Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Kali111 2024-12-22, 16:11
kulawiec napisał/a:

Tak, do kali, shiwy czy innego słonia z ogonem bobra, czy co oni tam mają.
Jak go ochlapała stal rozgrzana do 1500C, to każda kropelka która wpadła w ciało, zatrzymała się na kościach.
Jakby był ubrany, tak jak hutnik w cywilizowanym kraju, czyli przy takiej pracy odzież hutnicza, srebrna izolowane, rękawice, na głowę kaptur z maską i do tego pół metra krawędzi zachodzącej na tors i ramiona, to wtedy pewnie by mu się faktycznie niewiele stało, może jakieś oparzenia. A tak, to trup. Ale u nich za taki ubiór to jest tak z 20 pracowników.

Sory kolego ale bez przesady. Jestem pewien ze skonczylo sie na oparzeniach
Zgłoś
kulawiec 2024-12-22, 16:37
Kali111 napisał/a:

Sory kolego ale bez przesady. Jestem pewien ze skonczylo sie na oparzeniach

Oberwałeś kiedyś zwykłym tłuszczem z patelni albo frytek? Ok 200-240 C. To to było kilka wiader takiego czegoś, tylko masa kilka razy większa i temperatura 8 razy wyższa.

Spawałeś kiedyś? Albo topiłeś np. złoto lub aluminium? Polecam kilka kropel wylać na dłoń, to pogadamy.
Zgłoś
b................m 2024-12-22, 19:13
WKND napisał/a:

Rozumiem Twoje obawy i podejście, natomiast nie rozumiem takich komentarzy. (...) a ten komentarz pisał byś patykiem na piasku czy tam glinianej tabliczce. (...)
Ja nie rozumiem np tego, jak można tego nie rozumieć (...)

A ja tam się cieszę z tego, że jest tu na sadolu całe mnóstwo mądrali z dwucyfrowym IQ. Dzięki nim komentarze bywają często ciekawsze niż komentowane treści. Takich ludzi też potrzeba 🫠
Zgłoś
Sławomir1313 2024-12-23, 9:58
Pedalski_Wlamywacz_2 napisał/a:

Nie rozumiem ludzi wykonujących tak niebezpieczną prace jak np w hucie, ja bym za żadne pieniądze się jej nie podjął bo życie i zdrowie jest najważniejsze a dla nich zginać za grosze to jak splunać ;/

najczęsciej takie pirdolety wypowiadają ludzie siędzący w biurze, których praca w sumie jest do niczego nie potrzebna, ale firma chce wyglądać poważnie więc ma dużo bezużytecznych ludzi o amerykańskich tytułach zawodu, którzy nie generują żadnego zysku, ale za to dostają premie za zysk wypracowany przez fizoli xD
Zgłoś
xCzikit 2024-12-23, 13:27
Wypalił sie zawodowo
Zgłoś
Pedalski_Wlamywacz_2 2024-12-24, 0:41
Sławomir1313 napisał/a:

najczęsciej takie pirdolety wypowiadają ludzie siędzący w biurze, których praca w sumie jest do niczego nie potrzebna, ale firma chce wyglądać poważnie więc ma dużo bezużytecznych ludzi o amerykańskich tytułach zawodu, którzy nie generują żadnego zysku, ale za to dostają premie za zysk wypracowany przez fizoli xD

WKND napisał/a:

Rozumiem Twoje obawy i podejście, natomiast nie rozumiem takich komentarzy. Gdyby nie ludzie pracujący w hutach czy kopalniach różnych rud metali, to najprawdopodobniej siedziałbyś teraz w chatce ze słomy i gówna, a ten komentarz pisał byś patykiem na piasku czy tam glinianej tabliczce. Wszelkie technologie wymagają całych łańcuchów produkcyjnych, od murzyna w Afryce wydobywającego rudę kobaltu, przez fizyków pracujących przy reaktorach, by uzyskać izotop, po chińczyka składającego aparat do radioterapii nowotworów.
Ja nie rozumiem np tego, jak można tego nie rozumieć i że są i będą tacy ludzie, bo będą potrzebni. Zawsze byli potrzebni, często jako niewolnicy, dziś niewiele się zmieniło, prócz nazewnictwa.

213213 napisał/a:

ograniczona wyobraźnia to jeszcze nic złego, dopóki jesteś świadomy że masz taki problem.
nie znam się, więc tym chętniej wytłumaczę:
zadaniem gościa było, aby skorupa stygnącej stali zbytnio nie zeskorupiała i gość ewidentnie zawalił swoje zadanie i próbował nadrobić kreatywnością.

PabloSkills napisał/a:

Też tak mówiłem. Popracowało się za c🤬j nie pieniądze, będzie w oczy zajrzało to filozofię zmieniłem.
Teraz jest kasa lecz śmierci w oczy zaglądam. I tak jest lepiej bo w miarę mogę żyć a nie wegetować.
Biedzie w oczy zajrzało *

wilkoala napisał/a:

Jeśli nie jesteś totalnym idotą i stosujesz się do zasad bezpieczeństwa to ryzyko jest zminimalizowane, a umówmy się jest spora rzesza mężczyzn która nie jest zbyt inteligentna. Dla nich taka praca może być jedynym sposobem na zarabianie godnych pieniędzy, do tego w takich krajach jak np: Indie, mogą zwyczajnie nie mieć wyboru. A zginąć można w każdej chwili, np: przechodząc wgapiony w telefon przez pasy. Cytując klasyka "nachlasz się, naćpasz, a wypadek i tak się zdarzy".

kamilja napisał/a:

On ma wybór. Zdechnąć z głodu albo iść do tej roboty. Czego w moim zdaniu nie rozumiesz wypieszczony cipciusiu? Gówno wiesz o życiu i w głowie masz gówno. Przyjdzie niedługo głód to zobaczysz co to życie i codzienna walka o przetrwanie. Już niedługo. Na pewno tego doświadczysz.

Kurde nie myślałem że mój komentarz zaboli tak wiele osób i będzie do niego tak wiele odpowiedzi.

Nie ma znaczenia czy jego praca ma znaczenie czy nie, czy coś produkuje dla społeczeństwa. Śmieszą mnie argumenty o pchaniu cywilizacji dalej. Każdy rodzi się sam i umiera sam. Nikt nie jest wyjątkowy i niezastąpiony. Wmówiono wam że należy działać jako grupa a w gruncie rzeczy każdy jest egoistą. Niestety propaganda walczy z tym bardzo skutecznie i stawianie granic czy dbanie o siebie jest odbierane jako samolubstwo itp.

Nie za bardzo rozumiem jak PROLE mogą bronić czegoś takiego? I te komentarze Argumentum ad personam widzę że zabolało bo niektórzy z was są takimi samymi niewolnikami jak ten hindus. Syndrom sztokholmski tak mocno. To wszystko to winna uległości, spolegliwości, posłuszeństwa.

Wasz przykład dobrze pokazuje że ludzie to debile i zasługują na swój c🤬jowy los. To tak jak w czasie 2 wojny światowej garstka niemców trzymała za ryj cały naród, w obozie koncentracyjnym jeden kapo panował nad całym komandem i mimo że więźniów było X razy więcej to nikt nawet nie pomyślał że maja przewagę i mogą odmienić swój los buntując się. To samo jest w szkole gdy jeden łobuz terroryzuje cała klasę a reszta siedzi cicho i boi się odezwać. Tak przyzwyczailiście się do swojej c🤬jni że to dla was coś normalnego pożądanego, słynne c🤬jowo ale stabilnie.

Jego życie jego sprawa jeżeli uznał że to najlepszy sposób na zapewnienie sobie godnego życia to jego problem. Mam nadzieje że nie spłodził kolejnych niewolników o podobnym IQ zanim zginał. Szef napewno się bardzo zmartwi i już ma pewnie kolejnego frajera na jego miejsce który też pewnie marnie skończy. No ale lepiej pogodzić się ze swoim c🤬jowym losem niż próbować coś zmienić.

Bogaci się bawią i śmieją z biedoty a ona posłusznie wykonuje ich rozkazy z uśmiechem na ustach. Kto nie jest taki sam odrazu staje się dla proli wrogiem. Nawet się nad tym nie zastanawiają że można inaczej. Nie wiedzą że mogą w każdej chwili odmienić swój los. „czemuś biedny? boś głupi. czemuś głupi? boś biedny”.

PAUZA

zn506 napisał/a:

Jemu chyba chodziło, że ci, na których grzbiecie ten cały bajzel jedzie - gówno z tego mają. Popatrz na Ukrainę - biedacy gina, by bogacze mogli dupczyć ich żony w Niemczech czy na Malediwach.

Dokładnie o to chodzi. Jeden który zrozumiał mój przekaz. I co z tego że się poświęcają? Co z tego maja? Ja tam szanuje swoje życie i zdrowie i żadna praca nie jest warta ich utraty. To tylko praca nie ta to inna, już lepiej siedzieć w pierdlu niż ocierać się o śmierć.

Forwalker napisał/a:

K🤬a przwciez to jest gównostan. U nas ludzie sie nauczyli co wolno, a czego nie. Tam nawet żadnej odzieży ochronnej nie mają. J🤬a manufaktura jak u nas sto lat temu.

Dokładnie, świetnie obrazuje to poniższa scena.

Zgłoś
Thxvma 2024-12-27, 21:23
Szamponu dodał
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2024-12-28, 10:35

Kurde nie myślałem że mój komentarz zaboli tak wiele osób ... Śmieszą mnie argumenty o pchaniu cywilizacji dalej. Każdy rodzi się sam i umiera sam.

Wasz przykład dobrze pokazuje że ludzie to debile i zasługują na swój c🤬jowy los.
.

Dzięki że raczyłeś napisać drugiego posta. Przynajmniej wiemy że pierwszy nie był wypadkiem przy pracy, bełkotem na kacu czy młodzieńczym wygłupem. Jesteś po prostu debilem.
Zgłoś
wciazszukam 2024-12-30, 1:33

Kurde nie myślałem że mój komentarz zaboli tak wiele osób i będzie do niego tak wiele odpowiedzi.
Nie ma znaczenia czy jego praca ma znaczenie czy nie, czy coś produkuje dla społeczeństwa. Śmieszą mnie argumenty o pchaniu cywilizacji dalej. Każdy rodzi się sam i umiera sam. Nikt nie jest wyjątkowy i niezastąpiony. Wmówiono wam że należy działać jako grupa a w gruncie rzeczy każdy jest egoistą. Niestety propaganda walczy z tym bardzo skutecznie i stawianie granic czy dbanie o siebie jest odbierane jako samolubstwo itp.
Nie za bardzo rozumiem jak PROLE mogą bronić czegoś takiego? I te komentarze Argumentum ad personam widzę że zabolało bo niektórzy z was są takimi samymi niewolnikami jak ten hindus. Syndrom sztokholmski tak mocno. To wszystko to winna uległości, spolegliwości, posłuszeństwa.
Wasz przykład dobrze pokazuje że ludzie to debile i zasługują na swój c🤬jowy los. To tak jak w czasie 2 wojny światowej garstka niemców trzymała za ryj cały naród, w obozie koncentracyjnym jeden kapo panował nad całym komandem i mimo że więźniów było X razy więcej to nikt nawet nie pomyślał że maja przewagę i mogą odmienić swój los buntując się. To samo jest w szkole gdy jeden łobuz terroryzuje cała klasę a reszta siedzi cicho i boi się odezwać. Tak przyzwyczailiście się do swojej c🤬jni że to dla was coś normalnego pożądanego, słynne c🤬jowo ale stabilnie.
Jego życie jego sprawa jeżeli uznał że to najlepszy sposób na zapewnienie sobie godnego życia to jego problem. Mam nadzieje że nie spłodził kolejnych niewolników o podobnym IQ zanim zginał. Szef napewno się bardzo zmartwi i już ma pewnie kolejnego frajera na jego miejsce który też pewnie marnie skończy. No ale lepiej pogodzić się ze swoim c🤬jowym losem niż próbować coś zmienić.
Bogaci się bawią i śmieją z biedoty a ona posłusznie wykonuje ich rozkazy z uśmiechem na ustach. Kto nie jest taki sam odrazu staje się dla proli wrogiem. Nawet się nad tym nie zastanawiają że można inaczej. Nie wiedzą że mogą w każdej chwili odmienić swój los. „czemuś biedny? boś głupi. czemuś głupi? boś biedny”.
PAUZA
Dokładnie o to chodzi. Jeden który zrozumiał mój przekaz. I co z tego że się poświęcają? Co z tego maja? Ja tam szanuje swoje życie i zdrowie i żadna praca nie jest warta ich utraty. To tylko praca nie ta to inna, już lepiej siedzieć w pierdlu niż ocierać się o śmierć.
Dokładnie, świetnie obrazuje to poniższa scena.

Ja bym bardzo chciał zobaczyć Ciebie zamkniętego w takim obozie koncentracyjnym, jak zmieniasz bieg historii. Na pewno wszyscy ludzie zgładzeni w niemieckich obozach byli głupsi od Ciebie. Ty na 100% wyszedłbyś stamtąd cało, prowadząc za sobą zwycięskich, troszkę zagłodzodzonych i złamanych, ale wciąż zwycięskich osadzonych.

Wyczuwam mocne zaburzenia narcystyczne i brak empatii.

podpis użytkownika

Krok w tył daje szerszą perspektywę
Zgłoś