Witam, spotkała mnie dzisiaj niemiła niespodzianka gdy dowiedziałem się że nie tylko parkowanie ale i jakikolwiek postój w płatnej strefie może Cię sporo kosztować. Okazuje się że fakt, iż zostawiasz w samochodzie kumpla/żonę/dziewczynę czy też zatrzymałeś się by w spokoju zjeść kurczaka z rożna nie ma znaczenia gdy chodzi o płacenie za tenże postój. Sqrwiel ze straży miejskiej czy firmy zbierającej opłaty zrobi Ci fotke, włoży kwitek za szybę i "MYK" - jesteś lżejszy o 30zł (lub więcej).
Aby zetrzeć uśmiech z jego nieskalanej żadną myślą twarzy wystarczy zaraz po wypisaniu ww. kwita wykupić np. 15 lub 30 min. postoju byleby nie przekroczyć czasu 5min pomiędzy godziną wystawienia kwita a wydrukowaniu z maszyny. Następnie udajemy się w miejsce wskazane do uiszczenia opłaty i żądamy anulowania gdyż mamy oczywiście uiszczoną opłatę.
Mam nadzieję że ktoś to przeczyta i zaoszczędzi złotówki podnosząc tym samym ciśnienie wcześniej wspomnianemu wypisywaczowi i niszcząc w ten sposób jego marzenie o premii na wczasy w jakimś stęchłym kurorcie!
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-07-03, 18:23
Mając kwit parkingowy i wezwanie do zapłaty możesz spokojnie czekać na rozstrzygnięcie sądowe, do którego nie dojdzie bo dobrze wiedzą że i tak będą musieli uznać Twoją rację ponosząc dodatkowe koszty.
Ich dowodem są zdjęcia, które mają datę i godzinę, nic nie zakombinują bo się nie da, a jakby spróbowali to strefy płatne są zawsze w centrum gdzie roi się od monitoringu. Wszystko jest na Twoją korzyść
konto usunięte
2014-07-03, 18:35
Zaraz zaraz, parkujesz w miejscu z płatnym postojem, stać się na benę, a dupę ruszyć do parkomatu to już problem?
____
2014-07-03, 19:19
1. strefy płatnego parkowania to działka Urzędów miasta - czyli jednostek typu "Zarząd Dróg i Mostów" ZIKIT itp.
2. są robione dwa zdjęcia w odstępie 10 minut lub takim przedziale żeby wykazać że kierowca poszedł w p🤬du i nie było go w dozwolonych widełkach czasowych. Przykładowo: kwit za parkowanie trzeba dać za szybkę w ciągu 15minut od parkowania to kontrolujący robi dwa zdjęcia w odstępie 15minut. Ratuje tylko kwit z czasem mieszczącym się w tych 15 minutach.
3. kary anuluje zarząd dróg na podstawie kwitu z parkometru lub zaświadczenia o zwolnieniu z opłat (radni, policja w cywilnych rzęchach itd.)
4. nie zapłacisz to skarbówka ściągnie kasę
konto usunięte
2014-07-03, 19:55
Debile, stoi sie i czeka az ktos podejdzie do innego auta, wtedy oddaje wam kwit, oczywiscie jak nie ma wbitej rejestracji. POZDRO
konto usunięte
2014-07-03, 20:41
Jak można zniszczyc wizerunek gumowegokurczaka?
konto usunięte
2014-07-03, 22:17
Jaki mandat, debile? Ktoś widział w Polsce mandat za szybą? Plujecie a nie wiecie po co. Jaki mandat za szybą, kretyni? Jaka Straż Miejska mandat za szybę wkłada? Kara za brak biletu parkingowego jest opłatą administracyjną! Kartkę z wezwaniem do zapłaty wkłada za szybę pracownik Urzędu Miasta a nie Straż Miejska. Mandat jest na sprawcę wykroczenia a nie na pojazd, idioci, nauczcie się w końcu! Nie można go włożyć za wycieraczkę ot tak! Poza tym SM nie zajmuje się parkowaniem na parkingach. Debile i napinacze! Szkoda mi waszych rodzin.
Autor tego to idiota do kwadratu. Idź z bilecikiem do UM. Proś o anulowanie opłaty. Tam pani ci pokaże fotkę twojego auta bez biletu w widocznym miejscu i przełykaj łzy.