📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:11

joti napisał/a:
To na serio ten sołtys Kątów Rybackich, czy sobie jaja robicie?
Stary film „wypłynął”

Fotopstrykacz napisał/a:
To znaczy, że napisanie albo pokazanie prawdy o kimś, czy o czymś ma być zabronione.
Przecież to byłaby cenzura, za którą takie zdegenerowane bydło by się mogło chować.
Naprawdę chciałbyś tego?
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Pisałem o szkalowaniu.
Możliwe, że pisałeś o szkalowaniu.
Ja pisałem o mówieniu, czy pisaniu prawdy na jakiś, albo czyjś temat, nawet jeżeli ta prawda jest dla tego kogoś bardzo niekorzystna.
Możliwe, że coś zostało opacznie zrozumiane.
Na prostym przykładzie:
Jeżeli ktoś bezczelnie donosi, to ja go nazywam głośno donosicielem i uzasadniam to określenie, a niezadowolenie tak określonego człowieka lata mi koło dupy aczkolwiek potrafię to niezadowolenie zrozumieć.
Ja pisałem o mówieniu, czy pisaniu prawdy na jakiś, albo czyjś temat, nawet jeżeli ta prawda jest dla tego kogoś bardzo niekorzystna.
Możliwe, że coś zostało opacznie zrozumiane.
Na prostym przykładzie:
Jeżeli ktoś bezczelnie donosi, to ja go nazywam głośno donosicielem i uzasadniam to określenie, a niezadowolenie tak określonego człowieka lata mi koło dupy aczkolwiek potrafię to niezadowolenie zrozumieć.

Dowód jest. I cyk wyrok za pobicie. I już wójtem/sołtysem/radnym nie będzie.
38-letni Jacek Z., były sołtys Kątów Rybackich, usłyszał zarzuty po tym, jak na drodze do Stegny siłą wyciągnął z auta innego kierowcę i go pobił. Pokrzywdzony stracił ząb, a nagranie zajścia trafiło do internetu. Prokurator uznał czyn za chuligański, co wpływa na wymiar kary.
Podejrzany przyznał się do udziału w zdarzeniu, ale nie zgadza się z jego kwalifikacją prawną. Może mieć dodatkowe problemy – wcześniej zgłosił na policję, że sam został zaatakowany, co może skutkować zarzutem składania fałszywych zeznań. Wcześniej, latem ubiegłego roku, uderzył innego mężczyznę na parkingu – również nagrano to zdarzenie.
Wobec Jacka Z. zastosowano również środki zapobiegawcze. Został objęty dozorem policji i będzie miał obowiązek meldować się w komisariacie raz w tygodniu.
Oprócz tego mężczyzna dostał zakaz kontaktowania się z pokrzywdzonym i nie może się do niego zbliżać na odległość mniejszą niż 100 metrów.
Grozi mu do 5 lat więzienia.
źródło: TelewizjaRegionalnaZulawyTV
Podejrzany przyznał się do udziału w zdarzeniu, ale nie zgadza się z jego kwalifikacją prawną. Może mieć dodatkowe problemy – wcześniej zgłosił na policję, że sam został zaatakowany, co może skutkować zarzutem składania fałszywych zeznań. Wcześniej, latem ubiegłego roku, uderzył innego mężczyznę na parkingu – również nagrano to zdarzenie.
Wobec Jacka Z. zastosowano również środki zapobiegawcze. Został objęty dozorem policji i będzie miał obowiązek meldować się w komisariacie raz w tygodniu.
Oprócz tego mężczyzna dostał zakaz kontaktowania się z pokrzywdzonym i nie może się do niego zbliżać na odległość mniejszą niż 100 metrów.
Grozi mu do 5 lat więzienia.
źródło: TelewizjaRegionalnaZulawyTV
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie