Hanks opowiada jak Duncan chciał wstąpić do Gangu, Angielski wymagany co najmniej na poziomie liceobazy
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-09-13, 11:08
konto usunięte
2012-09-13, 11:23
emerytobaza, pracobaza, studiobaza (opcjonalne), liceobaza, gimbaza, etc... zgodnie z użytym przedrostkiem, autor zdradza nam, na którym szczeblu właśnie się znajduje.
@Voltane
Rozmawiałem kiedyś z 10-latkiem, który stylem wypowiedzi przewyższał niejednego dorosłego. Jak to wytłumaczysz?
konto usunięte
2012-09-13, 11:37
No w sumie macie racje. Trochę przewrażliwiony jestem na te słowa bo ostatnio gdzie nie wejdziesz tam jest jakaś baza...
dagins, to tylko potwierdza fakt, że nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka a każdego traktować indywidualnie.
Piwko za Toma Hanksa. Świetny aktor.
konto usunięte
2012-09-13, 12:07
Pan kapitan napisał/a:
Fajną maną tradycję w USA, że na pogrzebach każdy może wyjść i powiedzieć parę słów o zmarłym, rzucić jakąś zabawną anegdotę z jego życia itp.
U nas ksiądz recytuje jakieś formułki, najczęściej mechanicznie i z wyrazem obojętności lub nawet znudzenia na twarzy, a wszyscy tego słuchają z równą obojętnością, by później odprowadzić trumnę do dziury w ziemi...
Co ty jebiesz. Co za problem w kościele poprosić księdza o jakieś wystąpienie paru osób? Byłem na takim jednym pogrzebie i występowały 4 osoby, opowiadały o zmarłej osobie.
Problem zapytać księdza o taką możliwość? Albo zapłacić w domu pogrzebowym za salkę na tego typu wystąpienia?
konto usunięte
2012-09-13, 12:26
pieto90 napisał/a:
Problem zapytać księdza o taką możliwość? Albo zapłacić w domu pogrzebowym za salkę na tego typu wystąpienia?
I trafiłeś w samo sedno ... im i tak wiecznie będzie mało i nawet gdyby przyjęło się tak robić w naszym kraju, to zaraz znalazło by się paru speców od biznesów i ładnych sum by sobie za to życzyli. Wszak nigdzie nie obłowisz się lepiej jak na cudzym nieszczęściu ...
@up, naiwny jestes, ze w stanach za to nie płacą... Wszędzie płacą. Tylko że u nas wysysają z człowieka ;/
"ale taka zwykła czy trochę lepsza trumna? zwykła? to co, nie kochaliście się?"
konto usunięte
2012-09-13, 13:09
konto usunięte
2012-09-13, 13:22
Kluska napisał/a:
@up, naiwny jestes, ze w stanach za to nie płacą... Wszędzie płacą. Tylko że u nas wysysają z człowieka ;/
Z którego momentu mojej wypowiedzi wywnioskowałeś, iż uważam że w stanach ta usługa nic nie kosztuje ?
konto usunięte
2012-09-13, 15:03
konto usunięte
2012-09-13, 15:31
Jakiś dzikus kiedyś zapytał katolika:
Dlaczego jak ktoś umiera to płaczecie, przecież idzie do waszego Pana, w dobre miejsce, powinniście sie cieszyć a nie się smucić.......