Wojsko zablokowało mównicę harcerzowi
podpis użytkownika
"Nie pójdę do piachu, gdy ktoś mi powie: czas umierać, brachu. Nie dam się uśpić śmierci słowom, pójdę do grobu z podniesioną głową"
Jaki incydent?
Nikt się nie wysadził, nie przejechał nikogo ciężarówką ani nie gw🤬cił kobiet drąc ryja allahu akbar... to nie incydent tylko wpadka... Naucz się poprawnej politycznie terminologii!
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
sqnk
2017-09-01, 19:40
jak to jaki jak zwykle robia co chca .. hacerz sie przygotowal pewnie ale oni musza pokazac swoje swinie
EvilDog napisał/a:
Ale że co ?
Chciała zabłysnąć przed kamerą.
Uroczystość zgodnie z ceremoniałem wojskowym. Co mówią o tym przepisy MON? "Ceremoniał Wojskowy stanowi o tym, kto odczytuje apel pamięci
Jak ustaliła PAP, w Dzienniku Urzędowym MON 3 października 2014 r. opublikowano podpisaną przez ówczesnego szefa resortu obrony Tomasza Siemoniaka decyzję dotyczącą wprowadzenia "Ceremoniału Wojskowego Sił Zbrojnych RP". Zgodnie z tym ceremoniałem - stanowiącym załącznik do decyzji ministra - "apel przeprowadza się w miejscach związanych z dziejami narodu polskiego, na cmentarzach wojennych, przy pomnikach i tablicach pamiątkowych upamiętniających poległych żołnierzy polskich oraz chwałę oręża polskiego".
"Tekst apelu odczytuje się powoli i wyraźnie" - zaznaczono. W przypisie do tego zdania sprecyzowano, że "jeżeli w uroczystości bierze udział wojskowa asysta honorowa, tekst apelu powinien być odczytywany przez oficera z jednostki wojskowej wystawiającej asystę". "Podczas uroczystości organizowanych przez komendantów szkół podoficerskich tekst apelu może być odczytany przez podoficera" - dodano."
Więc się do chooja pytam: co do licha robił tam ten obdartus w zielonym worku?
B................k
2017-09-01, 20:22
@wzl_1946 Piwko.
Śmierdzi ten materiał. Że akurat nagrywano zielonego HARPcerzyka.
Już tłumaczę,
ten w zielonym to harcerz, który miał przeczytać jakiś tekst od kombatantów(i ile pamiętam). Jako, że miał mieć niepoprawnopolityczną wersję, nie wygłosił.
Harcerzykowi pewnie Macierewicz coś napisał na kartce i On miał to wygłosić !
" Nie bój się cieni one świadczą o tym ,że gdzieś znajduje się światlo" Oscar Wilde
Ziomek goryl go zasłonił zeby na zdjeciach nie było Harcerza widać. proste
na jego miejscu jebnol bym ta teczka i wyszedl bym
G................2
2017-09-01, 22:06
Odczytywany "apel smoleński" podczas uroczystości upamiętniających wybuch II Wojny Światowej jest jawnym pluciem w twarz ofiarom tejże wojny. Nie po to mój dziadek zginął służąc pod gen. Maczkiem, żeby teraz na takich uroczystościach wspominać prezydenta kartofla... Poza tym, k🤬a mać, w ogóle nie mówi się o Zbrodni Katyńskiej, co roku jest szum o smoleńsku. C🤬j w dupę tej katastrofie.
R.................
2017-09-01, 22:56
I? Bo ja nie wiem o co chodzi? W kraju jest bezrobocie, na emerytury nie ma, PiS rozp🤬ala sądy, opozycja chce sprzedać kraj UE, na zachodzie codziennie ma miejsce jakiś zamach, a ludzie jarają się jakimś gównianym tematem który nie ma wpływu na ich życie.