Sadole.
Pamiętajcie o swoich bliskich na cmentarzach. I pilnujcie się aby za rok na Wszystkich Świętych nie zapalano Wam lampek
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Też uważam, że to skrajne zidiocenie. Walentynki, Halloween, co dalej? Może zaczniemy jeszcze Święto Dziękczynienia obchodzić, a potem 4 lipca?
Mnie zmarła babcia nie odwiedza, to się rewanżuję tym samym
konto usunięte
2013-10-27, 20:29
konto usunięte
2013-10-27, 20:31
konto usunięte
2013-10-27, 20:40
Po 1. Po co wy się tak spinacie x )? Matke wam krzywdze czy co?
Po 2. Postęp technologiczny pały nie zależy od wiary. (dużo uczonych nie było wierzącymi, a już na pewno nie katolami), poganie natomiast mieli olbrzymią wiedzę na temat alchemii, 'czarów', lecznictwa (za co kościół ich palił na stosach x >>>>)
Po 3. Wolałbym być poganem(czy poganinem, swoją drogą wytykać komuś błędy(?), to chyba tylko po to żeby poczuć się faktycznie uczonym(ehee)), ponieważ oni szanowali i korzystali z natury, czego dzisiaj baaaaardzo brakuje.
Po 4. Nie jestem katolem ani też ateistą, nie znalzałem jeszcze określenia które by do mnie pasowało.
konto usunięte
2013-10-27, 20:49
konto usunięte
2013-10-27, 20:50
Necroboss No ciekawe co dało chrześcijaństwo? Głupie obrzędy których i tak nikt nie rozumie? Gdyby nie było żadnych religii świat wyglądałby lepiej. Widzę cholerny ból dupy osoby która nie ma nic sensownego do powiedzenia.
konto usunięte
2013-10-27, 20:52
Tak, w Azji szczególnie chrześcijaństwo odcisneło swoje piętno na nauce, ja jebie, co do tego ze koles byl wynalazca ma to ze byl chrzescijaninem ;o?
konto usunięte
2013-10-27, 20:53
konto usunięte
2013-10-27, 20:58
konto usunięte
2013-10-27, 21:02
RufuZ, wytyka się błędy tego typu, ponieważ oznaczają one, że nie zgłębiłeś dobrze tematu i jesteś nieoczytany. Gdybyś był, nie robiłbyś tych błędów. W ten sposób wychodzi tylko na to, że "jarasz się" słowem, nie wiedząc nawet co ono oznacza. Wolałbyś być poganinem? A wiesz, że ich religii nie zrekonstruowano i że jest to na chwilę obecną niemożliwe? Jeśli wiesz (a nie wiesz), to w jaki sposób chcesz być kimś o kim nikt na świecie współcześnie nie ma zbyt dużego pojęcia? I tak, jestem ekspertem, mam prawo wypowiadać się o tych sprawach - faktycznie jestem uczonym. Znajdę też dla Ciebie określenie, które będzie być może pasować: religijność późnej nowoczesności społeczeństwa sieci.
wernetto napisał/a:
W przeciwieństwie do ciebie i 90 % sadoli, ja posiadam jakąś tam wiedzę o świecie i jestem wystarczająco spełniony życiowo. Po za tym nawet z Polski nie pochodzę(...)

No brawo, brawo światowcu

nie widzisz w jaki nadęty bufoniasty sposób piszesz, co nie ?
Mamy do ciebie prośbę. Ja i 90% sadoli. Jak piszesz do nas to zdejm najpierw warę z nosa. Dolną.