konto usunięte
2013-09-25, 20:11
Też pracuje w tym obozie pracy

ale nie ma co narzekać ważne ze robota jest. Dobra spadam bo jutro obudowy musze wykładać
konto usunięte
2013-09-25, 21:05
Więc tak... "kitajec" to Chińczyk, a LG jest firmą koreańską. Żaden skośnooki nie kłania się w tej sposób, najbardziej oficjalny ukłon nie przekracza 45 stopni. Oczywiście wystarczy tylko opisać filmik w odpowiedni sposób i każdy to łyka.
konto usunięte
2013-09-25, 21:43
Zdjęcie jak dla mnie jest wyrwane z kontekstu (filmik również). Równie dobrze może być to event pracowników dla swoich koreańskich przełożonych.
Ze swojej strony powiem, że w Koreańskiej kulturze nie ma czegoś takiego jak podawanie sobie ręki na przywitanie. Ludzie kłaniają sobie, ale nie przypominam sobie, żeby robili to tak nisko. Dodam jeszcze, że dość zabawną sprawą jest kiedy dwóch Koreańczyków spotyka się pierwszy raz, wymieniają się wizytówkami, po czym kilka minut poświęcają na ustalenie który jest starszy (w Korei starszy człowiek = ważniejszy człowiek)
konto usunięte
2013-09-25, 22:03
kitajec to japończyk, a to koreańczycy
konto usunięte
2013-09-25, 22:32
mare30ks napisał/a:
o, a to ci niespodzianka, ciezko tu spotkac kogos kto nie bylby zdania ze rzadza nami lewaki i mamy ciagle socjalizm
Patrz, kiedyś ciężko było spotkać kogoś kto nie twierdził, że Ziemia jest centrum wszechświata no i popatrz - mylili sie:)(A swoją drogą nie do końca łapię do czego pijesz)
konto usunięte
2013-09-26, 1:15
Z jednej strony rozumiem - taka kultura, niezbyt chętnie podają ręce i się macają.
Z drugiej - jestem zwolennikiem poglądu, że w danym kręgu kulturowym należy przestrzegać zasad tam panujących. W Azji, skoro ukłon jest dla nich formą pozdrowienia, powinno się kłaniań, u nas jednak to chyba lekka przesada. W naszej kulturze ukłon jest oznaką nie tyle szacunku, co poddaństwa. To jednak nie to samo co skłonienie głowy na powitanie.
Mi konieczność takiego zachowania by nie odpowiadała, ale tak jak już kilka osób wyżej pisało - praca to praca, szczególnie w mniejszych miejscowościach nie ma co wybrzydzać, bo często to praca w wielkiej korporacji, lub bezrobocie.
konto usunięte
2013-09-26, 2:10
Ja wole ukłon na powitanie

Nie wiadomo czy ktoś przed podaniem ręki nie walił konia, albo przy podcieraniu dupy nie zgarną trochę gówna na swoją prawicę