Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Jackie Chan pobił dwa rekordy Guinessa
Chan oficjalnie został odznaczony za "najwięcej scen kaskaderskich dokonanych przez żywego aktora" oraz "najwięcej funkcji w jednym filmie".

Ciekawy jest drugi rekord, gdzie Jackie Chan w nadchodzącym filmie "Chinese Zodiac" piastował 15 funkcji - scenarzysta, reżysera, aktor pierwszoplanowy, producent, producent wykonawczy, operator, scenograf, kierownik produkcji, koordynator ds. cateringu, koordynator kaskaderów, brygadzista planu, kompozytor, wokalista piosenki przewodniej, kaskader i osoba ds. rekwizytów.

Poniższy filmik prezentuje jego zadania:

Po tym filmie Chan odchodzi na kaskaderską emeryturkę, więc tym bardziej brawa dla niego za te 101 filmów, gdzie był kaskaderem pełną gębą.

Źródło: hatak.pl

podpis użytkownika

Życie jest sadistic.
Zgłoś
Moby_Dick 2012-12-07, 14:10 15
jedyny zabawny i wszechstronny żółtek

podpis użytkownika

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
Zgłoś
tds1974 2012-12-07, 14:15 10
Lubię, uwielbiałem jego filmy będąc dzieciakiem (były puszczanie w dwójce, późnym wieczorem). Z oczami na zapałkach czekałem. Szacun dla gościa. Piwo dla wstawiającego.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-07, 14:26
Niby w czym tu bije rekord?
Zgłoś
kucma19 2012-12-07, 15:29
Poprostu ktos wyklada kase a on zamiast zatrudnic ludzi sam zatrudnia siebie. W ten sposob ma 15 pensji i rekod. przez jego pazerno produkcja idzie wolniej bo 1 czlowiek bedzie robil dluzesz dane czynnosci niz 15 ludzi. taki zajebisty a pazerny i lapczywy na kase. pozazdroscic plecow
Zgłoś
Radysh 2012-12-07, 15:55 2
kucma19 Bzdury pierdzielisz. Z gościa jest kiepski aktor ale gość jest zajebisty w tym co robi. Zwróć uwagę na to co leci w napisach gdzie "za udział wzięli" w jego filmach. Gość tym żyje i jest świetny.

podpis użytkownika

Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-07, 15:58 33
mozna cos tam pohejtowac, ale nie da sie ukryc, ze bohater z dziecinstwa wielu z nas jak i legenda kina. piwko dla tego pana!
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-07, 16:39 3
Krata browara dla Chana. Jeden z moich ulubionych aktorów, prawdziwy człowiek orkiestra i jeden z niewielu, który niebezpieczne sceny wykonuje sam, nie narażając w zamian życia kaskaderów. Można by powiedzieć, że odchodzi na emeryturę z przytupem hehe

PS: Chciałbym mieć taką kondyche jak on na te lata
Zgłoś
ellsworth 2012-12-08, 10:43 5
TomdeX napisał/a:

Jackie Chan pobił dwa rekordy Guinessa
Chan oficjalnie został odznaczony za "najwięcej scen kaskaderskich dokonanych przez żywego aktora"

Chciałbym zobaczyć kto został nagrodzony w kategorii "najwięcej scen kaskaderskich dokonanych przez martwego aktora".
Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-08, 11:37 6
Jackie to kręcił super filmy, szczególnie te starszej daty w rodzimym Hongkongu

Zgłoś
Konto usunięte 2012-12-08, 11:42 3
Pozytywny aktor w c🤬j, i nie p🤬li się tylko woli sam się połamać żeby scena zajebiście wyszła a nie jak inni osrani bo sobie kuku zrobią to są c🤬y nie aktorzy. Prawdziwy aktor jest nim od początku do końca a Jacki ma co wnukom opowiadać a inni co najwyżej na pytanie wnuka "Jak ty to zrobiłeś dziadku?" mogą odpowiedzieć "To nie ja, 50% roli odegrał mój kaskader". Jackie kozak do końca, wielki keg dla niego, pozdro.
Zgłoś
c24rny 2012-12-08, 12:22
tds1974 napisał/a:

Lubię, uwielbiałem jego filmy będąc dzieciakiem (były puszczanie w dwójce, późnym wieczorem). Z oczami na zapałkach czekałem. Szacun dla gościa. Piwo dla wstawiającego.

Pamiętam, że dawno temu leciały 'Policyjne opowieści' których stary nie pozwalał mi oglądać, bo było późno ; /
Zgłoś
damian88719 2012-12-08, 13:29
jak ktoś jest do wszystkiego to jest do ....... .

podpis użytkownika

Life is brutal, and full of zasadzkas
Zgłoś
Kannibal992 2012-12-08, 14:08
Niby w chinach tyle ludzi a sam musiał film kręcić. A tak na serio gościu jest mistrzem, bo taki powinien być prawdziwy aktor a nie jakaś ciota co ma za sobą 50 kaskaderów i drugie tyle dublerów do sceny przejścia przez ulice kręconej w studiu.
Zgłoś
xqwzts 2012-12-08, 14:08
Ciekawe ile kości miał w życiu połamanych...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie