Sadole.
Pamiętajcie o swoich bliskich na cmentarzach. I pilnujcie się aby za rok na Wszystkich Świętych nie zapalano Wam lampek
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Też uważam, że to skrajne zidiocenie. Walentynki, Halloween, co dalej? Może zaczniemy jeszcze Święto Dziękczynienia obchodzić, a potem 4 lipca?
Mnie zmarła babcia nie odwiedza, to się rewanżuję tym samym
konto usunięte
2013-10-27, 20:29
konto usunięte
2013-10-27, 20:31
konto usunięte
2013-10-27, 20:40
^up Jakiś ty głupi, co zawdzięczamy chrześcijaństwu? Zostało ono przyjęte tylko i wyłącznie po to żeby nie wyrżnięto naszych przodków w pień to jak to zrobili na terenie Prus. Wg. Nie Chrześcijanin= lewak? Zastanów się nad tym co piszesz bo gadasz takie pierdoły że szkoda słów, a teraz wypad do kościoła, niech ci ksiądz wykłada tą jedyną, prawdziwą historie.
Po 1. Po co wy się tak spinacie x )? Matke wam krzywdze czy co?
Po 2. Postęp technologiczny pały nie zależy od wiary. (dużo uczonych nie było wierzącymi, a już na pewno nie katolami), poganie natomiast mieli olbrzymią wiedzę na temat alchemii, 'czarów', lecznictwa (za co kościół ich palił na stosach x >>>>)
Po 3. Wolałbym być poganem(czy poganinem, swoją drogą wytykać komuś błędy(?), to chyba tylko po to żeby poczuć się faktycznie uczonym(ehee)), ponieważ oni szanowali i korzystali z natury, czego dzisiaj baaaaardzo brakuje.
Po 4. Nie jestem katolem ani też ateistą, nie znalzałem jeszcze określenia które by do mnie pasowało.
konto usunięte
2013-10-27, 20:49
konto usunięte
2013-10-27, 20:50
Necroboss No ciekawe co dało chrześcijaństwo? Głupie obrzędy których i tak nikt nie rozumie? Gdyby nie było żadnych religii świat wyglądałby lepiej. Widzę cholerny ból dupy osoby która nie ma nic sensownego do powiedzenia.
konto usunięte
2013-10-27, 20:52
Tak, w Azji szczególnie chrześcijaństwo odcisneło swoje piętno na nauce, ja jebie, co do tego ze koles byl wynalazca ma to ze byl chrzescijaninem ;o?
konto usunięte
2013-10-27, 20:53
konto usunięte
2013-10-27, 20:58
konto usunięte
2013-10-27, 21:02
RufuZ, wytyka się błędy tego typu, ponieważ oznaczają one, że nie zgłębiłeś dobrze tematu i jesteś nieoczytany. Gdybyś był, nie robiłbyś tych błędów. W ten sposób wychodzi tylko na to, że "jarasz się" słowem, nie wiedząc nawet co ono oznacza. Wolałbyś być poganinem? A wiesz, że ich religii nie zrekonstruowano i że jest to na chwilę obecną niemożliwe? Jeśli wiesz (a nie wiesz), to w jaki sposób chcesz być kimś o kim nikt na świecie współcześnie nie ma zbyt dużego pojęcia? I tak, jestem ekspertem, mam prawo wypowiadać się o tych sprawach - faktycznie jestem uczonym. Znajdę też dla Ciebie określenie, które będzie być może pasować: religijność późnej nowoczesności społeczeństwa sieci.
wernetto napisał/a:
W przeciwieństwie do ciebie i 90 % sadoli, ja posiadam jakąś tam wiedzę o świecie i jestem wystarczająco spełniony życiowo. Po za tym nawet z Polski nie pochodzę(...)

No brawo, brawo światowcu

nie widzisz w jaki nadęty bufoniasty sposób piszesz, co nie ?
Mamy do ciebie prośbę. Ja i 90% sadoli. Jak piszesz do nas to zdejm najpierw warę z nosa. Dolną.