Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:55
🔥 Niezdarne kobiety. - teraz popularne
konto usunięte 2013-01-06, 14:52
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Rejtan 2013-01-06, 15:04 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Angel 2013-01-06, 15:07 1
Zastanawiam się czy osoby tak usilnie broniące ugrupowania kibicowskie są tak zaślepione, że nie widzą tego co się dzieje.

Prawie każdy klub posiada stowarzyszenia kibiców zrzeszający zarówno osoby odpowiedzialne za oprawy i doping, organizację wyjazdów jak i chuligankę. To to samo stowarzyszenie odpowiada za organizację zbiórek dla dzieciaków jak i za planowanie ustawek i rozrób (oczywiście ciemna strona "kibicowania" nie jest oficjalna). Po części to te same osoby które potrafią pomóc dzieciakom z domu dziecka innego dnia wdają się w stadionowe i poza stadionowe burdy.
Najłatwiej jest powiedzieć potem "to nie my", "my pomagamy dzieciom" , "nie wrzucajcie nas do tego samego wora".

Wiec czemu sami nie zajmiecie się tymi zadymiarzami którzy tak negatywnie wpływają na wizerunek polskiego kibica?

Oczywiście nie wszystkie wybryki od razu trzeba przypisywać jednym bo czasem wystarczy nawet kilku pijanych "pikników" i rozróba z policja gotowa.

Sam jestem kibicem i chodzę na mecze ale nigdy nie przyszło mi do głowy aby dać komuś w mordę za to że jest kibicem innego klubu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-06, 15:09 1
Zgłoś
anonymousm 2013-01-06, 15:13 1
Hauer88 napisał/a:

Twoją i Twoich współbratymców miłość do Polski już odczuły miliony rodaków. Za taką miłość dziękujemy.

archiwa-ipn.blogspot.com/2012/03/dlaczego-polska-pada-z-koncem-xviii.html

Jaśniej proszę. Moją miłość odczuło na razie kilkananaście dziewcząt, natomiast moim współbratymcem jesteś niestety ty, o ile jesteś Polakiem. I rzeczywiście Polska ucierpiała przez nazistów, którym jesteś.
EDIT: Przeczytałem pod linkiem. Rozumiem, że wierzysz, że Rzeczpospolita została rozebrana przez Ż__ów. W dodatku wierzysz, że tak twierdzi IPN. Współczuję, nie ma dla ciebie ratunku.
Zgłoś
ans83[Ż] 2013-01-06, 15:15
Zgłoś
anonymousm 2013-01-06, 15:28 1
Rejtan napisał/a:

stwierdzenie, że nacjonaliście nie znają historii, jest dla mnie śmieszne.

Oczywiście, że wśród nacjonalistów zdarzają się - i to dosyć często - nawet zawodowi historycy. To działa na mniej więcej takiej zasadzie, jak to, że ludzie, którzy mają problemy psychiczne, oblegają studia psychologiczne.
Typowy kibol nie jest jednak znawcą historii. Raczej łyka to, co mu obeznany nacjonalista przygotuje, i oblizuje się. Robienie z kiboli najbardziej świadomej części narodu to kłamstwo: to zmanipulowana masa.
A ci spryciarze, którzy nimi manipulują, nie mają problemów ze znajomością faktów, po prostu umieszczają je w ramach, które są dla mnie nie do przyjęcia.
Jako osoba, która kocha Polskę, chciałbym, żeby żywa była tradycja Polski Jagiellońskiej, którą w trudnych czasach komunizmu zachował dla nas polski Ż__ Paweł Jasiennica. Jestem dumny z Polski pierwszych królów elekcyjnych. Lubię nawet western czasów saskich i uważam, że każdy, kto interesuje się historią Polski, powinien zwiedzić Drezno. Wierzę w Polskę romantycznych mesjanistów.
Te Polski mają ze sobą jedną rzecz wspólną: są ustrojowo cholernie nowoczesne, wyprzedzają na danym etapie rozwój Europy. Są federacjami wielu narodów. Są przestrzenią osobistej wolności i tolerancji dla innych. Mają kulturę, która nie boi się wpływów obcych i dlatego tak bardzo jest dla obcych atrakcyjna.
I przychodzi facecik, który zna wiele faktów, ale myśli schematami "obcy-swój", "polski-niepolski", "interes narodowy-zdrada". Takiemu człowiekowi mogę zarzucić, że nie myśli po polsku, że nie rozumie ducha polskiej historii, że chce, żeby Polska nigdy nie wróciła do stanu swej wielkości, który osiągnąć może tylko w zjednoczonej Europie. Mam nadzieję, że odpwiedziałem wyczerpująco i nie obrażając cię w niczym.
Zgłoś
mazitbg 2013-01-06, 15:34
nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130104/SPORT19/130109930
To chłopaki u mnie w mieście. Da sie? da się!
Zgłoś
Rejtan 2013-01-06, 15:41
Zgłoś
anonymousm 2013-01-06, 15:52
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-06, 16:04
Graffiti....Większość z tych graffiti to dzieła sztuki! Nie chciało mi się czytać większej części tutejszych komentarzy, lecz rozróżnijmy Graffiti od wandalizmu. Chciałbym wypowiedzieć się o graffiti wykorzystanym w tym filmiku. Moim skromnym zdaniem większość to coś szczególnego, coś co skłania nas do refleksji bo i tematyka bardzo podniosła...dywagacje dywagacjami i uważam, że patrioci wygineli juz dawno. Patriotyzm to miłośćdo ojczyzny za która oddałbyś życie! Oddał bys w dzisiejszych czasach życie za tuska itp? Ja nie i traktuje tątematyke bardzo refleksyjnie i wracam w poniedziałek do dobrze płatnej pracy w Niemczech. A przy okazji chciałbym zwrócić uwagęna graffiti w Oleśnicy przy wjeździe do miasta drogą krajową od Wrocławia! pewnie takich rodzynków jest więcej!! I Piękne graffiti we Wrocławiu na Psim Polu, umiejscowione na filarach wiaduktu obok torowiska PKP. to jest Graffiti
Zgłoś
MareKSG 2013-01-06, 16:17 1
Zgłoś
oroboros 2013-01-06, 16:42
Zgłoś
MareKSG 2013-01-06, 17:26 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-06, 18:00
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem