Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Will70 2025-04-18, 15:16
kawior2007 napisał/a:

Dla mnie jak ktoś nie zchodzi z roweru przed przejściem to nie zamierza go przekraczać to chyba jasne

Dla mnie jasne że i tak jesteś prostakiem.
Zgłoś
Arnuch 2025-04-18, 15:17 2
K🤬a - jak np. u ruskich jest wypadek, to wszyscy zapierdzielają jak poj🤬i no i sru. A u nas zazwyczaj wszyscy jadą w żółwim tempie, więc teoretycznie powinni się w porę zorientować i jakoś zatrzymać. Ale nie... też się jedną i wygląda to jakby dwóch upośledzonych na siebie trafiło.
Zgłoś
Lukash2107 2025-04-18, 16:03
Pedalarz oczy w dupie i jedzie.Zapewne naj🤬y i molestował koty w piwnicy
Zgłoś
Mnichu 2025-04-18, 16:05
A po co cofał?
Zgłoś
panar3 2025-04-18, 17:15
hejcior napisał/a:

Bo rower się przez pasy przeprowadza. A tak serio to tak się kończy bycie uprzywilejowaną p🤬dą, której brak instynktu samozachowawczego. Nie wiem jak tam z widocznością dla kierowcy, ale pajac na to przejście to się mu na samą maskę wj🤬. Wygląda na wymuszenie odszkodowania wg mnie, albo po prostu brak rozumu u rowerzysty.

Ładnie to ująłeś, widzę jednak sporą rozbieżność logiczną: "brak mózgu u rowerzysty" wyklucza, moim zdaniem i ponad wszelką wątpliwość, zaplanowanie "wymuszenia odszkodowania". Popieram natomiast pierwszą część wypowiedzi w 100%. Piwo dla pana.
Zgłoś
elim 2025-04-18, 18:46
Taka ciekawostka - nawet gdyby był tam przejazd dla rowerów to ta melepeta rowerowa nie miałaby pierwszeństwa, jeśli przyjechały na miejsce pały (a dobrze jest je wezwać w takiej sytuacji) to ten pedalarz dostał mandacik i będzie winnym tego zdarzenia drogowego, czyli trzeba będzie zapłacić za naprawę auta.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-04-19, 0:07
Przecież to pedalarz uderzył w samochód, a nie odwrotnie więc mam nadzieję, że właściciel auta rozj🤬 sobie w skutek tego uderzenia rozrząd i komplet wahaczy aby odpowiednio wycenić szkodę
Zgłoś
KurwaMać 2025-04-19, 7:31
Ewidentna wina kierowcy samochodu miał zajęta prawą stronę nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu,uja się znacie
Zgłoś
zaq12345 2025-04-19, 16:07
Artykuł 27 par. 1. Rowerzysta nie ma pierwszeństwa na pasach nawet mając drogę rowerową, chyba że znaki mówią inaczej lub kierowcą auta wykonywał manewr skrętu.

podpis użytkownika

Zgłoś
winsxs 2025-04-21, 2:28 1
elim napisał/a:

Taka ciekawostka - nawet gdyby był tam przejazd dla rowerów to ta melepeta rowerowa nie miałaby pierwszeństwa, jeśli przyjechały na miejsce pały (a dobrze jest je wezwać w takiej sytuacji) to ten pedalarz dostał mandacik i będzie winnym tego zdarzenia drogowego, czyli trzeba będzie zapłacić za naprawę auta.

Oprócz tego, że jest melepetą, to jeszcze debilem. Zza zakrętu po lewej jest wysoki budynek (Żabka), gówno zza niej widać, a już na pewno nie skrzyżowanie. Nawet jakby miał pierwszeństwo, to jest debilem, bo wyjechanie stamtąd to praktycznie od razu wjazd komuś pod koła.

maps.app.goo.gl/tHDpCAPHntU3r6d37

A ścieżka jest 100 czy 200m dalej i mógłby bezpiecznie dalej pedałować.
Zgłoś
mazga50 2025-04-21, 17:48
hejcior napisał/a:

Bo rower się przez pasy przeprowadza. A tak serio to tak się kończy bycie uprzywilejowaną p🤬dą, której brak instynktu samozachowawczego. Nie wiem jak tam z widocznością dla kierowcy, ale pajac na to przejście to się mu na samą maskę wj🤬. Wygląda na wymuszenie odszkodowania wg mnie, albo po prostu brak rozumu u rowerzysty.

Jedno nie wyklucza drugiego.
Zgłoś
intermag 2025-04-23, 5:14
hejcior napisał/a:

Ziomek, rower w tym przypadku nie byl uprzywilejowany, kierowca auta byl wcześniej na pasach a rower go najechal. Co do przeprowadzania to masz absolutną racje jeśli nie ma drogi rowerowej.
Zgłoś
neon 2025-05-18, 13:11
Jaki stary, taki głupi.
Zgłoś