Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
M................l 2012-06-18, 9:38 1
hiobe napisał/a:

Teraz z silnego psychicznie człowieka zrobią zapijaczonego chama z depresją. Wyjdzie,że bił żonę,jeździł na dz🤬ki,walił takie pasy w nosa,że tupolew by wylądował a po przebudzeniu wyp🤬alał 0,5 na szybkiego żeby łapy mu się nie telepały.
A z kaczki zrobili super ultra bohatera który zginął za kraj! W zamachu na jego super prawe i godne podziwu życie a później pochowali ów bohatera na wawelu wśród królów.

Z całych szacunkiem c🤬j im wszystkim w ryj

Nie byłeś w wojsku co ?? A już na pewno nie byłeś na jakiejś akcji bojowej. Bo czasami nawet najtwardsi psychicznie po pewnym czasie wysiadają. Wiesz że codziennie popełnia samobójstwo jeden z uczestników ostatniej akcji napadowej na Irak. I to amerykańscy żołnierze którzy mają opiekę psychologiczną. A to co pokazuje bitwa to nic w porównaniu z depresją wywołaną choćby brakiem perspektyw dla rodziny , czy bankructwem spychającym dzieci na samo dno drabiny społecznej. Więc nie p🤬l tu że ktoś jest silny psychicznie. Bo każdy naprawdę każdy może się załamać do tego stopnia że popełni samobójstwo. Czy to traumatyczne wydarzenia z przeszłości czy problemy finansowe czy nieuleczalna choroba. Więc domorosły psychologu przestań p🤬lić. Bo jak widzę takie stanowcze stwierdzenia internetowych "znafców" to k🤬a aż żal mi się robi was.
Zgłoś
l................s 2012-06-18, 9:45 10
Rodzice napisał/a:

@up nie zrozumiałeś dowcipu więc sraj się.

ps mam pisać jaki to on nie był przewspaniały jak mnie on i jego śmierć totalnie c🤬j interesuje ?

nie, idz sobie obejrzyj m jak milosc czy cos w podobie

@up no dobra, petelicki byl placzliwym emoboyem. czemu popelnil samobojstwo w garazu?? jechal na zakupy i przytloczyla go mysl o wysokich cenach, wiec postanowil z tym wszystkim skonczyc? dzieciaka/wnuka jechal ze szkoly przywiezc, a nie mial sil sie uzerac z wrzeszczacym gnojem? pracowac juz nie pracowal, wiec moze chcial jechal jakas ksiazke opublikowac i sie krytykow przestraszyl? albo po prostu mu sie alkohol w domu skonczyl i glod go wykonczyl zanim dojechal do monopolowego??
jakby chcial skonczyc z zyciem przez depresje, to by sie rozsiadl wygodnie w fotelu i strzelil, ewentualnie zrobilby to z dala od rodziny zeby nie musieli go widziec w takim stanie
bankructwo czy brak perspektyw raczej mu nie grozily, a na czlowieka po jakis strasznych przezyciach tez nie wygladal w wywiadach itd. o chorobie tez nikt nic nie mowil.
i rozumiem, ze masz za soba misje wojskowa + depresje wywolana jednym z ww powodow?? znafco k🤬a twoja mac
Zgłoś
Doktór 2012-06-18, 10:26 14
McMenel napisał/a:

Nie byłeś w wojsku co ?? A już na pewno nie byłeś na jakiejś akcji bojowej. Bo czasami nawet najtwardsi psychicznie po pewnym czasie wysiadają. Wiesz że codziennie popełnia samobójstwo jeden z uczestników ostatniej akcji napadowej na Irak. I to amerykańscy żołnierze którzy mają opiekę psychologiczną. A to co pokazuje bitwa to nic w porównaniu z depresją wywołaną choćby brakiem perspektyw dla rodziny , czy bankructwem spychającym dzieci na samo dno drabiny społecznej. Więc nie p🤬l tu że ktoś jest silny psychicznie. Bo każdy naprawdę każdy może się załamać do tego stopnia że popełni samobójstwo. Czy to traumatyczne wydarzenia z przeszłości czy problemy finansowe czy nieuleczalna choroba. Więc domorosły psychologu przestań p🤬lić. Bo jak widzę takie stanowcze stwierdzenia internetowych "znafców" to k🤬a aż żal mi się robi was.

Generał nigdy bezpośrednio nie uczestniczył w żadnej akcji bojowej. Pracował w wywiadzie. I w tym momencie cała twoja litania usilnie wmawiająca śp. generałowi samobójstwo nadaje się jedynie do wsadzenia psu w dupę.

Nie rozumiem ludzi usilnie szukających przyczyn samobójstwa generała. Na jakim wy świecie żyjecie?

Tak się składa, że czytałem wiele wywiadów z Petelickim, trochę też obejrzałem, byłem na jego wykładach na AON'ie. Twierdził między innymi, że: ,,Generał na wojnie broni nie składa". A on był na wojnie, cały czas walczył z betonem w MON'ie.

Dzisiaj rano TVP INFO podało, że umarł z powodu strzału w tył głowy. Kolejny błąd? Przejęzyczenie? A to, że umarł tuż przed najważniejszym meczem polskiej kadry, że było wtedy zamieszanie, ludzie zajęci EURO? A to, że w garażu? Oficer strzela sobie samobója przy biurku, z jakąś godnością a nie w brudnym garażu w kącie.

Jak zrobiła to wojskowa bezpieka to i tak nie dowiemy się prawdy.

PANIE GENERALE- PAMIĘTAMY, POMŚCIMY.
Zgłoś
t................o 2012-06-18, 10:28
Teraz wiem czemu sobie palnął w łeb. Ze wstydu,że pieprzył takie głupoty w telewizji...
Zgłoś
Krzysztof_Jarzyna 2012-06-18, 10:33 65

podpis użytkownika

Wenn ist das Nunstuck git und Slotermeyer? Ja!...Beheierdung das Oder die Flippenwald gersput!
Zgłoś
inf3kkted 2012-06-18, 10:39 4
wszyscy jesteście pop🤬leni:) macie w głowie już własną wersję wydarzeń wykreowaną przez media którym wierzycie, znaliście go? słyszeliście go na własne oczy, uszy? nie? to c🤬ja wiecie;p

podpis użytkownika

Htysz!
Zgłoś
M................l 2012-06-18, 10:40
lapps napisał/a:

nie, idz sobie obejrzyj m jak milosc czy cos w podobie

@up no dobra, petelicki byl placzliwym emoboyem. czemu popelnil samobojstwo w garazu?? jechal na zakupy i przytloczyla go mysl o wysokich cenach, wiec postanowil z tym wszystkim skonczyc? dzieciaka/wnuka jechal ze szkoly przywiezc, a nie mial sil sie uzerac z wrzeszczacym gnojem? pracowac juz nie pracowal, wiec moze chcial jechal jakas ksiazke opublikowac i sie krytykow przestraszyl? albo po prostu mu sie alkohol w domu skonczyl i glod go wykonczyl zanim dojechal do monopolowego??
jakby chcial skonczyc z zyciem przez depresje, to by sie rozsiadl wygodnie w fotelu i strzelil, ewentualnie zrobilby to z dala od rodziny zeby nie musieli go widziec w takim stanie
bankructwo czy brak perspektyw raczej mu nie grozily, a na czlowieka po jakis strasznych przezyciach tez nie wygladal w wywiadach itd. o chorobie tez nikt nic nie mowil.
i rozumiem, ze masz za soba misje wojskowa + depresje wywolana jednym z ww powodow?? znafco k🤬a twoja mac

Widać czytanie ze zrozumieniem nie jest darem powszechnym. Zwracałem jedynie uwagę na to iż wersja o samobójstwie jest równie prawdopodobna jak każda inna. Lecz cóż widać że najważniejsze jest napinać się i na dzień dobry p🤬lić bez ładu i składu o morderstwie.
Nudzi mi się to może też odpowiem na twoje argumenty.
1 Czemu garaż ?? A czemu nie ?? Ludzie popełniają samobójstwa w różne dziwne sposoby i w różnych miejscach. Garaż wydaje się optymalny bo jako żołnierz wiedział jak bardzo potrafi postrzał nabrudzić. A po samobójcy można się spodziewać nieco innej logiki. Jeden chciał popełnić samobója po konferencji prasowej gdzie za drzwiami stało kilkudziesięciu dziennikarzy.
2 Człowiek pęka czasami z błahych powodów lub impulsów pewnie coś ci się obiło o uszy powiedzenie o kropli która przelała czarę goryczy. U człowieka w depresji wystarczy nawet niewielki bodziec .
3 Jechał książkę opublikować i krytyków się wystraszył... Echh nawet ja średnio rozgarnięty potrafię przekazać kilku zaufanym osobom kopię w razie mojej rychłej i zagadkowej śmierci. Ba niektóre kancelarie adwokackie pewnie mają takie oferty.
4 Jeszcze raz powtarzam nie spoglądaj na człowieka w depresji tak jak byś ty coś zrobił. Ponieważ ta choroba zmienia postrzeganie świata i system wartości.
5. Stan finansowy , choroba , czy stan psychiczny to prywatne sprawy. Nie mówił może dlatego że nie chciał. A co do choroby mógł się dowiedzieć stosunkowo niedawno. Ot choćby poprzez podanie wyników biopsji telefonicznie w przypadku raka.
6 Nie nie mam ale jestem psychologiem i wiem co to depresja. W szczególności kiedy dojrzewamy zmienia się nam nieco pogląd na świat. I inaczej postrzegasz czyny wykonane w wieku 30 lat a inaczej w wieku 60 i może się zdarzyć że nagle to iż brałeś udział w misjach mających za zadanie mordować ludzi okazuje się tak straszną rzeczą że to ciebie przytłacza. Dosyć dobrze opisane są przypadki żołnierzy z Wietnamu którzy po latach od służby potrafili zmienić się psychicznie nie do poznania po okropieństwach wojny.

Do Doktór ta i coś to zmienia ?? Praca w wywiadzie nie jest obarczona stressem i współudziałem w zabijaniu przeciwnika??
Zgłoś
jumpertbg 2012-06-18, 10:56
@lapps

Może dostanę warna ale p🤬lnij się w łeb. Widać, że nie miałeś samobójstwa w rodzinie lub wśród bliskich i nie wiesz, że ludzie popełniający samobójstwo przed czynem mają taki rozp🤬ol emocjonalny w głowie, że z logicznym postępowaniem może być ciężko.

Ciekaw jestem czy ty Panie lapps chcąc się zabić patrzyłbyś na to aby było ci wygodnie w fotelu...

Z resztą nie rozpatrujcie powodów samobójstwa bo c🤬ja wszyscy wiecie co mu się w bani działo i jakie mógł mieć problemy.
Zgłoś
Doktór 2012-06-18, 10:59 3
McMenel a co nie jest obarczone stresem?

Znam wielu chirurgów, w tym neurochirurgów- ludzi robiących operacje na otwartym mózgu, wielu pacjentów po takich operacjach staje się warzywami, przychodzą zapłakane rodziny i wyją do ucha.

Znam anestezjologów z SOR'u, którzy codziennie przekazują wiadomość o śmierci jakiejś osoby, ratowników medycznych, pielęgniarki, od których niemalże każdego dnia zależy życie ludzkie.

Więc nie p🤬l mi tutaj o stresie. Czym to jest w porównaniu do siedzenia w ambasadzie i szkoleniu się u amerykanów. Czym to jest wobec planowania operacji wywiadowczych w sztabie?

I jakoś k🤬a nie słyszałem o chociaż JEDNYM przypadku w którym ktoś z w/w personelu popełniłby samobójstwo. A co dopiero dobrze ustawiony generał na emeryturze, który nigdy osobiście nie brał udziału w żadnej akcji bojowej, był ..tylko" tzw. ,,mózgiem" operacji, który w późniejszym etapie był bardziej zaangażowany politycznie niż wojskowo.

Dlatego właśnie twoje tłumaczenia uznaje za smutne p🤬lenie, byleby tylko nie posypała się wizja świata tworzona przez Tusk Vision Network. Na zielonej wyspie nikt przecież nikogo nie morduje a coś takiego jak bezpieka wojskowa i beton w MON'ie na zielonej wyspie *nie istnieje*.
Zgłoś
pakicito 2012-06-18, 11:02 1
McMenel
Papała, Lepper, itd. też mieli przecież depresję, ale spowodowaną zbyt dużą wiedzą; przez to się musieli zabić albo zginąć za daewoo espero;
jesteś pewnie psychologiem po znajomości, albo rodzice lekarze, dlatego też wierzysz tvn i innym ogłupiaczom, bo mając kasę można sobie żyć w niewiedzy; niedługo dzięki twojemu guru nie będziesz miał pacjentów, bo wszyscy uciekną za granicę
Zgłoś
FunkyKoval 2012-06-18, 11:02
Jak to mówią, każdy kij ma dwa końce. Nie przypuszczam, że kiedyś dowiemy się prawdziwej przyczyny śmierci generała, ale być może popełnił samobójstwo, ponieważ zrobił jakąś brzydką kupę i uznał, że w ten sposób posprząta po sobie. Przypomnę, że generał Gromosław Czempiński też mówił wielkie słowa i wszyscy uważali go za człowieka honoru, dopóki nie wyszła na jaw afera z prywatyzacją STOEN i podejrzenie, że przyjął łapówkę w wysokości 1,4 mln euro.
Zgłoś
l................s 2012-06-18, 11:13 6
@mcmenel
Nieprawda. wersja samobojstwa jest prawie wogole nieprawdopodobna, gdyz pierwsze rownolegle informacje jakie sie pojawily to mnogie rany postrzalowe, oraz "prawdopodobnie bylo to samobojstwo". k🤬a zyjemy w tak bezpiecznym kraju, ze morderstw juz u nas nie ma. same samobojstwa i wypadki. nikt juz nawet nie bierze pod uwage, mozliwosci morderstwa. chyl czola swemu bogu - manipulacji
1. jakos w to samobjstwo tez wogole nie wierze jak to mial byc manifest to by sie postrzelil na wizji, a nie jak juz wszyscy wyszli.
2. co, ktos mu auto porysowal?
3. co?/ wogole nie kumam co mi przekazac probujesz
456. taa zmienia sporo, ale mozgu nie wylacza. moze sie zdarzac, ze ludzie z depresja popelniaja samobojstwa, ale jak nie maja po co zyc. on byl zdyscyplinowany(jako wojskowy musial byc) + mial rodzine, dzieci, wiele sukcesow za soba. jedyne uzasadnienie samobojstwa w takiej sytuacji to zagrozenie zycia/zdrowia rodziny, przez jakis szantazystow, ktorzy chcieli jego smierci/milczenia.

@jumpertbg
gdzie popelniali samobojstwa twoi znajomi/czlonkowie rodziny?
podaj mi jakis prawdopodobny scenariusz czemu zabil sie akurat w garazu? bez p🤬lenia "on mial depresje, ty nie wiesz jak to jest". jakos najwiecej samobojcow skacze z mostow typu golden gate, ewentualnie innych budynkow bo wiedza, ze skoro tylko smierc im w zyciu zostala to chca to zrobic z klasa, albo sa romantyczni, a nie zdychac jak jakis szczur w ciemnym szarym garazu. chyba, ze trafiaja do wiezienia to tam nie ma pola do popisu. ale czemu w garazu? powiesz, ze to impuls, ale skad k🤬a impuls w garazu?
Zgłoś
s................k 2012-06-18, 11:14
kilka miesięcy wcześniej, prokurator strzelił sobie w głowę.
Jest między nimi związek?
Jest, obaj byli wojskowymi i pracowali przy tej samej sprawie. (gen był współautorem [niezależna komisja - sami wojskowi (facepalm)])
Obaj "bronili honoru wojska"...
Każdy, kto potrafi myśleć, wie jak było naprawdę. Po prostu ludzie mocno związani z wojskiem nie mogli się z tym pogodzić. Gen. już takie rzeczy zaczął wymyślać, że nikt go poważnie nie traktował i postanowił oddać życie, za honor żołnierza polskiego.
Ktoś powie, że to honor, patriotyzm itp... Dla mnie to przede wszystkim matactwo i brak honoru
Zgłoś
vajron 2012-06-18, 11:19
Najlepiej czerpać info z pseudo-wolnych mediów, w których redakcja siedzi przed kompem i szuka wskazówek do odkrycia kolejnej wielkiej teorii spiskowej. Skąd możesz wiedzieć, które media są obiektywne? Nie możesz... Jedyne obiektywne źródło informacji to twoje oczy i uszy. Więc sorry ale tak samo jak może powstać teoria samobójstwa, tak samo powstaje teoria spisku, jakieś tajne siły k🤬a zabijają starego generała na emeryturze? A po c🤬j ja się pytam?

Niektórzy naprawdę wierzą w zamach w smoleńsku, a inni (choć pewnie ci sami) szukają tutaj morderstwa, by wykorzystać to potem do walki politycznej, tak jak ze smoleńskiem. A jeśli komuś to samobójstwo jest "potrzebne" to stawiałbym raczej na PiS niż na PO...
Zgłoś
Z................y 2012-06-18, 11:23 5
Widzicie k🤬y w jakim wy kraju żyjecie... najlepiej obśmiać, że spiski, że choroba psychiczna, że wszystko takie oczywiste a my się doszukujemy drugiego dna, tak chcą byście myśleli robaki i tak myślicie :/

vajron napisał/a:

A jeśli komuś to samobójstwo jest "potrzebne" to stawiałbym raczej na PiS niż na PO...

Tak, jeszcze ręka Lecha zza grobu dopada... ty k🤬a głąbie p🤬lony, wyciągnij oczy z dupy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie