lanos prawie kota przejechał, światło zielone, system do bani
taaa żółte światło, to wszyscy w p🤬dę dają i gazują
podpis użytkownika
You're Never Fully Dressed Without a Smile

P🤬licie smęty. Dobra inicjatywa. Z pewnością lepsza od płacenia hajsu za przekroczenie 10km/h więcej. A i ulica bezpieczniejsza.

są minusy i są plusy
-Zmusza do nagłego hamowania, w tył ktoś się może wpieprzyć.
-Są piraci drogowi co przejadą i tak na czerwonym
-Czujki są za blisko skrzyżowania
-Wytracają prędkość
-Zmusza do nagłego hamowania, w tył ktoś się może wpieprzyć.
-Są piraci drogowi co przejadą i tak na czerwonym
-Czujki są za blisko skrzyżowania
-Wytracają prędkość

Fajne - przez pierwsze 5 dni. Potem ludzie się nauczą że ten system ma na celu tylko ich "spowolnić" żeby dostosowali się do obowiązującej prędkości, innymi słowy - będą go mieli w dupie, niestety...
Mieszkam w Rybniku, takie światła są u nas stosowane i spisują się bardzo dobrze.
Światła tak naprawdę dają odpowiedni czas do wyhamowania nawet, gdy jedziemy powyżej 100 km/h(sprawdzałem przy 130 z ABS, na odcinku 100m zmieniło mi się na czerwone). Zdecydowanie częściej powinny pojawiać się na drogach zamiast fotoradarów.
Światła tak naprawdę dają odpowiedni czas do wyhamowania nawet, gdy jedziemy powyżej 100 km/h(sprawdzałem przy 130 z ABS, na odcinku 100m zmieniło mi się na czerwone). Zdecydowanie częściej powinny pojawiać się na drogach zamiast fotoradarów.

W pobliskiej mieścinie takie mieli już 10 lat temu, ale parę lat temu je zdemontowali bo się większość wyuczyła patentu i każdy tam cisnął na czerwonym, a przy światłach było przejście i robiło się to niebezpieczne.. więc zamiast tego postawili dwa fotoradary.
[quote=Kaptan Cena]W pobliskiej mieścinie takie mieli już 10 lat temu, ale parę lat temu je zdemontowali bo się większość wyuczyła patentu i każdy tam cisnął na czerwonym, a przy światłach było przejście i robiło się to niebezpieczne.. więc zamiast tego postawili dwa fotoradary.
Mogliby to przecież zrobić, że jak ktoś przejdzie na czerwonym to cyk zdjęcie i wtedy mandat.
Mogliby to przecież zrobić, że jak ktoś przejdzie na czerwonym to cyk zdjęcie i wtedy mandat.
Te światła znajdują się w Chociwlu w Zachodniopom. na głównej drodze.

Odruchowo za 1 , 2 , 3 razem zadziała ale potem to wszyscy będą mieli wyj🤬e na to.
Światła z fotoradarem, jak ktoś śmignie na czerwonym powinna fotka lecieć. I mamy podwójny efekt.
Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.
podpis użytkownika
Oto jest koniec końców świata, który znamy!Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.