W srakim.
Dziękuję.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih

w Ojczystym...
Poza tum umiejąc język migowy, fonogesty, albo czytanie z ruchu ust dogada się wszędzie na świecie...
zaufajcie mi mam do czynienia z takimi osobami.
No k🤬a dałeś do pieca.
Fonogesty - system komunikacji z ludźmi niedosłyszącymi i niesłyszącymi. Polega na wykonywaniu gestów umownych jedną ręką i jednoczesnym głośnym mówieniu. Osoba z wadą słuchu uczy się w ten sposób odczytywania wypowiedzi z ust.
A tak po chłopsku mówiąc, że często się zdarza, że różne głoski wymawia się układając podobnie usta (np. dźwięczne i bezdźwięczne) i wtedy takim głoskom towarzyszą inne gesty dłoni.
Czyli trzeba najpierw znać język, zarówno przy fonogestach jak i czytaniu z ruchu warg. Ekspert z bożej łaski...
@markop4321
hahahah migowi polski,migowy niemiecki itd? hahahaha migowy jest neutralny! to jest jeden język! głuchy od urodzenia...ciekawe jak myśli bo my w myślach powtarzamy nasze słowa a oni machanie rękoma?![]()
pl.wikipedia.org/wiki/Polski_J%C4%99zyk_Migowy
Ha ha ha, k🤬a mać.

Część wywiadu dotycząca tematu:
(chyba nie muszę wspominać, że trzeba być głuchym, żeby usłyszeć o co chodzi)

podpis użytkownika
Z kopyta kulig... POP🤬LAAAA!@markop4321
hahahah migowi polski,migowy niemiecki itd? hahahaha migowy jest neutralny! to jest jeden język! głuchy od urodzenia...ciekawe jak myśli bo my w myślach powtarzamy nasze słowa a oni machanie rękoma?![]()
język migowy jest międzynarodowym, a nie sądzę żeby w czasie myślenia jakiś dziadziuś czy babcia mu nap🤬lali łapami w prawym dolnym rogu.
za wikipedią:
Wbrew popularnym poglądom nie istnieje jeden ogólnoświatowy język migowy, ale wiele w pełni wykształconych języków, których zasięgi nie zawsze pokrywają się z zasięgami języków mówionych. Przykładowo brytyjski język migowy (BSL) jest zupełnie różny od amerykańskiego języka migowego (ASL), który jest z kolei używany zarówno w USA, jak i w Kanadzie oraz Meksyku.
Popisaliście się niesamowicie

podpis użytkownika
jezeli jakiemus degenerusowi odpowiada obrazanie naszych Polskich rzołniezy, flagii, nabijanie sie z naszej powstanczej histori to brak mi słów