Pod choinkę poproszę i niech wycina noże, kusze, ostre kije, atomówki, gołe baby, gandzi pełne szklane lufki
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
CNC mi nie dziwne ale nie w wersji wody pod ciśnieniem... no może nawet juz nie wody ale materiał to chyba nie stal?
konto usunięte
2015-12-25, 22:41
Tnie metal. Da się też takie turbinki wycinać w kamieniu jak masz taki fetysz

wszystko masz w opisie na JewTube.
HAL9000/2 napisał/a:
CNC mi nie dziwne ale nie w wersji wody pod ciśnieniem... no może nawet juz nie wody ale materiał to chyba nie stal?
Przy 4000 bar-ach to wszystko przetnie
chciałbym zobaczyć na jaką odległość to wali wodą
RmX
2015-12-26, 2:22
A ja chciałbym zobaczyć jak to tnie jakiegoś araba.
Za podkład dźwiękowy powinni dostać jakąś arabską kobietę do dowolnego użycia...
A jak nie lubią kóz, to można dać im ładnego szczeniaka.
konto usunięte
2015-12-26, 3:08
Wodą to możecie sobie drewno ew plastik pociąć. Ciśnienie generalnie nie ma nic do rzeczy - CIĄĆ można tylko materiał miększy twardszym - fizyka się kłania (i zaznaczam CIĄĆ , bo odpowiednim ciśnieniem można np wyrwać dziurę w metalu ale to nie to samo).
Te maszyny nie używają wody do cięcia - ona jest tylko nośnikiem wielu drobinek twardego materiału ściernego (nazwijmy go dla uproszczenia piaskiem - zresztą piasek kwarcowy ma wystarczającą twardość do takiego zadania). Woda rozpędza piasek, który uderza w metal - i mamy cięcie. Czysto wodne urządzenia też się stosuje - ale do cięcia drewna.
Up. Ale sie znasz. Woda z drobinkami to chyba do ciecia Tytanu. Zwykla woda 60000 PSI da sobie rady. Jak sie ma ta twoja fizyka do ciecia laserem? Predkosc tej wody to jakies 1500 km/h