Ciekawa akcja chłopaka z Giżycka. Ścina źle ustawione znaki.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:15
No tak. Szkoda, że gościu nie wie, że znaki te mogą ostrzegać też przed przenośnymi fotoradarami to po pierwsze.
A po drugie Gmina wyda pieniądze na nowy znak bo gościu go zniszczył. A nie lepiej byłoby napisać, że jest źle ustawiony, żeby go zdemontowali i wykorzystali ponownie w miejscu, gdzie będzie potrzebny?
A po drugie Gmina wyda pieniądze na nowy znak bo gościu go zniszczył. A nie lepiej byłoby napisać, że jest źle ustawiony, żeby go zdemontowali i wykorzystali ponownie w miejscu, gdzie będzie potrzebny?
To że nie ma tam radaru w tej chwili nic nie znaczy. Radar może tam być mobilny przykładowo, a te znaki są dobre z tego względu, że jak widzę taki, to od razu zwalniam. Chodzi o bezpieczeństwo, a nie o "niegospodarność". Ścinanie znaków - głupota i to kwestia czasu aż trafi do sądu. Jak dla mnie to było głupie i niepotrzebne.
@WolfXp1, są one ustawiane także w miejscach gdzie policja sobie lubi z suszarką stać, ustawić okresowy fotoradar lub w miejscach gdzie stoi stały fotoradar.
co do tych znaków z fotoradarem, z drogówką jak mnie raz za prędkość zatrzymali rozmawiałem, tyczy się też (w sumie to głównie) nieoznakowanych pojazdów (w szczególności straży miejskiej) z wbudowanym ukrytym fotoradarem, prościej mówiąc oznaczają one odcinki na których może stać tajniak... Jakby się zabrać za wyższą matematykę, jakby wliczył te 'ukryte' fotoradary to liczba takowych jest dwa razy większa niż ta, na którą narzekamy
Taki znak informuje o możliwym radarze ktory moze byc postawiony w każdej chwili wiec idiotyzmem jest "scinanie" ich
a to nie tak jest w Polsce że przed każdym skrzyżowaniem są znaki, żeby jeden z drugim wiedział czy ma pierwszeństwo? Zgodzić się można tylko z tym że za dużo znaków o kontroli.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie