Wiem, dużo tutaj przewinęło się filmików ze strażą wiejską, ale udostępnianie takich materiałów, być może w końcu da jakiś efekt. Mam dość już tych kurew i trzymam kciuki, aby w końcu wyj🤬i tą całą służbę pieniężną z całej Polski.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:05
Ostatnio dużo było w mediach że Żory jako pierwsze miasto w Polsce ma darmową komunikacje miejską,ale chcę przypomniec ,że w Żorach też pozbyto się straży miejskiej najwcześniej w Polsce.Czas na inne miasta.
pin napisał/a:
[I]: A czy są sytuacje, w których można zatrzymać się na przejściu dla pieszych?
[SM]: Tak.
[I]: No, dobrze. A jakie to są sytuacje?
[SM]: Nie wiem.
A swoją drogą to są takie sytuacje, w których można zatrzymać się na zebrze?
Ale sie do tej straży miejskiej przywaliliście... Ujęli groźną dilerkę truskawek niezgodnych z normami unijnymi. Ja tam się czuję bezpiecznie wiedząc że tacy ludzie narażają swoje życie zeby nas chronić
w zimie ktoś złamie nogę na chodniku płaci obywatel bo nie posypał piaskiem ,nie odśnieżył chodnika na przeciwko domu
wystawisz straganik z truskawkami na chodniku mandat bo nie zapłaciłeś za stanie ze sklepikiem ... trochę chore
wystawisz straganik z truskawkami na chodniku mandat bo nie zapłaciłeś za stanie ze sklepikiem ... trochę chore
W cywilizowanym kraju, to video posłużyło by za podstawę do dyscyplinarnego zwolnieniach z pełnionych funkcji.
A, że u nas oni są bezkarni to robią co chcą.
A, że u nas oni są bezkarni to robią co chcą.
Gdyby ktoś miał problemy ze SM albo ITD, to polecam "Trzeci obieg". Jest to serwis, który w skuteczny (podobno) sposób pomaga walczyć z bezprawiem tych dwóch formacji. Przykładowo w świetle prawa SM i ITD NIE MAJĄ PRAWA żądać od właściciela pojazdu podania danych osobowych osoby, która PROWADZIŁA samochód, przekroczyła prędkość, i której przenośny fotoradar zrobił zdjęcie. Mało tego, SM nie ma prawa karać za nieprawidłowe parkowanie właściciela samochodu, lecz mają OBOWIĄZEK ustalić sprawcę, czyli tego kto ten samochód zaparkował, a przecież nie musi nim być właściciel
Dodatkowo mamy prawo domagać się zwrotu zapłaconego mandatu w przypadku, gdy ten mandat zapłaciliśmy wcześniej, wskazując w liście zwrotnym sprawcę przekroczenia prędkości. I właśnie z tego ostatniego prawa mam zamiar skorzystać. Wygenerowałem sobie już niezbędne dokumenty w "Trzecim obiegu" i wysłałem do strażaków. Zobaczymy co będzie...jeśli mi się uda, to pochwalę się. Ale z tego co widać, to wielu kierowcom udaje się wygrać te sprawy, a Ministerstwo ma teraz problem, bo coraz więcej ludzi nie godzi się na takie okradanie. Stąd właśnie wchodzi teraz ustawa likwidująca granicę tolerancji, wynoszącą 10 km/h, czyli jeśli pojedziemy 51 km/h w terenie zabudowanym, to służby już mają prawo wypisać nam mandat. Nie ważne, że licznik samochodowy i fotoradar mają określoną dokładność pomiaru...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie