Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 49 minut temu
🔥 Its a prank bro - teraz popularne
Seron27 2010-03-04, 21:53
Chodzi o to, ze w hh owe 'instrumenty' nie są tak ważne, jak chociażby w przywołanej Republice (na której notabene Eldoka się wzorował pisząc utwór Nie pytaj o Nią). Jednak szufladkowanie całego ogółu numerów gdzie występuje monodeklamacja i beat pod ogół hh, to jakbym powiedział, że feel i doda to rock, bo są tam gitary i perkusja.
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 22:02 1
szarpifiut napisał/a:

Bitch - nie wiesz?

INSTRUMENT

bo na komputerze (czyt. konsoli) muzyke zrobisz nie mając talentu.

Co innego kleić w FL Studio a co innego stukać bit na MPC. Co do tego drugiego, to trzeba mieć talent. Tak samo do skreczy.
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 22:30
Mnie w muzyce musi wzruszyć przede wszystkim linia melodyczna, wg. mnie tekst jest dodatkiem. Sklejanie bitów to żerowanie na pracy muzyków, którzy się namęczyli, by stworzyć arcydzieło. Nie da się tym odtworzyć prawdziwej magi instrumentu.

I zdaję sobie sprawę, że są utwory HH robione za pomocą instrumentów, takie dzieło już można nazwać pracą, bo ktoś już musiał w to włożyć trochę wysiłku.

Jak chce mądrych tekstów to się do dziadka zwracam bo człowiek z ulicy nie ma nic ciekawego do powiedzenia.
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 22:38 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
paczek1262 2010-03-04, 22:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Robson.K6 2010-03-04, 22:39 1
I TAK Osama was zajebie!!
Byście już lepiej o rocku czy metalu pogadali...
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 22:47
Zgłoś
szefooo 2010-03-04, 22:51 1
To ja całą dyskusję podsumuję utworem Fenomenu - "sensacja"
Zgłoś
Robson.K6 2010-03-04, 22:57
szarpifiut napisał/a:

kto sie wybiera na Senisphere? xD

A nie czasem Hemisphere?
Ok walne offtopa i powiem, ze moje najblizsze koncerty to rammstein (Łódź) i hunter (Gdynia). Jak ktoś się wybiera to pw mee ;]
Wracając do tematu. Polski hip-hop... Dla mnie on już nie istnieje, po gimnazjum zacząłem interesować się cięższymi brzmieniami i jakoś za hh nie tesknie.
no ale nie powiem paktofoniki czy o.s.t.r'a trochę sie nasluchałem.

A to śmieszne pokolenie JP niech jak najszybciej wyginie bo są żałośni.
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 23:02
@DAGFEN
Trzeba coś wiedzieć, by móc o tym powiedzieć
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 23:09
Przepraszam, Sonisphere.

A co do Rammstein - po raz pierwszy w życiu usłyszałem kawałek metalowy właśnie od nich
Zgłoś
Scorpio_SIC 2010-03-04, 23:35 1
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 23:40
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 23:45
nie czytałem wszystkich postów tutaj co nie zmienia faktu że moglibyście trochę ochłonąć by nie zahaczać o łamanie punktu 4.5 "Zasad tworzenia nowych wątków oraz pisania komentarzy wg regulaminu"
że o trzymaniu się Topicu nie wspomnę aleee czekajcie co właściwie jest głównym tematem tej wrzuty??
bo ja po połowie tego 'dzieła' (jestem bardzo otwarty na wszelaką muzę ale przy tej chyba poległem) dalej nie kuma czy to jest śmieszne, czy prześmiewcze czy to utwór oryginalny czy kuźwa sam nie wiem

tak więc na ulubioną Waszą muzę jest dział "Czego Sadyści Słuchają" sadol.pl/czego-sluchaja-sadysci-vt7376.htm
a jak chcecie sobie pogadać o jakimś konkretnym gatunku/wykonawcy/utworze to tutaj jest ku temu odpowiednie miejsce
sadol.pl/klop-hyde-park-vf24.htm

Niech mi ktoś proszę wytłumaczy co to jest bym wiedział gdzie to przenieść (i czy przenieść) bo jak ja to sam zaraz przeniosę to tych 'joł jołów' z tikiem 'machającej rytmicznie ręki' nawet najstarsi Kaukascy Celtyccy Rabini nie znajdą
Zgłoś
konto usunięte 2010-03-04, 23:54
BueR_MadasS napisał/a:

nawet najstarsi Kaukascy Celtyccy Rabini nie znajdą

Ktoś może się jednak dokopie. Jeśli nie to jeszcze lepiej, będzie spokój.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem