Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

W Starej Wsi w gminie Limanowa (woj. małopolskie) doszło do strzelaniny – nie żyją 26-letnia kobieta i 31-letni mężczyzna, jedna osoba (kobieta) jest ranna.

57-letni sprawca uciekł w kierunku lasu i prawdopodobnie wciąż jest uzbrojony. Trwa obława.

Patrząc na karabin to myśliwy, albo kłusownik na moje.

Zmieniono 3 razy Zgłoś
Aaltonen 2025-06-29, 21:28 1
Nieźle musieli starego wk🤬ić….

Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-06-29, 22:52
mg_schutze napisał/a:

I kupili ją legalnie? Ty jesteś głupszy niż ustawa przewiduje.

Nie, to ty masz wyraźny problem z wyciąganiem wniosków. Co za różnica, czy kupili ją legalnie? Niektórzy pewnie tak, ale najważniejsze, że jej potrzebują, bo każdy inny ma. W kraju gdzie broń palna jest powszechna bandzior z nożem nie ma szans, więc też kupuje broń. I jej używa.

mg_schutze napisał/a:

W dupie byłeś, gówno widziałeś. Jak się pobujasz po stanach to pogadamy gówniaku.
Teraz idź być durnym lewakiem gdzie indziej.

No to pogadajmy, bo bujałem się po Stanach, głównie po południowym zachodzie i widziałem więcej niż potrafisz sobie wyobrazić internetowy pajacu.
A w moim wieku "gówniak" to prawdziwy komplement.
Zgłoś
Szary_Jeleń 2025-06-29, 23:12
Aaltonen napisał/a:

Nieźle musieli starego wk🤬ić….

Mogłeś sobie darować i nie wrzucać zdjęć ofiar tutaj, jak jakiś 'spedalony' tvn albo inne tvp.

C🤬j wie co staremu odj🤬o, a może go wk🤬iali na okrągło i robili z niego pojeba?
Różnie to bywa w polskich, wspaniałych - jak z obrazka - rodzinach.

Raczej debilem typ nie jest, skoro tylu super przec🤬jów profesjonalistów nie może go złapać od kilkudziesięciu godzin, pomimo tego, że latają super blekhołkami z noktowizją, termowizją, c🤬jowizną i kto wie czym jeszcze. Do tego mają mega zajebiste psy, co c🤬ja potrafią znaleźć i drony od chińczyka, pewnie z 'temu'

I tak to wszystko to wina rudego c🤬ja

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
CzerstWybut 2025-06-29, 23:53
TwójCzarnyPan napisał/a:

Czy my gadamy na ten sam temat? Cały czas mówię, że im więcej broni, tym więcej zabójstw z jej użyciem, a ty p🤬lisz coś o cz🤬chach. A skąd oni mają broń? Bo jest k🤬a powszechnie dostępna! Jasne, czy wciąż nie?
To tak jabyśmy mieli rozmowę:
Ja: "Im droższa ropa, tym wyższa inflacja."
Ty: "Na serio nie widzisz, że podrożała wódka?"
Co do kryminalistów, gdy liczą się z tym, że masz broń, to i oni będą ją mieć, to ci gwarantuję. I będą strzelać pierwsi, zanim ty wyciągniesz klamkę. Przypadków, gdy ofiara zdołała się obronić jest niewiele i zdarzają się tylko, gdy bandyta jest totalną p🤬dą.
Jak nie masz przygłupie nic do powiedzenia, to się nie wp🤬laj. Idź pograj w Minecrafta.

Na swiecie nie ma zakazów odnosnie noży a jakieś incydenty z nozem u nas sie rzadziej zdarzają niż w UK, Niemczech, Francji czy takiej Brazylii z drugiego konca swiata. Ty serio myślisz że jak w Polsce ludzie by mieli łatwiej o pozwolenie na broń to by sie strzelali na każdym rogu? 🤦‍♂️ dlaczego jak polacy sie kłócą miedzy sobą nie sięgają tak szybko po noze? Mozesz nam to wytłumaczyć tutaj?
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-06-29, 23:57
mg_schutze napisał/a:

A gdzie on niby myśliwym był?

Nie ma dowodów, że nie był
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 0:12 2
CzerstWybut napisał/a:

Na swiecie nie ma zakazów odnosnie noży a jakieś incydenty z nozem u nas sie rzadziej zdarzają niż w UK, Niemczech, Francji czy takiej Brazylii z drugiego konca swiata. Ty serio myślisz że jak w Polsce ludzie by mieli łatwiej o pozwolenie na broń to by sie strzelali na każdym rogu? 🤦‍♂️ dlaczego jak polacy sie kłócą miedzy sobą nie sięgają tak szybko po noze? Mozesz nam to wytłumaczyć tutaj?

Jestem zwolennikiem obecnych przepisów, które może da się jakoś udoskonalić, ale z reguły działają dobrze. Kto chce i nie stanowi zagrożenia - ją ma.

Broń palna jest przeznaczona do zabijania, nie ma co się oszukiwać - temu służy, co za tym idzie - bronią palną zabić jest o wiele, wiele łatwiej niż nożem.

podpis użytkownika

Zgłoś
CzerstWybut Wczoraj 0:22
Szary_Jeleń napisał/a:

Jestem zwolennikiem obecnych przepisów, które może da się jakoś udoskonalić, ale z reguły działają dobrze. Kto chce i nie stanowi zagrożenia - ją ma.
Broń palna jest przeznaczona do zabijania, nie ma co się oszukiwać - temu służy, co za tym idzie - bronią palną zabić jest o wiele, wiele łatwiej niż nożem.

Ograniczacie dostęp do broni ludziom do maximum to nie liczcie ze w razie jakiejś wojny wciśniecie im karabiny do rąk a oni wtedy chętnie pójdą bronić granic. 🤷 skoro wolicie zeby system was bronil to trzymajcie się tego do końca. Nie trzymam broni palnej aby czuć się silniejszym od sąsiada, trzymam ją na takich pojebów jak ten przypadek tutaj, gdzie nawet policja jest bezradna. Może bym jej nie użył 10 lat a może całe życie, a może ten jeden raz uratuje mi kogoś bliskiego od takiego z🤬ba. Znam wiele osób co posiada bron palną legalnie i jeszcze nigdy nie słyszałem żeby z nią gdzieś chodzili, po za wypadem na strzelnice. Szwajcaria jest cywilnie uzbrojona po zęby i jakoś nie słychać aby ludzie strzelali do siebie. Szwajcaria jak i Polska to nie jakaś dzika Ameryka🤷

[ Dodano 2025-06-30, 00:28 ]
Bul_od_bytu napisał/a:

Aby byc myśliwym musisz być zarejestrowany w PZŁ, w ten sam dzień ludzie twojego pokroju juz zarzucali ze to jest myśliwy a polski związek lowiectwa to zdementował oświadczając że gościa nigdy nie było w rejestrze. Mógł być conajwyżej kłusownikiem 🤷
Zgłoś
Bul_od_bytu Wczoraj 1:17
@CzerstWybut: Nie śledziłem tej historii, ale na nagraniu widać jak gość strzela ze sztucera, a to raczej broń bardziej kojarzona z myśliwymi niż czeczeńską mafią czy innymi banderowcami. Nic nie mam do myśliwych, ale przyznasz, że sporo ludzi odj🤬i "myląc" ich z dzikami
Zgłoś
CzerstWybut Wczoraj 4:44
Bul_od_bytu napisał/a:

@: Nie śledziłem tej historii, ale na nagraniu widać jak gość strzela ze sztucera, a to raczej broń bardziej kojarzona z myśliwymi niż czeczeńską mafią czy innymi banderowcami. Nic nie mam do myśliwych, ale przyznasz, że sporo ludzi odj🤬i "myląc" ich z dzikami

Nie śledzę za bardzo tematów myśliwych, nie interesuje się łowiectwem ale też nie lubie powielania fejków ale przyznam że kojarzą mi się myśliwi często z prostymi nierozgarniętymi ludźmi więc nie zdziwię się jak często debile strzelają do czegoś/kogoś gdzie nie powinni 🤷
Zgłoś
zxc1234 Wczoraj 5:05
CzerstWybut napisał/a:

Nie śledzę za bardzo tematów myśliwych

sadistic.pl/friendly-fire-dzik-na-strzelnicy-vt600882.htm

warto

a co tam u Dudy?

Władysław Kosiniak-Kamysz
@KosiniakKamysz
Na wniosek wojewody małopolskiego BSP Bayraktar będzie pomagać w poszukiwaniu podejrzanego o dokonanie zabójstw koło Limanowej, a w gotowości do wsparcia są także drony FlyEye. Wojsko wesprze zakrojone przez
@PolskaPolicja
na szeroką skalę poszukiwania.

po ilu gwiazddkach w gta wlaczalo sie wojsko?

[ Dodano 2025-06-30, 06:46 ]
te nowoczesne wyposazenie

im wiecej o tym czytam tym bardziej mozg rozj🤬y
Zgłoś
TwójCzarnyPan Wczoraj 11:04
CzerstWybut napisał/a:

Po pierwsze, użycie noża nie jest takie proste, wymaga pewnej sprawności fizycznej, a przed nożem można uciec.
Po drugie, w UK noże noszą głównie nastoletnie gangusy, właśnie dlatego, że dostęp do broni palnej jest tam bardzo ograniczony i trudno ją zdobyć. Taka broń zastępcza młodocianego bandziora. Więc nijak się to ma do sytuacji w Polsce.

I tak, na serio myślę, że Polacy strzelaliby do siebie z byle powodu. Już widzę tych wąsatych Januszy-szeryfów z piwnymi bebzonami, którzy wyciąglaliby klamkę bo muzyka jest za głośno, albo ktoś śmiał zaparkować na ich miejscu. I sebiksów, którzy z bronią będą szukać szacunku na dzielni. Ten naród nie dorósł do takiej odpowiedzialności. Sam się przekonasz, bo o broń jest zbyt łatwo, tylko nie wszyscy jeszcze o tym wiedzą.
Zgłoś
zxc1234 Wczoraj 12:00
TwójCzarnyPan napisał/a:

Po pierwsze, użycie noża nie jest takie proste, wymaga pewnej sprawności fizycznej, a przed nożem można uciec.

a jest troche w dzisiejszych newsach o nozach, wychodzi na to ze dzgnac czy pociac kogos innego kazdy glupi potrafi nawet ze skutkiem smiertelnym.

problem jest w przypadku próby samozadźgania
Zgłoś
teracki675 Wczoraj 13:28
Szary_Jeleń napisał/a:

Mogłeś sobie darować i nie wrzucać zdjęć ofiar tutaj, jak jakiś 'spedalony' tvn albo inne tvp.
C🤬j wie co staremu odj🤬o, a może go wk🤬iali na okrągło i robili z niego pojeba?
Różnie to bywa w polskich, wspaniałych - jak z obrazka - rodzinach.
Raczej debilem typ nie jest, skoro tylu super przec🤬jów profesjonalistów nie może go złapać od kilkudziesięciu godzin, pomimo tego, że latają super blekhołkami z noktowizją, termowizją, c🤬jowizną i kto wie czym jeszcze. Do tego mają mega zajebiste psy, co c🤬ja potrafią znaleźć i drony od chińczyka, pewnie z 'temu'
I tak to wszystko to wina rudego c🤬ja

widać że mama cię upuszczała na beton w dziecinstwie

podpis użytkownika

won z debilami
Zgłoś
Szary_Jeleń Wczoraj 14:45
teracki675 napisał/a:

widać że mama cię upuszczała na beton w dziecinstwie

Proszę mi nie imputować Twoich doświadczeń

podpis użytkownika

Zgłoś
~mg_schutze Wczoraj 15:04 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

Nie, to ty masz wyraźny problem z wyciąganiem wniosków. Co za różnica, czy kupili ją legalnie? Niektórzy pewnie tak, ale najważniejsze, że jej potrzebują, bo każdy inny ma. W kraju gdzie broń palna jest powszechna bandzior z nożem nie ma szans, więc też kupuje broń. I jej używa.

Problem to ty masz z RiGCzem
Cytat:

Szacuje się, że w Polsce około pół miliona sztuk broni czarnoprochowej znajduje się w rękach prywatnych. Dokładne dane nie są znane, ponieważ broń ta jest dostępna bez zezwolenia

I jak tam ile mamy tych szczelanin panie ekspert?

TwójCzarnyPan napisał/a:

No to pogadajmy, bo bujałem się po Stanach, głównie po południowym zachodzie i widziałem więcej niż potrafisz sobie wyobrazić internetowy pajacu.
A w moim wieku "gówniak" to prawdziwy komplement.

To się pobujaj jeszcze trochę. Jak mawiają moi koledzy z Montany tylko kryminalista nie ma broni, albo debil.
Ci z Teksasu podobnie.
P.S. Gówniak to nie jest komplement.

[ Dodano 2025-06-30, 15:05 ]
Bul_od_bytu napisał/a:

Akurat jest, PZŁ prowadzi rejestr imienny.
Zgłoś