Pochodzący z Wielkiej Brytanii rzemieślnik zaczął zajmować się taksydermią (sztuka preparacji martwych zwierząt) ok. 14 lat temu, zaraz po przeprowadzce do Nowej Zelandii. Na początku jego prace były dość szablonowe. Dwa lata temu artysta postanowił jednak pójść w nieco innym, bardziej mrocznym kierunku. Teraz skupia się na konkretyzowaniu swoich szalonych wizji poprzez modyfikację szczątków zwierzęcych i łączeniu ich z różnymi innymi rekwizytami.W trakcie jednego z wywiadów Lancaster odniósł się do wypowiedzi wszystkich osób, którzy krytycznie oceniają jego prace, nazywając ich autora nawet barbarzyńcą. Brytyjczyk powiedział, że nigdy celowo nie zabił żywego stworzenia, by potem wykorzystać jego zwłoki do swoich celów. Twierdzi, że wszystkie martwe zwierzęta wykorzystane przez niego do tworzenia eksponatów, zostały znalezione przez niego przy szosach.„Widząc wiele martwych zwierząt na skrajach dróg, pomyślałem, że byłby to wstyd, gdyby się zmarnowały” – powiedział Lancaster. „Teraz zwykle zjeżdżam samochodem na pobocze drogi, żeby je zabrać. Sam nigdy nie skrzywdziłbym żadnych zwierząt”.Na ekspozycji można było zobaczyć m.in. oposa z głową lalki, lakę z głową królika, zajęczą kaczkę i zwierzaki stylizowane na demony
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kaef
2012-11-12, 20:08
Hehe, rybę też przy drodze znalazł
Ha! To te głupie zwierzaki co je wypchany gość spreparował.
najlepszy diaboł ze skrzydlami,czy tam anioł z rogami
Konto usunięte
2012-11-12, 20:54
Moją ulubioną hybrydą i tak zawsze będzie
Ruan. Ptak z głową 6 miesięcznego płodu.
Konto usunięte
2012-11-12, 20:58
Baba z k🤬sem to jest dopiero pomyłka gatunkowa!
Konto usunięte
2012-11-12, 23:24
To jest lepsze
i co tyle ? bez "reszty w komentarzach" ?
Konto usunięte
2012-11-13, 13:09
Konto usunięte
2012-11-13, 13:43
pierwsze zdjęcia jakoś mi się tak skojarzyło
Konto usunięte
2012-11-13, 14:56
Super. Szkoda, że tak mało wrzuciłeś.
Konto usunięte
2012-11-13, 20:41
Ten ostatni wygląda zupełnie jak:
Zajebiste. Lubię tak pop🤬lonych ludzi.