Sadole.
Pamiętajcie o swoich bliskich na cmentarzach. I pilnujcie się aby za rok na Wszystkich Świętych nie zapalano Wam lampek
Też uważam, że to skrajne zidiocenie. Walentynki, Halloween, co dalej? Może zaczniemy jeszcze Święto Dziękczynienia obchodzić, a potem 4 lipca?
wernetto napisał/a:
nie idioto. Nie widzisz o co mu chodziło. Znicz to szklane naczynie wypełnione woskiem, stawiane na grobach zmarłych. Była kwestia naczynka, ale nie ty musiałeś dorobić do tego całą filozofie. K🤬a niektórzy tutaj głupsi niż ciapaci.
Po pierwsze: to pisze DOKŁADNIE o tym że szkło z woskiem jest ok a plastik z diodą go wk🤬ia.
Po drugie: jak widzę nie pojąłęś ani słowa z tego co przekazałem w treści.
Po trzecie: wiesz.. ?

ja Cię nie nazwę w żaden sposób. Sam sobie wystawiasz świadectwo...
A po czwarte to pewnie obnażyłem twój bezsens życia w kieracie katolicyzmy w którym wykonywałeś od dziecka te same czynności nie rozumiejąc ich... jak zaprogramowany robot...

i to cię wk🤬iło jak wszystkich zresztą.
Po piąte i tak mi zaprzeczysz...
... w zasadzie to lubię nawet czytać takie spiny dupy na moje treści

wiele mi o was mówią.. śmiech mnie bierze najczęściej.. taki gorzki raczej. Nie oczekuję że zrozumiesz.
podpis użytkownika
"Niebo nie jest miejscem,
nie także jest czasem.
Niebo to: być doskonałym"
-Mewa- Richard Bach
Mnie zmarła babcia nie odwiedza, to się rewanżuję tym samym
n................s
2013-10-27, 20:29
LOL k🤬a co to ma być do c🤬ja? Najbardziej lewacki, najbardziej zj🤬y post jaki widziałem od baaardzo dawna, ma 157 piw? No chyba sobie k🤬a jaja robicie.
Chcesz być zjebie poganinem? To wyp🤬alaj tu:
Ja p🤬le k🤬a... wszystko co macie tępe p🤬lone lewackie zjeby ĘĄ zawdzięczacie chrześcijaństwu. Życzył bym wam k🤬a, żeby was właśnie doj🤬i islamiści albo inne k🤬a poganistyczne gówna. Niech was dorwą, r🤬ają w dupska, gw🤬cą wasze kobiety i zdychajcie, powoli k🤬a, z jajami we własnym gardle i łzami w oczach. Rzekłem k🤬a, a niech się stanie wola ma!
w................o
2013-10-27, 20:31
Everizon napisał/a:
Po pierwsze: to pisze DOKŁADNIE o tym że szkło z woskiem jest ok a plastik z diodą go wk🤬ia.
Po drugie: jak widzę nie pojąłęś ani słowa z tego co przekazałem w treści.
Po trzecie: wiesz.. ?
ja Cię nie nazwę w żaden sposób. Sam sobie wystawiasz świadectwo...
A po czwarte to pewnie obnażyłem twój bezsens życia w kieracie katolicyzmy w którym wykonywałeś od dziecka te same czynności nie rozumiejąc ich... jak zaprogramowany robot...
i to cię wk🤬iło jak wszystkich zresztą.
Po piąte i tak mi zaprzeczysz...
... w zasadzie to lubię nawet czytać takie spiny dupy na moje treści
wiele mi o was mówią.. śmiech mnie bierze najczęściej.. taki gorzki raczej. Nie oczekuję że zrozumiesz.
Nie zrozumiałeś nadal. Hehe i nie nie trafiłeś ze mną. W przeciwieństwie do ciebie i 90 % sadoli, ja posiadam jakąś tam wiedzę o świecie i jestem wystarczająco spełniony życiowo.
Po za tym nawet z Polski nie pochodzę, więc walą mi wasze święta.
Ale świeczka jest świeczką i definicji nie zmienisz.
Přeji hezký večer, Poláci někdy si zaslouží.
m................x
2013-10-27, 20:40
^up Jakiś ty głupi, co zawdzięczamy chrześcijaństwu? Zostało ono przyjęte tylko i wyłącznie po to żeby nie wyrżnięto naszych przodków w pień to jak to zrobili na terenie Prus. Wg. Nie Chrześcijanin= lewak? Zastanów się nad tym co piszesz bo gadasz takie pierdoły że szkoda słów, a teraz wypad do kościoła, niech ci ksiądz wykłada tą jedyną, prawdziwą historie.
Po 1. Po co wy się tak spinacie x )? Matke wam krzywdze czy co?
Po 2. Postęp technologiczny pały nie zależy od wiary. (dużo uczonych nie było wierzącymi, a już na pewno nie katolami), poganie natomiast mieli olbrzymią wiedzę na temat alchemii, 'czarów', lecznictwa (za co kościół ich palił na stosach x >>>>)
Po 3. Wolałbym być poganem(czy poganinem, swoją drogą wytykać komuś błędy(?), to chyba tylko po to żeby poczuć się faktycznie uczonym(ehee)), ponieważ oni szanowali i korzystali z natury, czego dzisiaj baaaaardzo brakuje.
Po 4. Nie jestem katolem ani też ateistą, nie znalzałem jeszcze określenia które by do mnie pasowało.
podpis użytkownika
[url=http://userbars.pl/Inne/Userbar/23532,Dysleksja.htm]
n................s
2013-10-27, 20:49
@up nemex co ty teraz p🤬lisz bez mózgu? Nie postawiłem twierdzenia niechrześcijaniń=lewak tylko najeżdżającynachrześcijaństwo=zj🤬y lewak. No i c🤬j tępaku, że zostaliśmy zmuszeni do przyjęcia chrześcijaństwa eony temu? Czy to k🤬a przeczy tezie, że wszyscy najwybitniejsi wynalazcy, naukowcy, ludzie którzy opracowali kartę praw człowieka, stworzyli trybunały praw człowieka i miliony innych przepisów i "cywilizowanych" praw, które pozwalają wam teraz zjeby lewakować, byli właśnie CHRZEŚCIJANAMI (bądź pochodzili z chrześcijańskiej cywilizacji), żydami bądź protestantami (dla uściślenia zjeby, protestantyzm to chrześcijaństwo, które ma inny kościół nie związany z Watykanem)? Zacznij myśleć do c🤬ja Pana.
A żeby być full szczerym, jestem tak głęboko zakorzenionym ateistą, że w momencie kiedy zobaczy mnie ksiądz na drodze, to sp🤬ala bo się boi moralnego zgorszenia. Ja mam po prostu mózg, którego czasami używam W PRZECIWIEŃSTWIE DO WAS LEWACKIE ZJEBY.
K................K
2013-10-27, 20:50
Necroboss No ciekawe co dało chrześcijaństwo? Głupie obrzędy których i tak nikt nie rozumie? Gdyby nie było żadnych religii świat wyglądałby lepiej. Widzę cholerny ból dupy osoby która nie ma nic sensownego do powiedzenia.
m................x
2013-10-27, 20:52
Tak, w Azji szczególnie chrześcijaństwo odcisneło swoje piętno na nauce, ja jebie, co do tego ze koles byl wynalazca ma to ze byl chrzescijaninem ;o?
n................s
2013-10-27, 20:53
@up co dało chrześcijaństwo? To, że możesz wyjść i mówić co chcesz. Wyjdź na środek centrum Warszawy i powiedz, że Jezus to ciota. Wszyscy cię oleją. Jedź do Mekki i powiedz, że Mahomet to ciota - zginiesz k🤬a, będą ci nogi kamieniami łamać i oczy widelcem wydłubią. Kobiety w burkach, brak cywilizacji w afryce po kilku tysiącach lat, Arabia gdyby nie ropa, dalej była by kozojebstwem nic nie znaczącym.
CHRZEŚCIJAŃSTWO dało możliwość do tak wolnościowego rozwoju cywilizacji, jaki mamy teraz.
@ memex Azja k🤬a? Mówisz o tym zadupiu, gdzie cesarzowie wybijali swój naród milionami? Gdzie rok bez wojny był świętem? Okultyzm demonów i innych duchów, z obrzędami trudnymi do zrozumienia nawet dzisiaj? Jedną wielka plantację ryżu? Naśladowanie zachodu w architekturze i technologii? Hongkong wygląda jak podrasowany New York.
m................x
2013-10-27, 20:58
@necroboss, mówie o tym że wiara nie ma wpływu na nauke, która rozwijała się wszedzie niezaleznie od religii ( nie mówie o ciapakach, to zwierzaki)
n................s
2013-10-27, 21:02
@up dalej się nie zgodzę. Najwięcej nagród nobla rozdano wśród niemców, żydów, francuzów i amerykanów. Odkąd Chrześcijaństwo zostało uznane przez Cesarstwo Rzymskie za oficjalną religię przez Konstantyna II, cała Europa od Iberii po Polskę i Litwę, stała się Chrześcijańska na następne 2000 lat. To tutaj nastąpił najszybszy wzrost technologiczny i gospodarczy, z chrześcijaństwa, którego tak nienawidzicie. Chrześcijaństwo ma swoje wady, jak wszystko. Ale stwierdzanie, że bardziej chciało by się być poganinem niż chrześcijaninem to j🤬y brak szacunku dla czegoś, czemu zawdzięczamy cały nasz obecny świat, a najeżdżanie na chrześcijaństwo to skrajna lewacka głupota. Czemu? Pokazałem Afrykański obrazek? Tam jest pogaństwo, nie przerwanie, od 20 tysięcy lat.
A chinole to tylko robią... najlepsze podróbki!
RufuZ, wytyka się błędy tego typu, ponieważ oznaczają one, że nie zgłębiłeś dobrze tematu i jesteś nieoczytany. Gdybyś był, nie robiłbyś tych błędów. W ten sposób wychodzi tylko na to, że "jarasz się" słowem, nie wiedząc nawet co ono oznacza. Wolałbyś być poganinem? A wiesz, że ich religii nie zrekonstruowano i że jest to na chwilę obecną niemożliwe? Jeśli wiesz (a nie wiesz), to w jaki sposób chcesz być kimś o kim nikt na świecie współcześnie nie ma zbyt dużego pojęcia? I tak, jestem ekspertem, mam prawo wypowiadać się o tych sprawach - faktycznie jestem uczonym. Znajdę też dla Ciebie określenie, które będzie być może pasować: religijność późnej nowoczesności społeczeństwa sieci.
podpis użytkownika
Pedicabo ego vos et irrumabo
wernetto napisał/a:
W przeciwieństwie do ciebie i 90 % sadoli, ja posiadam jakąś tam wiedzę o świecie i jestem wystarczająco spełniony życiowo. Po za tym nawet z Polski nie pochodzę(...)

No brawo, brawo światowcu

nie widzisz w jaki nadęty bufoniasty sposób piszesz, co nie ?
Mamy do ciebie prośbę. Ja i 90% sadoli. Jak piszesz do nas to zdejm najpierw warę z nosa. Dolną.
podpis użytkownika
"Niebo nie jest miejscem,
nie także jest czasem.
Niebo to: być doskonałym"
-Mewa- Richard Bach