Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:34
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Halman 2015-12-25, 22:34
CNC mi nie dziwne ale nie w wersji wody pod ciśnieniem... no może nawet juz nie wody ale materiał to chyba nie stal?
Zgłoś
konto usunięte 2015-12-25, 22:41 1
Tnie metal. Da się też takie turbinki wycinać w kamieniu jak masz taki fetysz wszystko masz w opisie na JewTube.
Zgłoś
kokos_123 2015-12-26, 0:41 21
HAL9000/2 napisał/a:

CNC mi nie dziwne ale nie w wersji wody pod ciśnieniem... no może nawet juz nie wody ale materiał to chyba nie stal?

Przy 4000 bar-ach to wszystko przetnie
Zgłoś
xoludus 2015-12-26, 1:57 3
chciałbym zobaczyć na jaką odległość to wali wodą
Zgłoś
RmX 2015-12-26, 2:22 53
A ja chciałbym zobaczyć jak to tnie jakiegoś araba.
Zgłoś
Huntthearle 2015-12-26, 3:08
Za podkład dźwiękowy powinni dostać jakąś arabską kobietę do dowolnego użycia...

A jak nie lubią kóz, to można dać im ładnego szczeniaka.
Zgłoś
konto usunięte 2015-12-26, 3:08 20
Wodą to możecie sobie drewno ew plastik pociąć. Ciśnienie generalnie nie ma nic do rzeczy - CIĄĆ można tylko materiał miększy twardszym - fizyka się kłania (i zaznaczam CIĄĆ , bo odpowiednim ciśnieniem można np wyrwać dziurę w metalu ale to nie to samo).

Te maszyny nie używają wody do cięcia - ona jest tylko nośnikiem wielu drobinek twardego materiału ściernego (nazwijmy go dla uproszczenia piaskiem - zresztą piasek kwarcowy ma wystarczającą twardość do takiego zadania). Woda rozpędza piasek, który uderza w metal - i mamy cięcie. Czysto wodne urządzenia też się stosuje - ale do cięcia drewna.
Zgłoś
mateusos 2015-12-26, 3:45 14
Up. Ale sie znasz. Woda z drobinkami to chyba do ciecia Tytanu. Zwykla woda 60000 PSI da sobie rady. Jak sie ma ta twoja fizyka do ciecia laserem? Predkosc tej wody to jakies 1500 km/h
Zgłoś
maxboats 2015-12-26, 6:27 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Dragoon44 2015-12-26, 8:19 18
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem