📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:15
🔥
Szybka karma na śląsku
- teraz popularne

Ta inicjatywa uderza w interes państwa. Pomysłodawcę może dopaść masowy samobójca.
Taki pomysl nie wypali, urzedas woli postawic fotoradar zeby mogl zarobic na nowa haupe albo nowe bmw

Podobny motyw jest w Portugalii. Są dwie czujki, które mierzą czas jak szybko samochód dany odcinek drogi. Jeżeli za szybko, to za drugą czujką zapala się czerwone światło. Najlepsze jest to, że ten system jest stosowany na zwykłych drogach międzymiastowych, po prawej i po lewej szczere pole, zero niebezpieczeństw. Nie wiem jak długo ten system u nich działa i jak wysoki jest mandat za przejechanie na czerwonym, ale miejscowi się stosują, a ich miny kiedy muszą przez turystę zatrzymać się na światłach są bezcenne

osobiście miałem z tym do czynienia i bardzo dobra sprawa dla mnie i wcale nie zmusza do nagłego hamowania jak się jedzie 50k/h, po 2 ja nigdy nie hamuję gw🤬townie przed światłami jak widzę czerwone (zawsze na luzie ze 100 metrów dojeżdżam sobie, a i dodałbym fotokomórkę dla ludzi przejeżdżających na czerwonym dla aparaciku (tak zdarzają się tacy), i 100% bardziej wolę to jak fotoradar.

Pomysł na pewno lepszy od fotoradaru, który i tak pozwala na przejechanie odcinka z dużo większą prędkością od dozwolonej. Tutaj mamy światło, które wymusza na kierowcy zatrzymanie się, albo chociaż zmniejszenie prędkości. Pierwsza klasa.

hehe ale tym nie da się załatać dziury budżetowej to nie przejdzie

u nas jest stosowany od dłuższego czasu i powiem szczerze działa dużo bardziej niż fotoradar, szczególnie dla osób które tam mieszkają wiedzą że muszę zwolnić bo jak nie to będzie czerwone:) sposób na poprawę bezpieczeństwa a nie napchanie portfeli urzendasom
Jest to najgorsze rozwiązanie jakie może być. Zwiększa ilość wypadków i potrąceń... Dlaczego?
Miejscowi czy inni uczestnicy ruchu wiedząc już o tych światłach, często się już nie zatrzymują, czasami bywa tak, że pieszy naprawdę tam stoi i będzie przechodził, a taki ktoś się nie zatrzyma.
Przykładowo kierowca dużego zestawu (TIR'a) który po takim wyhamowaniu do niemalże zera musi się od nowa rozpędzać, a jak wiadomo taką załadowaną masę ciężko nieraz ruszyć.
Miejscowi czy inni uczestnicy ruchu wiedząc już o tych światłach, często się już nie zatrzymują, czasami bywa tak, że pieszy naprawdę tam stoi i będzie przechodził, a taki ktoś się nie zatrzyma.
Przykładowo kierowca dużego zestawu (TIR'a) który po takim wyhamowaniu do niemalże zera musi się od nowa rozpędzać, a jak wiadomo taką załadowaną masę ciężko nieraz ruszyć.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie