Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 6:58
Filmowe Oskary od 2024
darex99 • 2020-09-10, 22:30
"Suchejcie Pany i Pannice" Jak już myślałem, że gorzej w poprawności być nie może, to jednak się mocno myliłem. Jadąc sobie moją firmową maszyną z 2009 roku (1.5 w dieslu, ale generalnie bardzo ekonomiczne spalanie) udało mi się uruchomić radio...a tam takie nowości. Jak od roku 2024 w filmie nie obsadzi się w głównej roli geja, lesbijki, murzyna czy innej osoby z mniejszości to już Oskara nie beje.(30% głównych aktorów musi bodajże to być - wybaczcie, nie doczytałem, bo się zesrałem ze zgryzoty i żenady). Nie będę tematu rozwijał myślę, że nie ma o czym, utraciłem już wszelką wiarę w ten Świat. Pozdrowienia i miłego wieczoru!

spidersweb.pl/rozrywka/2020/09/09/oscary-nowe-zasady-najlepszy-film-ak...

Zgłoś
freaky 2020-09-10, 22:50 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pazuzu 2020-09-10, 22:53 13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
freaky 2020-09-10, 23:00 6
pazuzu napisał/a:

swoją drogą kto jeszcze uważa że Oskary to jakiś wyznacznik dobrego kina

Apocalypto nie otrzymał ani jednego Oscara, a to świetny film. Jego premiera miała miejsce chwilę po tak zwanej antysemickiej wpadce Mela Gibsona, co może tłumaczyć ten stan rzeczy.
pazuzu napisał/a:

To nie do końca tak, tu jest sensownie wytłumaczone

Na pewno to przeczytałeś? Przecież autor tekstu właśnie potwierdza obawy komentatorów, chociaż chyba nie do końca zdaje sobie z tego sprawę, podejmując żałosne próby tłumaczenia decyzji Akademii.
Zgłoś
Swinkwizytor 2020-09-10, 23:07 8
Zgłoś
zbynekmaslanka 2020-09-10, 23:45 1
Ukryty cel tych zasad to zniszczyć "kulture" czarnych ... bedą przylazic na t filmy (ze niby dla nich) a tak naprawde wdrukują im kulturę i zachowania białych. W filmie dajmy na to "Green Book" (widzialem trailer i sie domyslam) jest czarny który tak jakby zachowuje się jak biały
Zgłoś
Kanar499 2020-09-10, 23:57 2
Ciekawe kiedy będzie jakaś poważniejsza wojna rasowa, bo tylko do tego świat zmierza
Zgłoś
Eknen 2020-09-11, 0:09 2
Zgłoś
BrunerOvned 2020-09-11, 0:17 4
Zgłoś
Hei 2020-09-11, 0:19 2
zbynekmaslanka napisał/a:

Ukryty cel tych zasad to zniszczyć "kulture" czarnych ... bedą przylazic na t filmy (ze niby dla nich) a tak naprawde wdrukują im kulturę i zachowania białych.

I będą jak Samuel L Jackson w Django
Zgłoś
mam_racje 2020-09-11, 0:20 15
pazuzu napisał/a:

...gazeta.pl...

Skarżycie się na lewactwo jednocześnie czytając szmatławiec Michnika?

Zgłoś
M00nSpeLL 2020-09-11, 0:21 3
Przecież od lat większość filmów spełnia te wymagania same z siebie, więc to nic nie zmienia. Jedynie prawica bez pojęcia o temacie się jara.
Zgłoś
Eknen 2020-09-11, 0:24 1
freaky napisał/a:

Musi być też odpowiednia reprezentacja kobiet i niepełnosprawnych.

miałeś logikę w szkole średniej? rozumiesz różnice pomiędzy i /lub ?
Zgłoś
Wiewór 2020-09-11, 0:46 1
Zgłoś
NafazowanyKoleś 2020-09-11, 0:47 12
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem