Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:28
Siriuz 2023-07-10, 22:04 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ghola 2023-07-10, 22:26 2
Heliar napisał/a:

,
Dlaczego zakładasz, że tam nie ma znaku D6, stoi kilka słupków i akurat ni widać co na nich jest.
Edit: Poszperałem i .. temat z zeszłego roku tu taki piękny artykuł
a tu focia krzyżówki, jest znak ? Jest.

Znak jest dla kierowców jadących jezdnią - z prawej strony i powtórzony z lewej gdyż są dwa pasy ruchu.
Znak o przejściu dla pieszych dla ścieżki rowerowej powinien być umieszczony po jej prawej stronie.
Zgłoś
EinsZweiPolizei 2023-07-10, 22:58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
spajdero 2023-07-10, 23:48
bercisko napisał/a:

Spotkanie dwóch poj***nych ras: halujp*zdy i Karen po czterdziestce. Pierwszy za głupi na myslenie i na bank słuchawki na uszach, druga zjadła wszystkie rozumy, ma zawsze rację i chce się widzieć z kierownikiem

Toś mi humor poprawił na koniec dnia
Zgłoś
Sonal 2023-07-11, 0:02
Chrustek napisał/a:

Nowe definicje w ustawie z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym, które weszły w życie z dniem 21 września 2022 r.:
Przejście sugerowane – nieoznakowane, dostosowane technicznie miejsce umożliwiające przekraczanie jezdni, drogi dla rowerów lub torowiska przez pieszych, niebędące przejściem dla pieszych.
Przejście dla pieszych – powierzchnia jezdni, drogi dla rowerów lub torowiska, przeznaczona do przekraczania tych części drogi przez pieszych, oznaczona odpowiednimi znakami drogowymi.
Masz baranie. Powoli zaczynają usuwać przejścia sugerowane z dróg rowerowych, ale kto ma głupio wejść pod koła, ten i tak wejdzie.

Ale na nagraniu masz OZNAKOWANE znakiem P-10. Jesteś totalnym gamoniem do nawet nie rozumiesz tekstu, który wklejasz.
Zgłoś
SSS2SSS 2023-07-11, 3:33
Zgłoś
matej47 2023-07-11, 3:35
MalcolmX napisał/a:

Zgodnie z najnowszymi przepisam

W takim razie niech mnie informują o wszelkich zmianach w prawie ruchu drogowego bo do mnie oficjalnie nie doszła informacja o zmianie prawa. Nie wiem jak oni mieliby to robić, korespondencyjnie, kontrolnie, podczas przeglądu czy przy nabliższym zatrzymaniu ale jedno wiem na pewno.. Nie jestem w stanie analizować każdej nowej zmiany wprowadzanej do dziennika ustaw ponieważ mój ograniczony czas mi na to nie pozwala i nie pozwalałby gdyby był nieograniczony z resztą i tak bym nic z tego nie zrozumiał pomimo że jedyne co mi dolega to dyslekcja.
Zgłoś
Makulata 2023-07-11, 3:43
Zgłoś
Juzwa 2023-07-11, 7:19 1
Zgłoś
Petebb 2023-07-11, 9:03
mp0011 napisał/a:

Zgodnie z przepisami - nie do PASÓW ale do PRZEJŚCIA DLA PIESZYCH.
90% "pasów" na drogach rowerowych NIE POSIADA znaków pionowych, są więc co najwyżej przejściami sugerowanymi, na których pieszy pierwszeństwa nie posiada.

dokladnie, przejscie maja jak tylko sa znaki, pasami sie moga podetrzec
Zgłoś
NickoPonadPrawem 2023-07-11, 12:47 1
W sumie to ona miała pierwszeństwo. Była na przejściu dla pieszych a przepisy dotyczą każdego tak samo czy na jezdni czy na ścieżce rowerowej.
Zgłoś
Siriuz 2023-07-11, 15:30
Zgłoś
SSS2SSS 2023-07-11, 15:55 2
Zgłoś
NosaczPL 2023-07-11, 17:02
Zgłoś
mp0011 2023-07-11, 22:09 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem