 67 lat

A tak na poważnie to jestem za, ale tylko dla ludzi, którzy cierpią w chorobie i nie są zdolni funkcjonowac bez pomocy innego człowieka
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 12:14
angel napisał/a:

Każdy ma prawo do godnej śmierci.

Dobra odpowiedź. Zadowala przeciwników jak i zwolenników eutanazji. Cwanie
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 12:50
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zonk 2012-08-20, 12:53 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 13:23 3
Ale to głupie. Eutanazja powinna być zabroniona. Nawet nie patrząc na człowieka który chce umrzeć, lecz na człowieka który wykonuje ten 'zabieg'. Świat od zawsze kierował się zasadami moralności, rozumiem że można zginać w pojedynku, ale nie powinno się kazać lekarzowi aby dokonywał eutanazji. Lekarz ma ratować, nie zabijać. Jak ktoś chce się zabić, to niech strzeli sobie w łeb, będzie po sprawie. Jak ktoś wyskoczy z tekstem takim, że ktoś sparaliżowany chce umrzeć, a nie może się zabić bo nie może się ruszyć i jest przykuty do łóżka, to trudno, nic zrobić się nie da. Kiedy pozwoli się na popełnienie eutanazji w takich przypadkach, to ludzie zaczną obchodzić przepisy. Zakaz musi być zawsze w 100%, nie może być wyjątków, bo ludzie zwyczajnie zaczną obchodzić ten przepis. Jak powiedział znany filozof, niestety nie pamiętam już który, nie można kierować się uczuciami, tylko rozumem. Żal nam takich ludzi, którzy chcą umrzeć, ale biorąc to na rozum, nie powinno się udzielać eutanazji.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 13:32
Myślisz że człowiek zdrowy jak będzie chciał się zabić to będzie o to prosił lekarza? Sam sobie poradzi. To właśnie chodzi o tych, którzy nie mogą sami się zabić, no chyba że zaczną głodować to śmierć w męczarniach.
Zgłoś
furion 2012-08-20, 13:36
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 14:11
Opinie są różne wiadomo. Jednak jako student medycyny często słucham jak pacjenci, którzy generalnie nie mówią, są w stanie wydusić z siebie słowa: "zabijcie mnie" itp. Serio... bardzo ciężko jest tego słuchać. Ale czy jako lekarz byłbym w stanie dokonać eutanazji? Szczerze wątpię. I nie chodzi tu o zaangażowanie emocjonalne ani nic z tych rzeczy. Nie jeden pacjent umarł mi na oczach... ludzie umierają i jest to normalne jednak ten ostatni krok pozostawiłbym chorobie/losowi/bogu (niepotrzebne skreślić) ... przynajmniej ja się wycofuję.
Zgłoś
smoke86 2012-08-20, 14:27
@~angel

Z czego wywodzisz prawo do "godnej" - jak to nazywasz - śmierci?
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 15:58
Zgłoś
Templariusz Mariusz 2012-08-20, 17:02
Zgłoś
PękniętySłoik 2012-08-20, 19:38
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 20:31
angel napisał/a:

Każdy ma prawo do godnej śmierci.

Mylisz się, takie jest myślenie ludzi o małym stopniu świadomości.

Ktoś kto dostąpił się najokrutniejszych czynów wobec innych nie zasługuje na godną śmierć.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-20, 20:37 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem