👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
15 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Ja tylko się zastanawiam, czemu tak walczycie z katolicyzmem? Sam jestem ateistą, ale do katolików nic nie mam, bo nikomu krzywdy nie robią (nie tak jak,np. muzułmanie), ale chyba odkąd Paligówno zabrało się za politykę to w dupach niektórym się poprzewracało.
Chcialbym tylko napisac, ze dziecko oddane do okna zycia nie ma praktycznie szans na adopcje, bo nie ma ustalonych rodzicow.
Wszyscy krzyczacy ze dziecko z gwaltu powinno sie donosic zmieniliby zdanie, gdyby to ich zona zostala zgwalcona i musieliby wychowywac dziecko poczete w ten sposob. Nie jestem za aborcja w przypadku glupich nastolatek, ktore mialy kaprys i najpierw zaszly w ciaze, a pozniej ja usuwaja, bo tak, ale jezeli mowimy o nieuleczalnych chorobach czy przypadkach zagrazajacych zyciu matki, to jestem w stanie to zaakceptowac.
Wszyscy krzyczacy ze dziecko z gwaltu powinno sie donosic zmieniliby zdanie, gdyby to ich zona zostala zgwalcona i musieliby wychowywac dziecko poczete w ten sposob. Nie jestem za aborcja w przypadku glupich nastolatek, ktore mialy kaprys i najpierw zaszly w ciaze, a pozniej ja usuwaja, bo tak, ale jezeli mowimy o nieuleczalnych chorobach czy przypadkach zagrazajacych zyciu matki, to jestem w stanie to zaakceptowac.

Umówmy się, z tego co ja zaobserwowałem z polityki to nowoczesność = aborcja, gejostwo, transseksualizm

nots napisał/a:
Chcialbym tylko napisac, ze dziecko oddane do okna zycia nie ma praktycznie szans na adopcje, bo nie ma ustalonych rodzicow.
Ze strony prawo.rp.pl
" W wypadku adopcji dzieci z okna życia procedura jest taka sama, jak w razie porzucenia w szpitalu, gdy matka wyrazi zgodę na tzw. adopcję blankietową, bez wskazywania osoby przysposabiającej. Chętnych rodzin jest dużo, ale dzieci wyraźnie coraz mniej – mówi Krystyna Sergiej, sędzia wizytator Sądu Okręgowego w Lublinie.
Procedura wygląda tak: dziecko jest najpierw w szpitalu (trwa to do dwóch tygodni), następnie sąd przekazuje je rodzinie zastępczej, czyli zawodowo zajmującej się opieką nad dziećmi, a jednocześnie informuje Ośrodek Adopcyjno-Opiekuńczy, który prowadzi listy rodzin oczekujących na dzieci do adopcji. Nieraz malec wprost trafia do takiej rodziny do tzw. preadopcji."
nots napisał/a:
Wszyscy krzyczacy ze dziecko z gwaltu powinno sie donosic zmieniliby zdanie, gdyby to ich zona zostala zgwalcona i musieliby wychowywac dziecko poczete w ten sposob.
Musi to na rusi, nikt nikogo nie zmusza do wychowywania dziecka.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie