👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Sllipp napisał/a:
Dla mnie jest to w momencie połączenia się komórki jajowej z plemnikiem (in. zaplemnienia), ponieważ powstaje nowy twór mający potencjał do rozwoju i stania się nowym człowiekiem. /
Dobrze byłoby się opierać na jakimś minimum wiedzy, najlepiej embriologii.
Przez kilka pierwszych podziałów embrion nawet nie jest organizmem. Poszczególne jego komórki nie łączą się ze sobą, a w całości trzyma je osłonka komórki jajowej nazywana osłonką przezroczystą.
Przez pierwszych kilka podziałów embrion nie realizuje własnego programu genetycznego, lecz dzieli się pod dyktando genów komórki jajowej.
A sama potencjalność nic nie znaczy. Np co byś powiedział na reprogramowane komórki macierzyste? Wyjaśnię pokrótce cóż to takiego. To komórki macierzyste, które są obecne w każdej tkance organizmu, w których uaktywniono te geny, które są obecne w komórkach embrionalnych. Co sprawia, że mogą rozwinąć się w cały organizm.
I teraz pytanie. Trzymam się w tej chwili za oponkę na brzuchu. Ilu potencjalnych ludzi teraz trzymam w garści?

A ja się z nim zgadzam - mam z resztą chyba prawo do własnej opinii.
Rozumiem że to wielka trauma dla kobiety zostać zgw🤬coną ale morderstwo dziecka nie jest tu żadnym rozwiązaniem - dziecko powinno być wychowywane normalnie i kochane TAK SAMO jak inne, zwłaszcza w naszym położeniu demograficznym.
Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, ale zastanówcie się - warto mordować własne dziecko tylko dlatego że jest wynikiem gw🤬tu?
Rozumiem że to wielka trauma dla kobiety zostać zgw🤬coną ale morderstwo dziecka nie jest tu żadnym rozwiązaniem - dziecko powinno być wychowywane normalnie i kochane TAK SAMO jak inne, zwłaszcza w naszym położeniu demograficznym.
Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać, ale zastanówcie się - warto mordować własne dziecko tylko dlatego że jest wynikiem gw🤬tu?
Za ŻADNE, nawet najgorsze przestępstwo w tym kraju nie ma kary śmierci, a tu nagle, chce się ZABIJAĆ człowieka, który nawet nie jest winny gw🤬tu?!? W imię czego?? Jak już koniecznie chcecie mordować, to gw🤬ciciela, a nie dziecko, bo ono niczemu nie jest winne!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie