Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 9 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-21, 22:54 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-21, 23:03
@qulanogilewej
Jasne. Na czym się jeszcze znasz?
Zgłoś
Pizkes 2013-07-21, 23:27 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
MaestroRCS 2013-07-22, 0:06 1
Zgłoś
Pizkes 2013-07-22, 0:24 1
@up

Ja tego przykładu użyłem tylko i wyłącznie w odniesieniu do tego idioty z filmu, a nie do ogółu "wojny" pomiędzy ateistami i katolikami.

I nigdzie nie powiedziałem, że każę udowadniać komuś nieistnienie Boga.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-22, 0:58
@qulanogilewej
dobra dobra. a to skąd Bóg się wziął? a teraz najczęściej słyszana odpowiedź: "on zawsze był".
spoko. więc czemu nawet ten nasz cały wszechświat nie mógł być od zawsze i mieć takie a nie inne zasady?..
ale idziemy dalej, ostatnio coś czytałem że nasz wszechświat jest jednym z wielu, i cały czas się poszerza, powstał i wyewoluował z jakiegoś wybuchu. a może inne wszechświaty mają inne zasady bo inaczej wyewoluowały?
więc co? idziemy teraz na ugodę że tak samo jak Bóg mógł być od zawsze tak i wszechświat, czy że Bóg powstał od wybuchu i potem stworzył wszechświat też przez wybuch?
a przecież można skrócić od razu do 2giego etapu i wszystko wydaję się być bardziej realistyczne bo nie zawiera w sobie czegoś wyimaginowanego przez człowieka z wieku prehistorii, który nie obywał się z wrażenia nawet kiedy pierdnął i "nie wiem co się dzieje kurda".
Zgłoś
MaestroRCS 2013-07-22, 1:17 2
@xScypion

Na logikę, nie powinno się stawiać pytania "co było przed wszechświatem i gdzie on sie zaczął"... A dlaczego? Jedna z teorii mówi że czasoprzestrzeń powstała w momencie Wielkiego Wybuchu, więc przed Wszechświatem nie istniały takie pojęcia jak "czas" i "miejsce", więc siłą rzeczy jeśli nie istniał czas, to też "nic" nie istaniało przed Wszechświatem. Wiem, pokrętna trochę teoria, ale do zrozumienia dla każdego średnio ogarniętego umysłu . Lepsza taka teoria niż żadna, prawda?

@Pizkes

Fakt, nie kazałeś nigdzie udowadniać istanienia Boga, po prostu źle to ująłem w poście (tak jakbym zarzucał Ci powyższe stwierdzenie). Ale przy tym, że Twój przykład można interpretować dwojako, dalej obstaję Peace
Zgłoś
Rhumun 2013-07-22, 1:25
Ale Bóg jest mądry, skoro stworzył tak skomplikowany łańcuch DNA. Ja bym tak nie umiał.

Albo to - jak się nazywa samica Boga?
Zgłoś
Pizkes 2013-07-22, 2:14 1
@ MaestroRCS

Masz rację - mój przykład może działać w dwie strony, ale miałem nadzieję, że odpowiednio zaznaczyłem do czego go odnoszę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-22, 8:38
Carlin ich zjadł.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-22, 10:02 1
Najlepszy był ten mużynek. Och jak bardzo Carlin go obrażał. Echh... Aczkolwiek doskonale Carlin to ujął ludzie wierzący i przedstawiający jako takie dowody na ingerencję kosmitów w rozwój naszej cywilizacji są postrzegani jako fanatycy i kretyni. Gdzie próbują przedstawiać i interpretować dowody naukowe w postaci podań, rysunków, artefaktów i związków przyczynowo-skutkowych. Zaś wierzący w Boga stwierdzają autorytarnie iż Bóg istnieje i za to żądają szacunku. Osobiście bardziej skłonny jestem do wiary w to iż kosmici ingerowali w rozwój cywilizacji aniżeli w Boga.
Zgłoś
beephe 2013-07-22, 14:46 2
Zgłoś
ernest6991 2013-07-22, 17:15
Zgłoś
qulanogilewej 2013-07-22, 18:09 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-22, 18:17
qulanogilewej, jesteś gość!!!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem