Wczoraj będąc w bibliotece miejskiej wpadłem by zdać książki i zgarnąć kilka nowych do przerobienia. Siedząc w dziale historycznym i przeszukując tytuł po tytule wpadłem na oto takie cudo. Nie mogłem się powstrzymać z dziewczyną od śmiechu i by nie zrobić zdjęcia dla tej makulatury.
Rzuciła mi się w oczy bo była dość gruba. Nigdy nie przypuszczałem, że sztukę rzucania broni pod własne nogi można aż tak rozwlekle rozpisać i opisać, bo książka aż liczyła 540 stron. Chociaż było tyle porażek i kapitulacji w historii
francji, w których począwszy od zwykłych żołnierzy po samych generałów rzucało orężem, że mogło to się zmieścić na tylu stronach...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-31, 13:46
Widać to była twoja pierwsza wizyta w bibliotece i z historią jesteś na bakier.
Serio? Podaj mi jakieś przykłady ich zwycięskich batalii, w których francuzi odnieśli jakieś wielkie zwycięstwa bez większej pomocy sił sprzymierzonych. Dodam, że w wojnach napoleońskich najgorszą robotę odwalali wojska sprzymierzone, min. polskie legiony we włoszech i podczas kampanii w rosji czy hiszpanie w walce z anglią.
Także oświeć mnie.
Up
batalii, czyli potyczek, bitw etc. wygranych przez wojsko francuskie/galijskie to było na pęczki, ale wojny rzeczywiście przegrywali jak leci. Chyba, że mieli wsparcie, a o te potrafili zazwyczaj zadbać.
konto usunięte
2013-12-31, 16:05
Uwaga, wypożyczyłem tą książkę i jednak mnie nie zaskoczyła!
to pewnie ten sam wydawca co wydał "Co mężczyźni wiedzą o kobietach"
konto usunięte
2013-12-31, 17:52
@up Lepiej przez tydzień walczyć z Polską w sercu i przegrać,niż bratać się z "szwabem". Jedź do szwabii,gdzie Twoje miejsce.
konto usunięte
2013-12-31, 19:46
konto usunięte
2014-01-01, 0:18
Widzę, że udało Ci się nawet zrobić zdjęcie twojej dziewczyny.
A w środku zamiast kartek są białe flagi.
edyhneb napisał/a:
Widzę, że udało Ci się nawet zrobić zdjęcie twojej dziewczyny.
Ahh te prawiczki... ręka kojarzy się im tylko z jednym.
Na dodatek godzina dodania Twojego posta: 0:18 - co potwierdza życie(a raczej brak życia) pryszczatego onanisty, bez przyjaciół bez rodziny. Pewnie nawet starzy w pokoju obok lepiej się bawili przy sylwestrze z dwójką niż Ty.