Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:53
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-09-25, 18:00
rrodzony. Najczęściej firmy japońskie są finansowane przez japoński rząd. Tak jest przynajmniej w przypadku firmy w której Ja pracuje.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:00 2
@up

tyle, że to raczej japońska fabryka... i już bym wolał robić w japońskiej fabryce za 20zł/h niż w polskiej ku chwale słońca peru za 5zł. I wina leży po stronie rządu... więc narodu który jest ciemny i wybiera z🤬bów a później narzeka jak to źle, że nie mamy własnego przemysłu. Ponieważ u nas panuje Z🤬bokrajca nic się nie zmieni.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:01
rrdzony napisał/a:

A co, mają zdychać z głodu? Może byś się dowiedział dlaczego ludzie muszą zapieprzać za takie grosze i dawać się poniżać? To ja ci powiem: kiedyś Polska miała przemysł. Ale przemysł zlikwidowano, bo Polska z kraju industrialnego miała stać się krajem usług. A ludzie potracili pracę, ponadto się okazało, że tyle usług nie potrzeba by w Polsce było małe bezrobocie. No to ściągnięto chińczyków i koreańczyków, żeby postawili swoje fabryki, przy okazji nie płacąc podatków (jaki ten nasz rząd chojny). To system wpływa na pojedyncze jednostki, a nie odwrotnie.

I nie jestem żadnym ONRowcem, wypraszam sobie.

A może przemysł upadł bo po kilku dekadach gospodarki centralnie sterowanej nie było ludzi którzy potrafiliby sie dostosować do wymogów gospodarki wolnorynkowej? I dlaczego piszesz, że za grosze i że muszą? Nikt nie zmusza ich do pracy. Ponadto zawsze mogą podnieść swoje kwalifikacje i zmienić pracę. Zawsze jak czytam o uciśnionym ludzie pracującym to mi się żal robi piszącego - musi mieć bardzo niskie poczucie własnej wartości:(
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:08 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sajet 2013-09-25, 18:09 3
Po 6 latach , dzisiaj zrezygnowałem z pracy w LG CHEM (wyjeżdżam do Anglii) - uważam ,że był to najlepszy zakład w jakim do tej pory pracowałem (mam 35 na karku i była to moja 6a albo 7a robota). Świetna atmosfera , zajebiści ludzie , szacunek , były pewne motywy , które musiałem albo zaakceptować, albo przełknąć wynikające czasem z różnic kulturowych (oni nie lubią podawać ręki i patrzeć w oczy ,też musieli przywyknąć ,jeśli chcieli się z nami kumplować - wyrobnicy jak Ty i ja też przecież tam pracują) > Nie mówię ,że tak jest na całej strefie , ale w zakładzie w którym robiłem 6 lat było zajebiście . Czemu wyjeżdzam skoro tak fajnie ?? A włącz sobie dziennik i trochę przeżyj ,a potem zadawaj głupie pytania ....
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:17
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:21
@up

zawsze może wyjechać i zarabiać jak człowiek a nie niewolnik
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 18:36
ano mozna, ale tu akurat oPISuje przypadek ludzi ktorzy nie chca lub nie moga wyjechac. albo mimo tego ze kraj kopie ich codziennie w dupe chca w nim pozostac i zyc jak czlowiek a nie robot
Zgłoś
slig01 2013-09-25, 18:52
Zgłoś
Mefiozos 2013-09-25, 18:59
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 19:10
@up

naostrzyłeś już szabelkę? Jedziesz na wschód?
Zgłoś
Darkeduar 2013-09-25, 19:15 2
Oddawać hołd ? Poznaj trochę kultury innych krajów kretynie. U nich takie coś to najbardziej formalny i kulturalny sposób powitania ze wszystkich zaraz po zwykłym dzień dobry "ohayogozimasu"....
Zgłoś
gosu82 2013-09-25, 19:16
Zgłoś
pepsiopc 2013-09-25, 19:18
Właśnie dlatego kitajce maja taką zajebistą gospodarkę, produkują bardzo dobre samochody, motocykle, elektronikę i są jednym z najbardziej innowacyjnych krajów na świecie...
Jakby u nas było takie przywiązanie do ważnych zasad to może My zatrudniali byśmy kitajców, a nie odwrotnie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-25, 19:50 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem