Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Hipokryzja straży wiejskiej
Adek1507 • 2014-05-31, 19:19
Wiem, dużo tutaj przewinęło się filmików ze strażą wiejską, ale udostępnianie takich materiałów, być może w końcu da jakiś efekt. Mam dość już tych kurew i trzymam kciuki, aby w końcu wyj🤬i tą całą służbę pieniężną z całej Polski.

podpis użytkownika

Sam się pod tym podpisz
Zgłoś
Hubert-garrett 2014-06-01, 0:44
Powiedz lepiej gdzie kupujesz truskawki
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-01, 1:09 6
kenzol napisał/a:

A swoją drogą, to co zrobiła im ta kobiecina sprzedająca truskawki koło Biedronki? Koniecznie musieli się do niej przyp🤬olić?

Nie miała zarejestrowanej działalności, nie miała zezwolenia na handel, brak kasy fiskalnej, brak badań SANEPID, brak szkolenia BHP. Jak ktoś się lepiej zna na tych przepisach, to pewnie znajdzie jeszcze z 10 "przestępstw". P🤬lony system.

A tak przy okazji, to pamiętam jak na kursie prawa jazdy na B instruktor na teorii opowiadał jak przysłali do niego na szkolenie te niemoty, bo krótko wcześniej dostali prawo pisania mandatów kierowcom, ale mało który z nich znał się na kodeksie ruchu drogowego. Któregoś dnia przyszedł jeden chcąc się pochwalić "sukcesem" i rozmowa wyglądała mniej więcej tak [SM] - strażnik miejski [I] - instruktor

[SM]: Wypisałem dzisiaj mandat kierowcy.
[I]: A za co?
[SM]: Za zatrzymanie się na przejściu dla pieszych.
[I]: A czy są sytuacje, w których można zatrzymać się na przejściu dla pieszych?
[SM]: Tak.
[I]: No, dobrze. A jakie to są sytuacje?
[SM]: Nie wiem.

Szkoda mi tylko było tego kierowcy, który wziął ten mandat pewnie dla świętego spokoju albo z braku czasu, żeby nie ciągać się z idiotą po sądach.
Zgłoś
broniu63 2014-06-01, 1:32 13
Ostatnio dużo było w mediach że Żory jako pierwsze miasto w Polsce ma darmową komunikacje miejską,ale chcę przypomniec ,że w Żorach też pozbyto się straży miejskiej najwcześniej w Polsce.Czas na inne miasta.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-01, 1:50 1
Oni są tylko maszynką do zbijania kasy a nie dla obrony społeczeństwa. Proszę o więcej takich interwencji społeczeństwa. Za 2min na chodniku by od razu k🤬y podleciały i dali mandat, chociaż zostawiłoby się 1.5m przepisowego a sami jak na filmie zastawią cały chodnik i zablokują przejście.

Niestety, u nas są równi i równiejsi :/
Zgłoś
Xpalx 2014-06-01, 1:52
Gdzie jest k🤬a pan Emil?

podpis użytkownika

Japonia wniknąłem TT.TT
Zgłoś
wytrzeszcz5 2014-06-01, 6:43
co się takl tym jednym okiem łypiesz?! ja tez nie wiem.

podpis użytkownika

Podoba się to co robię ? sypnij groszem

Dogecoin : DMKEKEnVgu44bv6rP9JzDiKg3YESD6eaUq
BitCoin : 16sYeMpCYTjbTieJTbNCvmTHMjW537Ba5p
Złótówka : PL10 1440 1084 0000 0000 1724 7697
Zgłoś
darksun 2014-06-01, 7:40
na pal z nimi wszytkimi, nie nawidze sk🤬ysynow jak ż🤬d Pana Jezusa

podpis użytkownika

Też dobre :]
sadistic.pl/song-gun-vt66128.htm
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 9:27 1
pin napisał/a:

[I]: A czy są sytuacje, w których można zatrzymać się na przejściu dla pieszych?
[SM]: Tak.
[I]: No, dobrze. A jakie to są sytuacje?
[SM]: Nie wiem.

A swoją drogą to są takie sytuacje, w których można zatrzymać się na zebrze?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-01, 9:44 2
Ale sie do tej straży miejskiej przywaliliście... Ujęli groźną dilerkę truskawek niezgodnych z normami unijnymi. Ja tam się czuję bezpiecznie wiedząc że tacy ludzie narażają swoje życie zeby nas chronić
Zgłoś
GreQ89 2014-06-01, 9:59 1
Te k🤬y ze strazy wiejskiej powinni wyp🤬olic w kosmos jak łajke . Ostatnio od tych zj🤬ych pederastow dostalem mandat 100zł na przepraszam "usiłowanie picia " bo postawilem butelke kolo drzewa by nie wyjsc na zula ale nie k🤬y wiedza lepiej wszysko lepiej od boga i chciales pic i nawet Ty to juz zrobiles bez nas wiedz h🤬ju malowany masz 100zl w karze z szarpanina i ogolnymi wyzwiskami zeszlo do 50zł k🤬a mac !!! a wiec k🤬y do burdelu a straz miejska do sprzatania gowniem po psach !!!

kenzol napisał/a:

A swoją drogą to są takie sytuacje, w których można zatrzymać się na zebrze?

mniemam pewne ze chodzi o takie sluzy pederastyczne jak Straż Wiejska bo oni moga nawet stawac na miejscu dla inwalidi chodz z tym bym przystal bo co jak co ale z tym posunieciem to wiedzia ze spoleczesntwo ich szanuje a tak wracaja do tematu to słuzby porzatkowe i kareki moga stawac na przejsci dla pieszych w wyjatkowych sytuacjach

podpis użytkownika

vc c
Zgłoś
Arturroant 2014-06-01, 10:18 3
w zimie ktoś złamie nogę na chodniku płaci obywatel bo nie posypał piaskiem ,nie odśnieżył chodnika na przeciwko domu
wystawisz straganik z truskawkami na chodniku mandat bo nie zapłaciłeś za stanie ze sklepikiem ... trochę chore
Zgłoś
teken 2014-06-01, 10:28
Tak stać może samochód uprzywilejowany na sygnale. Jeśli nie ma kogutów, to jest jak zwykły pojazd i c🤬j w to czy tam siedzi człowiek, pies czy kot. Pytanie, czy pojazd SM jest pojazdem uprzywilejowanym ?

podpis użytkownika

Zgłoś
mp_toujane 2014-06-01, 11:21 3
I bardzo dobrze, ze wlepiaja mandaty za zle parkowanie... jak kiedys bedziecie miec samochod i wam ktos zastawi wyjazd to moze kruwa zrozumiecie cymbały. Najlepiej niech se kazdy parkuje gdzie chce prawda?

I nie rozumiem najezdzania na straznikow, to sa k🤬a normalni pracujacy ludzie, i wykonuja tylko swoje polecenia.

I nie, nie jestem straznikiem ani nie mam nikogo w rodzinie z SM.

A ludzie, ktorzy ich nagrywaja telefonami podczas pracy to zwykłe k🤬y i śmiecie.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-06-01, 11:24
W cywilizowanym kraju, to video posłużyło by za podstawę do dyscyplinarnego zwolnieniach z pełnionych funkcji.

A, że u nas oni są bezkarni to robią co chcą.
Zgłoś
kenzol 2014-06-01, 11:29
Gdyby ktoś miał problemy ze SM albo ITD, to polecam "Trzeci obieg". Jest to serwis, który w skuteczny (podobno) sposób pomaga walczyć z bezprawiem tych dwóch formacji. Przykładowo w świetle prawa SM i ITD NIE MAJĄ PRAWA żądać od właściciela pojazdu podania danych osobowych osoby, która PROWADZIŁA samochód, przekroczyła prędkość, i której przenośny fotoradar zrobił zdjęcie. Mało tego, SM nie ma prawa karać za nieprawidłowe parkowanie właściciela samochodu, lecz mają OBOWIĄZEK ustalić sprawcę, czyli tego kto ten samochód zaparkował, a przecież nie musi nim być właściciel Dodatkowo mamy prawo domagać się zwrotu zapłaconego mandatu w przypadku, gdy ten mandat zapłaciliśmy wcześniej, wskazując w liście zwrotnym sprawcę przekroczenia prędkości. I właśnie z tego ostatniego prawa mam zamiar skorzystać. Wygenerowałem sobie już niezbędne dokumenty w "Trzecim obiegu" i wysłałem do strażaków. Zobaczymy co będzie...jeśli mi się uda, to pochwalę się. Ale z tego co widać, to wielu kierowcom udaje się wygrać te sprawy, a Ministerstwo ma teraz problem, bo coraz więcej ludzi nie godzi się na takie okradanie. Stąd właśnie wchodzi teraz ustawa likwidująca granicę tolerancji, wynoszącą 10 km/h, czyli jeśli pojedziemy 51 km/h w terenie zabudowanym, to służby już mają prawo wypisać nam mandat. Nie ważne, że licznik samochodowy i fotoradar mają określoną dokładność pomiaru...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie