podpis użytkownika
ORE,ORE,SZABADABA AMORE HEJ AMORE SZABADADABADA O MURIATY,O SZOGRIATY HAJDA TROJKA NA MIENIApodpis użytkownika
ORE,ORE,SZABADABA AMORE HEJ AMORE SZABADADABADA O MURIATY,O SZOGRIATY HAJDA TROJKA NA MIENIATak, do kali, shiwy czy innego słonia z ogonem bobra, czy co oni tam mają.
Jak go ochlapała stal rozgrzana do 1500C, to każda kropelka która wpadła w ciało, zatrzymała się na kościach.
Jakby był ubrany, tak jak hutnik w cywilizowanym kraju, czyli przy takiej pracy odzież hutnicza, srebrna izolowane, rękawice, na głowę kaptur z maską i do tego pół metra krawędzi zachodzącej na tors i ramiona, to wtedy pewnie by mu się faktycznie niewiele stało, może jakieś oparzenia. A tak, to trup. Ale u nich za taki ubiór to jest tak z 20 pracowników.
Sory kolego ale bez przesady. Jestem pewien ze skonczylo sie na oparzeniach
Rozumiem Twoje obawy i podejście, natomiast nie rozumiem takich komentarzy. (...) a ten komentarz pisał byś patykiem na piasku czy tam glinianej tabliczce. (...)
Ja nie rozumiem np tego, jak można tego nie rozumieć (...)
Nie rozumiem ludzi wykonujących tak niebezpieczną prace jak np w hucie, ja bym za żadne pieniądze się jej nie podjął bo życie i zdrowie jest najważniejsze a dla nich zginać za grosze to jak splunać ;/
najczęsciej takie pirdolety wypowiadają ludzie siędzący w biurze, których praca w sumie jest do niczego nie potrzebna, ale firma chce wyglądać poważnie więc ma dużo bezużytecznych ludzi o amerykańskich tytułach zawodu, którzy nie generują żadnego zysku, ale za to dostają premie za zysk wypracowany przez fizoli xD
Rozumiem Twoje obawy i podejście, natomiast nie rozumiem takich komentarzy. Gdyby nie ludzie pracujący w hutach czy kopalniach różnych rud metali, to najprawdopodobniej siedziałbyś teraz w chatce ze słomy i gówna, a ten komentarz pisał byś patykiem na piasku czy tam glinianej tabliczce. Wszelkie technologie wymagają całych łańcuchów produkcyjnych, od murzyna w Afryce wydobywającego rudę kobaltu, przez fizyków pracujących przy reaktorach, by uzyskać izotop, po chińczyka składającego aparat do radioterapii nowotworów.
Ja nie rozumiem np tego, jak można tego nie rozumieć i że są i będą tacy ludzie, bo będą potrzebni. Zawsze byli potrzebni, często jako niewolnicy, dziś niewiele się zmieniło, prócz nazewnictwa.
ograniczona wyobraźnia to jeszcze nic złego, dopóki jesteś świadomy że masz taki problem.
nie znam się, więc tym chętniej wytłumaczę:
zadaniem gościa było, aby skorupa stygnącej stali zbytnio nie zeskorupiała i gość ewidentnie zawalił swoje zadanie i próbował nadrobić kreatywnością.
Też tak mówiłem. Popracowało się za c🤬j nie pieniądze, będzie w oczy zajrzało to filozofię zmieniłem.
Teraz jest kasa lecz śmierci w oczy zaglądam. I tak jest lepiej bo w miarę mogę żyć a nie wegetować.
Biedzie w oczy zajrzało *
Jeśli nie jesteś totalnym idotą i stosujesz się do zasad bezpieczeństwa to ryzyko jest zminimalizowane, a umówmy się jest spora rzesza mężczyzn która nie jest zbyt inteligentna. Dla nich taka praca może być jedynym sposobem na zarabianie godnych pieniędzy, do tego w takich krajach jak np: Indie, mogą zwyczajnie nie mieć wyboru. A zginąć można w każdej chwili, np: przechodząc wgapiony w telefon przez pasy. Cytując klasyka "nachlasz się, naćpasz, a wypadek i tak się zdarzy".
On ma wybór. Zdechnąć z głodu albo iść do tej roboty. Czego w moim zdaniu nie rozumiesz wypieszczony cipciusiu? Gówno wiesz o życiu i w głowie masz gówno. Przyjdzie niedługo głód to zobaczysz co to życie i codzienna walka o przetrwanie. Już niedługo. Na pewno tego doświadczysz.
Jemu chyba chodziło, że ci, na których grzbiecie ten cały bajzel jedzie - gówno z tego mają. Popatrz na Ukrainę - biedacy gina, by bogacze mogli dupczyć ich żony w Niemczech czy na Malediwach.
K🤬a przwciez to jest gównostan. U nas ludzie sie nauczyli co wolno, a czego nie. Tam nawet żadnej odzieży ochronnej nie mają. J🤬a manufaktura jak u nas sto lat temu.
Kurde nie myślałem że mój komentarz zaboli tak wiele osób ... Śmieszą mnie argumenty o pchaniu cywilizacji dalej. Każdy rodzi się sam i umiera sam.
Wasz przykład dobrze pokazuje że ludzie to debile i zasługują na swój c🤬jowy los.
.
Kurde nie myślałem że mój komentarz zaboli tak wiele osób i będzie do niego tak wiele odpowiedzi.
Nie ma znaczenia czy jego praca ma znaczenie czy nie, czy coś produkuje dla społeczeństwa. Śmieszą mnie argumenty o pchaniu cywilizacji dalej. Każdy rodzi się sam i umiera sam. Nikt nie jest wyjątkowy i niezastąpiony. Wmówiono wam że należy działać jako grupa a w gruncie rzeczy każdy jest egoistą. Niestety propaganda walczy z tym bardzo skutecznie i stawianie granic czy dbanie o siebie jest odbierane jako samolubstwo itp.
Nie za bardzo rozumiem jak PROLE mogą bronić czegoś takiego? I te komentarze Argumentum ad personam widzę że zabolało bo niektórzy z was są takimi samymi niewolnikami jak ten hindus. Syndrom sztokholmski tak mocno. To wszystko to winna uległości, spolegliwości, posłuszeństwa.
Wasz przykład dobrze pokazuje że ludzie to debile i zasługują na swój c🤬jowy los. To tak jak w czasie 2 wojny światowej garstka niemców trzymała za ryj cały naród, w obozie koncentracyjnym jeden kapo panował nad całym komandem i mimo że więźniów było X razy więcej to nikt nawet nie pomyślał że maja przewagę i mogą odmienić swój los buntując się. To samo jest w szkole gdy jeden łobuz terroryzuje cała klasę a reszta siedzi cicho i boi się odezwać. Tak przyzwyczailiście się do swojej c🤬jni że to dla was coś normalnego pożądanego, słynne c🤬jowo ale stabilnie.
Jego życie jego sprawa jeżeli uznał że to najlepszy sposób na zapewnienie sobie godnego życia to jego problem. Mam nadzieje że nie spłodził kolejnych niewolników o podobnym IQ zanim zginał. Szef napewno się bardzo zmartwi i już ma pewnie kolejnego frajera na jego miejsce który też pewnie marnie skończy. No ale lepiej pogodzić się ze swoim c🤬jowym losem niż próbować coś zmienić.
Bogaci się bawią i śmieją z biedoty a ona posłusznie wykonuje ich rozkazy z uśmiechem na ustach. Kto nie jest taki sam odrazu staje się dla proli wrogiem. Nawet się nad tym nie zastanawiają że można inaczej. Nie wiedzą że mogą w każdej chwili odmienić swój los. „czemuś biedny? boś głupi. czemuś głupi? boś biedny”.
PAUZA
Dokładnie o to chodzi. Jeden który zrozumiał mój przekaz. I co z tego że się poświęcają? Co z tego maja? Ja tam szanuje swoje życie i zdrowie i żadna praca nie jest warta ich utraty. To tylko praca nie ta to inna, już lepiej siedzieć w pierdlu niż ocierać się o śmierć.
Dokładnie, świetnie obrazuje to poniższa scena.
podpis użytkownika
Krok w tył daje szerszą perspektywę