Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witajcie Sadole. Sadistica przeglądam od dawien dawna, ale dopiero od niedawna mam tutaj konto, a to mój pierwszy post. Miejcie łaskawość dla debiutanta.

Dwa lata temu, podczas wigilii mojemu dziadkowi zebrało się na wspomnienia i rozwiązał worek ze śmiesznymi historiami z jego życia. Oto dwie z nich:

1. Sąsiadką mojego dziadka (na wsi) w czasach jego dzieciństwa była pewna przygłuchawa staruszka. Pewnego razu, gdy był u niej w domu, ta siedząc przy stole w kuchni spoglądała przez okno na psa na podwórku i powiedziała co następuje:
- Dawniej to te psy przynajmniej szczekały, a teraz to tylko mordami machają.

2. Inny sąsiad dziadka, także z czasów jego dzieciństwa, posiadał duży ogród, a w nim rosły czereśnie. W ogrodzie mojego dziadka rosło tylko jedno drzewo czereśni, więc zważywszy na to, że dziadek miał sporo rodzeństwa, to owoce szybko się kończyły. Jak już się domyślacie, niedobory czereśni uzupełniali z zasobów sąsiada. No i mieli postawioną w kuchni na stole miskę z czereśniami sąsiada. Pech chciał, że bez zapowiedzi przyszedł do mojego pradziadka (Stefana) ów sąsiad. Usiadł w kuchni i zobaczył czereśnie. Wziął kilka i zaczął próbować (niestety nie opiszę wam jak śmiesznie wykręcał mordą próbując tych czereśni, ale uwierzcie, że dziadek pokazał to tak, że pół godziny się śmiałem - mniej więcej tak: ). Po spróbowaniu powiedział:
- Ty wiesz Stefek? Te Twoje czereśnie to nawet lepsze jak moje!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-18, 20:29 11
Ładnie opisane, bez błędów, fajnie się czyta. Browarek jak nic
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-18, 20:36 24
opowieści dziadka
Zgłoś
riczardson 2013-10-18, 20:45
Twój dziadek to prawdziwy sadol.
Zgłoś
mietek_zul 2013-10-19, 0:01 1
bo tak to k🤬a jest, cudze chwalicie a swego nie znacie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-19, 0:09
śmieszne ...
to to było za czasów twojego dziadka czyli przypuszczam przed okupacją tudzież w czasach okupacji
Zgłoś
1r0n 2013-10-19, 0:12
Mam nadzieję, że masz tego więcej. Wesoło się czyta.
Zgłoś
evilmatt 2013-10-19, 0:15
A Niemców albo Ruskich dziadek zabijał?

podpis użytkownika

Si vis pacem para bellum
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-19, 0:44
k🤬a, dwa lata przy wigilii siedzieliscie, ze dopiero wrzucasz?
Zgłoś
Bociek 2013-10-19, 1:00 1
NikoLative napisał/a:

Witajcie Sadole. Sadistica przeglądam od dawien dawna, ale dopiero od niedawna mam tutaj konto

pewnie ktoś po banie, albo to ja dizonaur sadistica jestem od 2008

podpis użytkownika

Good evening, idiot hookers.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-19, 1:57
To jest tak chu***e, że aż fajne . Piwko!
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-19, 8:05 6
Ostatnio pewna babcia mi opowiedziała też ciekawą historię a więc:

Owa babcia miała bardzo dobrą koleżankę którą odwiedzała w ją w domu (na wsi), przechodząc raz obok takiej opuszczonej stodoły na ich podwórku babka się zatrzymała i mówi do koleżanki
B:co tutaj tak śmierdzi
K:nie wiem, pewnie ktoś jakieś śmieci wyrzucił
B:chodz zobaczymy co to
K: daj spokój już późno

i poszły, 3 dni potem się okazało że to kuzyn tej koleżanki który zaginał 3 miesiące wcześniej, powiesił się w owej stodole, mijali go codziennie a on tam wisiał (po jakimś czasie pewnie już nie bo gnił cały).

Pewnie nie opisałem tego najlepiej, ale j🤬
Zgłoś
Konto usunięte 2013-10-19, 8:16 1
Mój dziadek opowiadał ,że jak był mały to jak poszedł na ryby to musiał się chować za drzewo, żeby założyć robaka na haczyk, bo brały z ręki.
Zgłoś
Dupa_Zza_Krzaka 2013-10-19, 20:21
Za machanie mordami piwo
Zgłoś