Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
smc 2025-07-06, 11:58 1
I kto to r🤬a?

Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-07-06, 12:08 9
Hitler na froncie w czasie 1-szej wojny stracił jedno jajo. Może drugie też ucierpiało i zwyczajnie nie chciało mu się r🤬ać.
Zgłoś
JoSeed 2025-07-06, 14:34 6
Taaaa...wyszedł na niezwykle inteligentnego.
Wiecznie naćpany lekoman, z Parkinsonem i paranoją... 💪
Zgłoś
elim 2025-07-06, 17:31 2
Toksyczna Ewka sprawiła że Adi robił nadgodziny coraz bardziej angażując się w robocie żeby tylko jej unikać.
Zgłoś
darek1234 2025-07-06, 18:38 2
JoSeed napisał/a:

Taaaa...wyszedł na niezwykle inteligentnego.
Wiecznie naćpany lekoman, z Parkinsonem i paranoją... 💪

Najgorsze, że porwał za sobą pół narodu, narodu gdzie królowali malarze, pisarze, muzycy, filozofowie... Fakt był też taki, że kuśka Adolfikowi nie stawała
Zgłoś
JoSeed 2025-07-06, 20:15 1
darek1234 napisał/a:

Najgorsze, że porwał za sobą pół narodu, narodu gdzie królowali malarze, pisarze, muzycy, filozofowie... Fakt był też taki, że kuśka Adolfikowi nie stawała

A drugie pół wyrżnął w pień - też pisarzy, artystów, poetów itd...
Dorobek i bezcenne dzieła ludzi światłych płonęły na stosach przy dzikich tańcach cywilizowanych, zdawałoby się, ludzi...
Zgłoś
Driver19cm 2025-07-06, 20:46
JoSeed napisał/a:

A drugie pół wyrżnął w pień - też pisarzy, artystów, poetów itd...
Dorobek i bezcenne dzieła ludzi światłych płonęły na stosach przy dzikich tańcach cywilizowanych, zdawałoby się, ludzi...

A dlaczego miało by tak nie być ? Czy przez to cywilizacja jest słabsza? Wojny były, są i będą. Cywilizacja idzie naprzód. Czy się to komuś podoba czy nie. Cywilizacja jest aktualnie na najwyższym poziomie. Nigdy człowiek nie byl tak zdolny, nigdy cywilizacja nie była rozwinieta tak jak dzisiaj. Edukacja, medycyna, szkolnictwo , na najwyższym poziomie

A co się do tego rozwoju przyczyniło? Wojny, ciągła konkurencja, walka

podpis użytkownika

Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Zgłoś
JoSeed 2025-07-06, 20:51 1
Driver19cm napisał/a:

A dlaczego miało by tak nie być ? Czy przez to cywilizacja jest słabsza? Wojny były, są i będą. Cywilizacja idzie naprzód. Czy się to komuś podoba czy nie. Cywilizacja jest aktualnie na najwyższym poziomie. Nigdy człowiek nie byl tak zdolny, nigdy cywilizacja nie była rozwinieta tak jak dzisiaj. Edukacja, medycyna, szkolnictwo , na najwyższym poziomie

No wybacz, Driverze, ale dla mnie nie do zaakceptowania są teorie nazistów.
Zgłoś
Driver19cm 2025-07-06, 20:57 2
JoSeed napisał/a:

No wybacz, Driverze, ale dla mnie nie do zaakceptowania są teorie nazistów.

Perełko, ja nie pod tym kątem. Oczywiście, że jeśli mi zadasz pytanie, trącące patosem, typu " Czy chciałbyś zabijać dzieci i starszych ludzi ?" To odpowiem Ci, że nie, nie chciałbym. Ale ja piszę o czymś innym. Wojny były, są i będę. To rozwija cywilizację i ludzkość, patrząc przez pryzmat całych wieków, dekad, setek lat

I taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie 😉

podpis użytkownika

Uwierzysz w Boga, jeśli pokażę Ci Diabła ?
Zgłoś
JoSeed 2025-07-06, 21:13
Driver19cm napisał/a:

Perełko, ja nie pod tym kątem. Oczywiście, że jeśli mi zadasz pytanie, trącące patosem, typu " Czy chciałbyś zabijać dzieci i starszych ludzi ?" To odpowiem Ci, że nie, nie chciałbym. Ale ja piszę o czymś innym. Wojny były, są i będę. To rozwija cywilizację i ludzkość, patrząc przez pryzmat całych wieków, dekad, setek lat
I taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie 😉

A to prawda. Tak samo z medycyną... najwspanialsze techniki, leki, osiągnięcia wymagaja brudu, łez i budzą kontrowersje.
Tylko potem nikt juz o tym nie myśli i nie pamięta.
Zgłoś
smc 2025-07-06, 21:35 2
JoSeed napisał/a:

A to prawda. Tak samo z medycyną... najwspanialsze techniki, leki, osiągnięcia wymagaja brudu, łez i budzą kontrowersje.
Tylko potem nikt juz o tym nie myśli i nie pamięta.

To tak jak w budownictwie.
Zgłoś
Antoni79 2025-07-06, 21:52 1
Tamte czasy miały takich bohaterów. U ruskich był Lenin, Stalin, u Niemców Adolf, u nas Józef, któremu niczego też nie można ująć. Miał w swoim życiorysie dużo mrocznych zakrętów, też mu dużo jeńców gdzieś zniknęło, pomarło, śmiertelność wśród opozycji też była wysoka. Miał pecha, że stał na czele słabego państwa, które nie bardzo miało się z czego podnieść, a dokonał cudu. Kto wie, czy gdyby Adolf urodził się w Polsce, a Józef w Niemczech to przypadkiem razem z Józefem ze wschodu nie przegraliby wojny z naszym Józefem urodzonym na zachodzie?
Zgłoś
Syn_Milionera 2025-07-06, 23:00 1
Driver19cm napisał/a:

Poświęć się dla dobra rozwoju cywilizacyjnego - idź na front na Ukrainę, gdzie skończysz na wpół rozerwany przez dron na środku pola, kiszki wraz z gównem cię zaleją, ale jakimś cudem przeżyjesz, i będziesz konał w męczarniach przez kilka godzin.

Się znalazł teoretyk ewolucjonista p🤬lony.

Wojny są tylko dla zagarnięcia coraz to większych majątków. A przynajmniej tak było podczas I i II wojny światowej kiedy rody bankierskie dorobiły się ogromnych majątków, i właściwie sponsorowały te wojny i Hitlera. Ty jesteś tylko bydłem armatnim.
Zgłoś
mariuszkowalski 2025-07-06, 23:06
czy ktos wierzy w te bajki ze on tam byl .
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie