Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dzyzys 2013-07-24, 23:42 1
tip.top napisał/a:

co nie zmienia faktu że to dalej golf

Dam piwo bo też mam Golfa
Zgłoś
blendziooh 2013-07-25, 0:01 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 0:02 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Symeon 2013-07-25, 0:06
..to nadal golf
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 0:12
Szkoda czasu i pieniędzy na golfy... nigdy tego nie zrozumiem.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 0:21
deliriumpermanent napisał/a:

Z całym szacunkiem, ale polecam doszkolenie się w kwestii modyfikacji samochodów.
Akurat adekwatne wzmocnienie Golfa jest 8-10 x tańsze, niż wzmocnienie R8.

Poważne modyfikacje R8, ze wględu na elektronikę, mechanikę, objętość komory silnika zaczynają się od kilkudziesięciu tysięcy euro. Za tę kwotę można zmodyfikować golfa, który będzie znacznie szybszy. Masz pytania? PW.

Co nie zmienia kwestii, że wolałbym mieć wolniejsze R8, niż szybszego golfa MK2

No ok racja. Chodziło mi o to jak daleko trzeba posunąć modyfikacje w takim golfie aby był szybszy od R8 na prostej. Co nie zmienia faktu, że w zakrętach dostałby sowity wpierdziel. Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 0:54
koperGT napisał/a:

No ok racja. Chodziło mi o to jak daleko trzeba posunąć modyfikacje w takim golfie aby był szybszy od R8 na prostej. Co nie zmienia faktu, że w zakrętach dostałby sowity wpierdziel. Pozdrawiam serdecznie

Racja, w zakrętach jak najbardziej tak, ale odnosiłem się akurat do wrzuconego filmiku z 1/4. Owszem, są "Golfy" rywalizujące z autami takimi, jak R8 również w wyścigach torowych, ale "Golfy", to powiedziane na wyrost. Raczej wykonywane od podstaw konstrukcje na ramie - z zawieszeniem, przeniesieniem napędu, silnikami, balansem i środkiem ciężkości jak w autach typowo sportowych. Jedynie karoserię mają z Golfa, ale to Golfem trudno nazwać.

Generalnie, Golf nie był, nie jest i nie będzie autem sportowym, bo nie jest w stanie konkurować przede wszystkim w kwestii prowdzenia z autami typu Audi R8. Nie ta liga - ale - z drugiej strony - modyfikacje dużo tańsze, bazując na prostocie konstrukcji. Jednakże są ludzie, którzy się tym pasjonują - i o ile nie trawię wiejskiego tuningu golfa, jako auta "dla ludu" - czasem dla ludu ze słomą w butach, to chylę czoła dla wszystkich, którzy wkładają mnóstwo środków w zwykłą rzecz, by stała się nieprzeciętną. Tutaj jednak trzeba przyznać, że w 99 % przypadków zakrawa o "wiejski tuning" - głównie optyczny, czasem "mechaniczny" - np filtr stożkowy, magnetyzery, rynna zamiast wydechu
Aczkolwiek, jak już wspomniałem - wolałbym seryjne, nawet ośmiocylindrowe R8, niż najmocniejszego Golfa na świecie

Moje sugestie wiążą się poniekąd z zamiłowania do wszelkiego rodzaju modyfikacji mechanicznych, w które zacząłem się bawić grubo ponad 10 lat temu - wtedy jeszcze z małym, studenckim budżetem.
Stąd też moje sentymenty do modyfikacji samochodów budżetowych.

Również pozdrawiam

soban2100 napisał/a:

Każdy pierwszy lepszy ścigacz za 10k bierze wasze super hiper turbo golfy

Co prawda, co prawda, większość golfów kojarzy się z dresami
W kwestii zaś każdego ścigacza za 10k, to jak już gdzieś tam pisałem, sam miałem okazję jeździć polskim Golfem MK2, który jeździ, jak Hayabusa, więc są wyjątki od reguły.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 2:01 3
Zgłoś
Skowu 2013-07-25, 3:03 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 3:42 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 9:42
Zgłoś
Bembols 2013-07-25, 11:11
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-25, 11:25 1
Nie ma to jak ból dupy golfiarzy.
Zgłoś
Irdo38 2013-07-25, 12:30
Zgłoś
Rocky_V8 2013-07-25, 13:28 2
@up Oj zdziwił byś się kolego czym jeździ wieś.... Nie jeden "miastowy" nigdy nie zobaczy takiej kasy jaka jest na wsi...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem